Bilaga 2 Sysselsättning - Fokusera på om utföraren måste avsätta resurser inom varje område för att ge stöd åt den enskilde och i så fall hur mycket?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency Egenkontroll och tillsyn Peter Sörngård.
Advertisements

Socialdokumentation Består av två delar!
Dagordning : LSS- Lagen om stöd och service Bostäder för personer med funktionsnedsättning Erbjudande om lägenhet.
11 Kvaliteten i ditt vård- och omsorgsboende Stadsledningskontorets brukarundersökning 2011 November 2011 Spånga-Tensta.
Föräldraråd Nyvång Hälsa Det innefattar både ett fysiskt välbefinnande så som psykiskt och socialt.
Att lita på vår egen förmåga. Att tro att allt är möjligt så länge vi gör det tillsammans. Att planera för framtiden men leva i nuet. Att bry oss om oss.
Sysselsättning - Fokusera på om utföraren måste avsätta resurser inom varje område för att ge stöd åt den enskilde och i så fall hur mycket? (OBS - det.
Friluftsliv Lite inspiration... Lite inspiration... Lite inspiration...
Ögondroppar efter ögonoperation Flödesschema för bedömning och utförande enligt Egenvårdsförordningen alt som Hälso-och Sjukvård.
Införande av IBIC (ÄBIC) inom äldreomsorgen i Linköpings kommun Socialkontoret beslutar att införa ÄBIC. Viljeinriktning av äldrenämnden. Omsorgskontoret.
Träningsplanering Vinnare i långa loppet. Varför träningsplanera? Effektivisera sin träning Få vardagen att fungera Rätt träning vid rätt tidpunkt.
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Socialtjänstlagen Pernilla Thunander verksamhetschef myndighetsutövning Vård- och omsorgskontoret.
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Revidering av riktlinjer gällande särskilt boende för äldre
Styrelsen informerar: Revision av Perioperativt arbete
regeringen. se/rattsdokument/proposition/2017/02/prop
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Attraktiv Hemtjänst Välkommen till introduktion
Uppdrag, roller och ansvar
Förhållningsregler Järfälla hC Team 07.
Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2015
Örebro Syrianska IF Ungdom
Tandvårdsstöd - en god tandhälsa är livskvalité
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
P-05 Föräldramöte
Boendestöd.
Ett treårigt utvecklingsprojekt
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
P-05 Föräldramöte
VAD ÄR VÅRDTAGARINFLYTNDE?
Vad kan du som förälder göra? Om någon annan inte har det bra
APL info åk 1 Arbetsförlagt arbete.
En plats att kalla hemma - Barnfamiljer i bostadskrisen skugga
Telge Sibk F06/07 Säsong 2017/2018.
Landstingets tandvårdsstöd - en god tandhälsa är livskvalité
Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2015
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Tandvårdsstöd-översikt
Föräldramöte P/F f.11 och bollek
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Kvaliteten i ditt vård- och omsorgsboende
Barnskyddsdokumentation
Hälsokursen - vikt Träff 1 Välkomna!.
Utvärdera för framtiden ...mer än ParaGå
Tillsyn förskola, pedagogisk omsorg
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2014?
Samordnad vård och omsorgsplanering
Elevstödsprocessen Skapa en undervisning som möter alla elever
Barnkonventionen.
Bakgrund Största förändringen av sjukförsäkringen på 16 år
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
Vad måste jag kunna? SFI kurs D.
Värdegrund inom äldreomsorgen
Hållbar utveckling måste vara
Systematiskt förbättringsverktyg för samverkan
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Lag (2017:310) om framtidsfullmakter
Gemensamma rutiner för materialhantering i särskilt och ordinärt boende – Gäller fr.o.m. den 1 januari 2016.
Vår handlingsplan – RESPEKT
Föräldrar Förskola Förskolan Solägget 14 svar, 78%
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
Presentationens avskrift:

Bilaga 2 Sysselsättning - Fokusera på om utföraren måste avsätta resurser inom varje område för att ge stöd åt den enskilde och i så fall hur mycket? (OBS - det är inte den enskildes behov som ska mätas!) Aktivitet Inget stöd Visst stöd Personen klara oftast av att genomföra aktiviteten själv, eller på annat sätt, och utföraren ger stöd ibland och/eller stödet är ej tidskrävande Stöd Personen har vanligtvis behov av stöd och utföraren ger stöd som är tidskrävande alt. att det krävs två personal Stort stöd Personen är i behov av mycket stort stöd och stödet som utföraren ger är påtagligt tidskrävande och utförs flera ggr/v Närvaro Avsätter utföraren resurser för att ge stöd till den enskilde med att komma till verksamheten och att delta enligt uppgjord planering? Aktivt deltagande Avsätter utföraren resurser för att ge den enskilde stöd i att vara aktiv och fullfölja arbetsuppgifterna/sysselsättningen? Kognitiv förmåga Avsätter utföraren resurser för att ge den enskilde extra stöd för att förstå hur arbetsuppgifter ska utföras i form av t ex extra genomgång av instruktioner? Social förmåga Avsätter utföraren resurser för att ge den enskilde stöd avseende att komma i kontakt med/upprätthålla, vidmakthålla och vistas i ett socialt sammanhang.

Bilaga 2 Bonde/Boendestöd: ADL – Kontakter Fokusera på om utföraren måste avsätta resurser inom varje område för att ge stöd åt den enskilde och i så fall hur mycket? (OBS – det är inte den enskildes behov som ska mätas!) Aktivitet Inget stöd Visst stöd Personen klara oftast av att genomföra aktiviteten själv, eller på annat sätt, och utföraren ger stöd ibland och/eller stödet är ej tidskrävande Stöd Personen har vanligtvis behov av stöd och utföraren ger stöd som är tidskrävande alt. att det krävs två personal Stort stöd Personen är i behov av mycket stort stöd och stödet som utföraren ger är påtagligt tidskrävande och utförs flera ggr/v Fysisk/psykisk omvårdnad Avsätter utföraren resurser för att ge den enskilde stöd: i kontakter med sjuk- och tandvård/psykiatri vid motion avseende tillsyn stöd (av personal) för att förflytta sig avseende fysisk/psykisk omvårdnad (avser boende m. särskild service)? Medicinsk omvårdnad Avsätter utföraren resurser för: HSL-insatser, delegerade eller utförda av HSL personal (boenden med särskild service)? Social förmåga avseende att komma i kontakt med/upprätthålla och vistas i ett socialt sammanhang? med andra insatser som träfflokal eller sysselsättning? Övriga kontakter avseende kontakter med/ang myndigheter Ekonomi avseende ekonomi eller vardagsadministration?

Boende/Boendestöd: ADL – Kontakter Fokusera på om utföraren måste avsätta resurser inom varje område för att ge stöd åt den enskilde och i så fall hur mycket? (OBS – det är inte den enskildes behov som ska mätas!) Bilaga 2 Aktivitet Inget stöd Visst stöd Personen klara oftast av att genomföra aktiviteten själv, eller på annat sätt, och utföraren ger stöd ibland och/eller stödet är ej tidskrävande Stöd Personen har vanligtvis behov av stöd och utföraren ger stöd som är tidskrävande alt. att det krävs två personal Stort stöd Personen är i behov av mycket stort stöd och stödet som utföraren ger är påtagligt tidskrävande och utförs flera ggr/v Handla/ärenden Avsätter utföraren resurser för ge stöd till den enskilde med att handla, t ex ge stöd i att den enskilde handlar mat, kläder eller annat? Laga mat Avsätter utföraren resurser för att ge den enskilde stöd i att planera och laga mat? Måltider Avsätter utföraren resurser för att ge den enskilde stöd i att äta regelbundet och varierat, t ex påminna, sitta med vid mat stunder/pedagogisk måltider? Personlig hygien Avsätter utföraren resurser för ge stöd till den enskilde med sin personliga hygien, t ex ge stöd i att den enskilde duschar/badar, sköter sin munhygien, rakar sig, nagelvård och hårvård? Klädsel Avsätter utföraren resurser för att ge den enskilde stöd i att ha på sig t ex rena och hela kläder, kläder för väder och tid på dygnet? Tvätta Avsätter utföraren resurser för att ge den enskilde stöd i att tvätta, t ex klädtvätt, byte av sängkläder? Städa Avsätter utföraren resurser för att ge den enskilde stöd i att städa, sortera och kasta?