Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2014?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2014?"— Presentationens avskrift:

1 Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2014?
Pensionärsrådet Patrik Bergman Kvalitetscontroller

2 Gävle kommun Om undersökningen För andra året i rad har Socialstyrelsen frågat alla äldre med äldreomsorg vad de tycker om sin vård och omsorg. Andelen äldre som sammantaget är nöjda med sin äldreomsorg varierar i landet mellan kommuner och mellan verksamheter. Resultaten från undersökningen är tänkt att bidra till en god äldreomsorg genom att kommuner och andra utförare använder resultaten i sitt systematiska förbättringsarbete.

3 Resultatöversikt – hemtjänst

4 Gävle kommun Deltagare Totalt svarade personer på årets enkät för äldre inom hemtjänsten, vilket var 67% av de tillfrågade Andelen svarande för Gävle var 63% Med tanke på att redovisningen på verksamhetsnivå omfattar få äldre personer och med hänsyn till bortfall bör resultaten tolkas med försiktighet.

5 De fem frågor där andelen positiva svar är högst
Gävle kommun De fem frågor där andelen positiva svar är högst

6 De fem frågor där andelen positiva svar är lägst
Gävle kommun De fem frågor där andelen positiva svar är lägst

7 Andel positiva svar inom området kontakt med kommunen
Gävle kommun Andel positiva svar inom området kontakt med kommunen

8 Andel positiva svar inom området inflytande
Gävle kommun Andel positiva svar inom området inflytande

9 Andel positiva svar inom området hjälpens utförande
Gävle kommun Andel positiva svar inom området hjälpens utförande

10 Andel positiva svar inom området bemötande
Gävle kommun Andel positiva svar inom området bemötande

11 Andel positiva svar inom området trygghet
Gävle kommun Andel positiva svar inom området trygghet Hur tryggt eller otryggt känns det att bo hemma med stöd från hemtjänsten? Känner du förtroende för personalen som kommer hem till dig? Händer det att du besväras av ensamhet?

12 Andel positiva svar inom området tillgänglighet
Gävle kommun Andel positiva svar inom området tillgänglighet Hur lätt eller svårt är det att få träffa sjuksköterska vid behov? Hur lätt eller svårt är det att få träffa läkare vid behov? Hur lätt eller svårt är det att få kontakt med hemtjänst-personalen vid behov?

13

14

15 Resultatöversikt – vård- och omsorgsboende

16 Gävle kommun Deltagare Totalt svarade personer på årets enkät för brukare inom särskilt boende, vilket var 55% av de tillfrågade respondenterna Andelen svarande för Gävle var mellan 57% Med tanke på att redovisningen på verksamhetsnivå omfattar få äldre personer och med hänsyn till bortfall bör resultaten tolkas med försiktighet.

17 Om resultaten på enhetsnivå
Gävle kommun Om resultaten på enhetsnivå På grund av fel i de underlagsfiler som Omvårdnad Gävle levererat till undersökningsleverantören Indikator saknas enhetsresultat från Fleminggatan, Kristinelundsgården och Selggrensgården. Svaren från Fleminggatan, Kristinelundsgården och Selggrensgården ingår dock i resultatet för Gävle som helhet.

18 De fem frågor där andelen positiva svar är högst
Gävle kommun De fem frågor där andelen positiva svar är högst

19 De fem frågor där andelen positiva svar är lägst
Gävle kommun De fem frågor där andelen positiva svar är lägst

20 Andel positiva svar inom området boendemiljö
Gävle kommun Andel positiva svar inom området boendemiljö

21 Andel positiva svar inom området mat och måltidsmiljö
Gävle kommun Andel positiva svar inom området mat och måltidsmiljö Hur brukar maten smaka? Upplever du att måltiderna på ditt äldreboende är en trevlig stund på dagen?

22 Andel positiva svar inom området hjälpens utförande
Gävle kommun Andel positiva svar inom området hjälpens utförande Brukar personalen ha tillräckligt med tid för att kunna utföra sitt arbete hos dig? Brukar personalen meddela dig i förväg om tillfälliga förändringar? Brukar du kunna påverka vid vilka tider du får hjälp?

23 Andel positiva svar inom området bemötande
Gävle kommun Andel positiva svar inom området bemötande Brukar personalen bemöta dig på ett bra sätt? Brukar personalen ta hänsyn till dina åsikter och önskemål om hur hjälpen ska utföras?

24 Andel positiva svar inom området trygghet
Gävle kommun Andel positiva svar inom området trygghet Hur tryggt eller otryggt känns det att bo på ditt äldreboende? Känner du förtroende för personalen på ditt äldreboende?

25 Andel positiva svar inom området sociala aktiviteter
Gävle kommun Andel positiva svar inom området sociala aktiviteter Hur nöjd eller missnöjd är du med de aktiviteter som erbjuds på ditt äldreboende? Är möjligheterna att komma utomhus bra eller dåliga? Händer det att du besväras av ensamhet?

26 Andel positiva svar inom området tillgänglighet
Gävle kommun Andel positiva svar inom området tillgänglighet Hur lätt eller svårt är det att få träffa sjuksköterska vid behov? Hur lätt eller svårt är det att få träffa läkare vid behov? Hur lätt eller svårt är det att få kontakt med personalen på ditt äldreboende, vid behov?

27 Andel positiva svar inom området avslutande frågor
Gävle kommun Andel positiva svar inom området avslutande frågor Vet du vart du ska vända dig om du vill framföra synpunkter eller klagomål på äldreboendet?

28

29


Ladda ner ppt "Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2014?"

Liknande presentationer


Google-annonser