Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kommunens samrådsorgan

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kommunens samrådsorgan"— Presentationens avskrift:

1 Samrådsorganens roll i Eskilstuna kommun Rådet för interkulturella frågor

2 Kommunens samrådsorgan
Intressesammansatta organ Kommunala rådet för funktionshinderfrågor Kommunala rådet för interkulturella frågor Kommunala pensionärsrådet Politiskt sammansatta organ Kommunala landsbygdsrådet Kommunala minoritetsrådet

3 Samrådsorganens form Organisatoriskt under kommunstyrelsen
Blandad sammansättning – politiker och företrädare för organisationer Sträva efter politikerrepresentation från flera nämnder Kommunstyrelsen har utfärdat en instruktion Rätt till kostnadsersättning, men inte arvode

4 Syftet med RIF Kommunala rådet för interkulturella frågor är ett samrådsorgan för överläggningar, samråd och ömsesidig information mellan företrädare för organisationer som företräder olika invandrarföreningar och kommunen. Rådet ska tillsammans med övriga råd, kommunens nämnder, förvaltningar och företag skapa goda förutsättningar för personer med utländsk bakgrund att leva och verka i Eskilstuna.

5 Rådet ska… arbeta med frågor som rör kulturell och etnisk mångfald, delaktighet och interkulturella frågor informera, samråda och diskutera frågor, som rör kulturell och etnisk mångfald i syfte att bryta socialt och etniskt utanförskap vara ett remissorgan utveckla förslag och idéer i samråd med berörda nämnder, kommunens företag, övriga råd, intresseorganisationer, lokala föreningar och övriga i samhället.

6 Rådets uppgifter forts.
Kommunala nämnder, företag och andra kommunala organ ska lämna sådan information till rådet att det kan fullgöra sina uppgifter. Företrädare för kommunala nämnder, företag och andra kommunala organ samt anställda hos kommunen kan vid behov kallas till rådet. Detta gäller också företrädare för andra verksamheter som är representerade i rådet.


Ladda ner ppt "Kommunens samrådsorgan"

Liknande presentationer


Google-annonser