Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Elevstödsprocessen Skapa en undervisning som möter alla elever

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Elevstödsprocessen Skapa en undervisning som möter alla elever"— Presentationens avskrift:

1 Information om Tilläggsbelopp Fristående gymnasier 2018-04-19 Helene Moquist Maria Fällman

2 Elevstödsprocessen Skapa en undervisning som möter alla elever
Stödja i form av extra anpass-ningar Uppmärk-samma – Anmäl till rektor Utreda – Kartlägga & bedöma Ge särskilt stöd – Åtgärds-program Skapa en undervisning som möter alla elever Stödja i form av extra anpass-ningar Maria:

3 Programpeng Programpengen ska täcka så gott som verksamhetens samtliga kostnader, och avser ersättning för undervisning, läroverktyg, elevhälsa, måltider, administration, lokalkostnader. Det innebär att de allra flesta elevers eventuella behov av särskilt stöd ska täckas av programpengen.

4 Tilläggsbelopp Särskilt stöd Extra anpassningar Ledning och stimulans

5 Tilläggsbelopp Tilläggsbelopp ska lämnas för elever som har ett omfattande behov av särskilt stöd. I kombination med att skolan ger extraordinära stödåtgärder Skollagen (SFS 2010:800),10 kap. 39 §, Skolförordning (SFS 2011:185), 14 kap. 8 §, Prop. 2015/16:134, Tilläggsbelopp för särskilt stöd till barn och elever.

6 Extraordinära stödåtgärder?
Särskilt stöd Elevassistent Specialpedagogiska insatser över tid Enskild undervisning Anpassad studiegång Särskild undervisningsgrupp Extraordinära stödåtgärder?

7 Extraordinära stödåtgärder
Kostnaderna ska vara kopplade till den enskilda eleven Stödet bör väsentligt avvika från det som skolan är skyldig att ge inom programpengen Prop. 2015/16:134, s 12

8 Omfattande behov av särskilt stöd
Att vara i behov av insatsen särskild undervisningsgrupp är inte detsamma som att ha omfattande behov av särskilt stöd? ”Ersättning ska t.ex. inte utgå om det är möjligt att tillgodose elevens behov genom insatsen särskild undervisningsgrupp” (Prop. 2015/16:134, sid. 21).

9 Rätt till stöd oavsett tilläggsbelopp
En elev har rätt att få sitt stödbehov tillgodosett oavsett om tilläggsbelopp beviljas eller inte. Det är inte möjligt att villkora en stödinsats med att den sätts in endast om tilläggsbelopp beviljas.

10 Ansökningsförfarandet och beslut
Ny blankett Sök under hela året Beslut gäller upp till två läsår Korta beslut Ersättning från månaden efter inkommen ansökan

11 Ansökningsblankett 2018

12

13 Åtgärdsprogram För varje åtgärd, Typ av åtgärd
ange: Typ av åtgärd Antal elever åtgärden riktar sig till Vem/vilka som utför åtgärden samt befattning Omfattning i tid

14 Nivåer för tilläggsbelopp
Nivå C Eleven behöver ett stöd som är frekvent och sammanhållet. Krävs i flertalet situationer för att eleven ska kunna delta i undervisningen och nå målen för utbildningen. Skolan genomför extraordinära insatser i relation till stödbehovet. kronor per läsår Nivå D 1 Eleven behöver kontinuerligt resursstöd i form av exempelvis assistent, eventuellt i kombination med specialpedagogiskt stöd, under hela sin vistelse i skolan för att kunna delta i undervisningen och nå målen för utbildningen. Skolan genomför extraordinära insatser i relation till stödbehovet. kronor per läsår.

15 Nivåer för tilläggsbelopp
Nivå D 2 Eleven behöver kontinuerligt stöd av specialpedagogisk karaktär, eventuellt i kombination med resursstöd under hela sin vistelse i skolan för att kunna delta i undervisningen och nå målen för utbildningen. Skolan genomför extraordinära insatser i relation till stödbehovet. kronor per läsår Nivå E Eleven behöver ett mycket omfattande personligt stöd för att kunna delta i undervisningen och nå målen för utbildningen. Skolan genomför extraordinära insatser i relation till stödbehovet. kronor per läsår, eller mer vid särskilda omständigheter

16 Här finns inga tilläggsbelopp.
För elever på individuellt alternativ (IMIND), yrkesintroduktion (IMYRK) och språkintroduktion (IMSPR) ska den fristående skolan och kommunen komma överens i förväg utifrån gällande prislista. Här finns inga tilläggsbelopp. Program med specialpedagogisk profil (SPP-kod) gäller för elever i behov av särskilt stöd. Helene

17 Kontakt: Information om tilläggsbelopp: Gymnasieskola och gymnasiesärskola Ersättning Tilläggsbelopp


Ladda ner ppt "Elevstödsprocessen Skapa en undervisning som möter alla elever"

Liknande presentationer


Google-annonser