Sfams fortbildningsportal

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Dokumentation av Arbetsterapiprocess
Advertisements

Dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
Centrala innehåll och kunskapskrav
Systematiskt kvalitetsarbete
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
Kursrapporten Vad du behöver veta som lärare Ulf Holmgren december 2011.
Studiecirklar – att kunna vidareutveckla alla aktiva inom en ideell förening Ett samarbete med Göteborgs innebandyförbund och Sisu.
Rehabiliteringsgarantin
Mår du bra nu? Fråga 1=Ja 2=Nej 3=Vet ej. Andel i Östergötland som anger sin hälsa som utmärkt eller bra.
Kan man förbättra omhändertagandet på akuten?
Steg 1 - Mötet VÅR VISION FÖR ARBETSMILJÖN OCH HUR VI KOMMER DIT
Introduktion till FYRA STEG FÖR BÄTTRE ARBETSMILJÖ – 4-stegsmetoden
Steg 3 – Mötet RUTINER FÖR VÅRT ARBETSMILJÖARBETE
Distriktssköterska Annelie Bobeck-Axling
Learning study / Lesson study. Lesson Study började i Japan i organiserat skick för mer än 50 år sedan. Det är en process där ett lärarlag arbetar tillsammans.
Leker ditt barn?. Har ditt barn svårt att leka, delta i skolarbetet eller klara andra dagliga aktiviteter? En arbetsterapeut kan hjälpa barnet att vara.
Läkaren beskriver de medicinska förutsättningarna
Steg 2 – Mötet HUR ÄR VÅR ARBETSMILJÖ OCH VAD BEHÖVER VI GÖRA?
Organisationsteori 7,5 hp Kursansvariga: Gary Kokk och Patrik Zapata Den pedagogiska idén För de flesta av er är detta den sista kurs ni.
Förslag på pilot: FoU-växthus i Nacka kommun version 0.2.
BFL Bedömning för lärande
Nationell Kvalitetsdag för primärvården 2009 Fortbildning för Allmänläkare i Kronobergs län Resultat från SFAM-Kronobergs Fortbildningsenkät.
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan
Steg 4 - Mötet FÖLJA UPP OCH UTVÄRDERA VÅRT ARBETSMILJÖARBETE
Hälsoval Skåne: Vårdgivaren ska på individnivå arbeta med hälsofrämjande och sjukdoms- förebyggande insatser, såväl primär- som sekundärpreventiva, ge.
Samma musik men olika teknik Tekniken byts ungefär vart femte år. Informationsinnehållet har oftast en livslängd som är 25–30 år, ibland ännu längre. Besluten.
Bra planering skapar trygghet
En förhandstitt på nya sfam.se Eva Norell
Skolutveckling genom aktionsforskning
Att visa fotnot, datum, sidnummer Klicka på fliken ”Infoga”och klicka på ikonen sidhuvud/sidfot Klistra in text: Klistra in texten, klicka på ikonen (Ctrl),
Resultat: Mättningar som vi gör en gång i vecka respektive månad ser vi en förändring och en markant förbättring i arbetet. Personalgruppen gillar PPP.
Processbaserat arbete i Primärvården Kliniska processer; KOL, diabetes typ 2, artros knä/höft.
Förbättringsområde folkhälsa Matvanor hos föräldrar till minderåriga barn och vissa utvalda övervikts- och/eller diabetespatienter.
Leker ditt barn? Foton: Colourbox. Har ditt barn svårt att leka, delta i skolarbetet eller klara andra dagliga aktiviteter? En arbetsterapeut kan hjälpa.
MÅLSÄTTNING - Att sätta mål för det du ska göra. VARFÖR SKA VI SÄTTA MÅL? Vet du inte vart du ska kan du inte planera vägen dit… För att nå ett bra resultat.
Mall för kommunikationsplan. Den här mallen för kommunikationsplan är till för er som arbetar införandet av webbtidbok och andra e-tjänster. Väl planerad.
MILJÖREVISION DAG 3 Planering inför miljörevision samt formulering av inledande frågor. Vi genomför en övningsrevision där vi använder våra inledande frågor.
”Miljarden” & ”Garantin” Miljarden, Start 2006 Minska ohälsotalet Flera projekt pågår Överenskommelse Garantin, Start Lätt & medelsvår.
STARTA KURSEN: RESULTATNOTERINGAR Klicka på skärmen eller piltangenten för att stega dig igenom kursen Du kan göra inställningar i spelaren nedtill t.ex.
Kultur- och språkanpassad hälsoinformation Steg 2 Datum:
Primärvårdskvalitet - Region Uppsala
Utbildningsmodul Svenska Röda Korset
Aktivitetstillfällen
Bedömningsmetoder.
Svenska som andraspråk 3
Krav inför VFU Studenten skriver en studieplan Dokumentation av VFU
Tips på verktyg som stöd i förbättringsarbetet
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
PrimärvårdsKvalitet Hur kan vi påverka resultaten?
HbA1c <50 efter kost beh
Kvalitetsarbete diabetes
It’s learning.
Forskarnivån i nya Ladok
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Föreläsning 16: Tentan, att förbereda sig…
Delat beslutsfattande och SIP
Hälsofrämjande arbete på Vårdcentralen Domnarvet
Att planera och följa upp verksamhet inom
Kontaktpersoner Bedömning & Betyg
Hälsokurs - vikt 1 år (39 veckor)
Professionell utveckling för den reflekterande praktikern
utbildning på forskarnivå Fall 2 – Läser mot licentiatexamen
Webbutbildning : Kurstillfällesbyten Katja Taavo, Karin Schelen
Levande bibliotek Estherforum.
Anders Vestin Klara Nordström
Klara Nordström Anders Vestin
Stödet för administration för programstudenter via studieplan
PrimärvårdsKvalitet Stämmer våra data?
Vad är en FQ-grupp?.
Handledarutbildning Steg 2.
Presentationens avskrift:

Sfams fortbildningsportal

Förbättrad vård för patienter med kroniska sjukdomar Kronikersatningen 2014-2015 Fortbildningsportal Planering Genomförande Uppföljning

Planering av fortbildning Omfattning Metod Innehåll Planeringsverktyget är utformat så att användaren först anger omfattningen av fortbildningen, dvs hur många timmar som hon tänker ägna åt fortbildning per år under en 1,3 eller 5-årsperiod. Därefter väljer hon metod för sitt lärande; hur många timmar kommer hon att ägna åt lärande i grupp, kurs, eget lärande osv. Det kan tyckas bakvänt att börja där men eftersom det ofta är tiden till fortbildning som är den trånga sektorn kan det vara en god idé att först inventera vilka möjligheter till fortbildning som finns i vardagen och i organisationen. Strukturerade läkarmöten med patientfall 1ggn/vecka ger t.ex. 40 timmar lärande i grupp/år- Genom att göra den här genomgången av tid och metod så är förutsättningarna för fortbildningen klara. Därefter börjar man fylla de olika tillfällena med innehåll utifrån sina egna och verksamhetens behov.

PLANERING Min profil Sätt upp mål

PLANERING Granska dina mål Olika lärandemetoder i tårtbitar

GENOMFÖRANDE Sök fortbildning i katalogen Sök kurser, e-learning, studiebrev mm i katalogen Lägg till i planering Anmälan

DOKUMENTATION Kurserna från ”Lägg till i planering” Den här bilden kanske är onödig, det är rätt självklart.

DOKUMENTATION Genomförda aktiviteter Förhållande till rekommenderad femårsnivå

Swamp Sfam:s webbfortbildning i allmänmedicin med patientfall Stressrelaterad psykisk ohälsa, publicering mars 2016 Diabetes Hjärtsvikt Långvarig smärta KOL Arbete i FQ-grupp

Fortsättning Utveckling av lokal fortbildning , ULF Uppmuntra användning av SWAMP Koppling till PrimärvårdsKvalitet Utvärdera CPD-poängsystemet Utveckla CPD-poängsystemet

Kontakta oss Karin Träff Nordström Eva Norell ktn@sfam.se eva.norell@sfam.se