Boendestöd.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Lag om stöd och service för vissa funktionshindrade, LSS
Advertisements

Hälso- och sjukvårdslagen (HSL)  1§ Med hälso- och sjukvård avses i denna lag åtgärder för att medicinskt förebygga, utreda och behandla sjukdomar och.
Utbildning i försäkringsmedicin för rehabkoordinatorer – förutsättningar för rehabilitering inom socialtjänsten 17 september 2016 Christian Brunsson Samordnare.
HSO Skåne Ett samarbetsprojekt mellan HSO Skåne och Furuboda Arbetsmarknad Finansierat av Arvsfonden De Offentliga Arbetsgivarnas Ansvar DOA.
0-18 BARN OCH UNGA. BARN UTSATTA SITUTIONER Placerade barn.
1 Kommunfullmäktige i Göteborg Beslutade 25 februari 2016 om Göteborgs stads reviderade riktliner för anhöriga som vårdar eller stödjer närstående Riktlinje.
Socialdokumentation Består av två delar!
Vad är egentligen ett samhälle? Hur skulle ni definiera ordet samhälle? Dvs när vi pratade om ett samhälle sist, vad pratade vi om då? Ta ngn minut och.
Dagordning : LSS- Lagen om stöd och service Bostäder för personer med funktionsnedsättning Erbjudande om lägenhet.
ISABELLA LILJEBLAD BEHANDLARE MEDVERKAN FAMILJEFRID.
Föräldraråd Nyvång Hälsa Det innefattar både ett fysiskt välbefinnande så som psykiskt och socialt.
VAD ÄR DET?.  Socialtjänsten skall se till att alla människor har en ekonomisk och social trygghet.  Socialtjänsten skall se till att alla kan ta del.
HEMTAGARTEAM. SYFTE Det övergripande syftet är att brukaren ska kunna återvända till hemmet efter en sjukhus- eller korttidsvistelse på ett tryggt och.
LSS och SoL Jenny Ahlqvist och Cecilia Wallgren SDF Majorna-Linné.
1 Patientlagen 1 januari Varför införs en patientlag? Lagen ska: -stärka patientens ställning -skapa förutsättningar för delaktighet och självbestämmande.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en närstående.
Utredningen om bostäder för äldre Bostäder att bo kvar i Bygg för gemenskap i tillgänglighetssmarta boendemiljöer SOU 2015:85 Ewa Samuelsson, särskild.
- Anhörigstöd - Riktlinjer och vägledning funktionshinderområdet Introduktionsutbildning Louise Odengard - Stadsledningskontoret.
Svensk Inkasso medlemsmöte 6 oktober BUS-föreningen  Bildades juni 1995  För kommunala budget- och skuldrådgivare  Stärka och tydliggöra yrkesrollen.
Pedagogiska planeringar Hanna Sepp Marcus Granberg Albina Brunosson.
Historiska tillbakablickar 1944 kom första lagen som reglerade omhändertagandet av utvecklingsstörda och ansvaret att driva särskolor (landstinget) 1954.
Attraktiv Hemtjänst Om rambeslut.
Socialtjänstlagen Pernilla Thunander verksamhetschef myndighetsutövning Vård- och omsorgskontoret.
LSS 1§ Omfattar personer med
Utveckling servicehus
Revidering av riktlinjer gällande särskilt boende för äldre
Maria N Tafuri, SDF Västra Hisingen Annika Björkhem , SDF Östra Gbg
Välfärdens processer för myndighetsutövning inom IFO/FH
Attraktiv Hemtjänst Välkommen till introduktion
Samordnad Individuell Plan - Hur enkelt kan det bli?
Barnets bästa i främsta rummet
Bästa utveckling för alla
Välkommen till information om lex Sarah
Information från Kvalitets- och Utvärderingskontoret- KoU
Barn och unga Skapa förutsättningar för en gynnsam hälsoutveckling
Samordnad Individuell Plan - Hur enkelt kan det bli?
Vad är religion och vad är livsåskådningar?
Föreslagna ändringar från Naturvårdsverket i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära lägen Peder Seidegård Länsarkitekt.
Äldres behov i centrum Välkommen till introduktion! 22 februari 2016.
Nyckeltal för socialtjänst
Service, service, service!
Bilaga 2 Sysselsättning - Fokusera på om utföraren måste avsätta resurser inom varje område för att ge stöd åt den enskilde och i så fall hur mycket?
Vägledande principer för socialtjänsten
Vad är daglig verksamhet Daglig verksamhet är en frivillig insats och ska i första hand syfta till att matcha individer mot arbete, men anpassas utifrån.
Boendestöd.
nationell enkätundersökning
Tensta grupp- och servicebostäder
Anställning av personer med funktionsnedsättning inom Gävle kommun.
Barn och ungas delaktighet
Insatser enligt LSS och SoL
Nya bostäder i Skärstad
För våldsutsatta kvinnor och deras medföljande barn i Norrbotten
Brukarundersökning 2017 Socialkontoret, Stöd och service.
Samordnad vård och omsorgsplanering
Brukarmedverkan/Brukarinflytande
Diagramrapport BoInvent 1 Januari 2012
Öppna jämförelser inom socialtjänsten 2016 Stöd till personer med funktionsnedsättning
Uppföljningsmodellen i Stockholm
Systematisk dokumentation inom socialtjänsten
Organisation och lagstiftning
”Jobbhälsan en samhällsutmaning?”
Värdegrund inom äldreomsorgen
Revisionsredogörelsen 2017
Projekt Unga Vuxna Syfte Erbjuda arbetslösa ungdomar individuellt stöd omkring hens psykiska ohälsa till självförsörjande situation/rätt i välfärden Utveckla.
Lag (2017:310) om framtidsfullmakter
Och det där med långsiktighet
Samordningsförbundet Väst
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
Exempel på SU: Funk Verksamhetsutveckling från brukarundersökningar – förbättrad kommunikation mellan brukare och personal inom funktionshinderomsorgen.
Presentationens avskrift:

Boendestöd

Socialtjänsten skall se till att alla människor skall ha en ekonomisk och social trygghet. Socialtjänsten skall se till att alla kan ta del av samhällets resurser. I Sverige har vi ett stort socialt skyddsnät för våra samhällsmedborgare. Stor respekt för självbestämmande och integritet. Stödet från SoL är frivilligt och vi kan aldrig ta till någon som helst tvång i vårt arbete.

Socialnämnden skall medverka till Meningsfull sysselsättning Boende anpassat efter behov av särskilt stöd. Kommunen skall inrätta bostäder med särskild service, det kan vara gruppbostäder, men även ge stöd i ordinärt boende, med ex boendestöd som kommer stöttar i olika situationer i vardagen.

Boendestöd är ett SoL beslut (Socialtjänstlagen) och skall ge skälig levnadsnivå. LSS (lagen om Stöd och Service) skall ge god levnadsnivå.

Den enskilde har rätt att söka en insats och att få den prövad. Man har rätt att överklaga beslutet. I beslutet skall det tydligt framgå vad syftet och målet med insatsen är. Utifrån beslutet upprättas en genomförandeplan.

Riktlinjer boendestöd Insatsen är förbehållen personer med Psykiska funktionsnedsättningar Social problematik Intellektuella funktionsnedsättningar Neurologiska funktionsnedsättningar Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och autism

Syfte med insatsen Boendestöd är en samlad insats som kan variera över tid och i omfattning beroende på den enskildes behov och livssituation. Är både praktiskt och motiverande Stärka förmågan att klara sitt dagliga liv. Öka motivation, bryta passivitet och isolering, komma ut i sociala sammanhang, sysselsättning.

Stödet ges av ett fåtal boendestödjare för att skapa kontinuitet och trygghet. Boendestödjaren/stödassistenten skall har ett pedagogiskt förhållningssätt. Stödet är både habiliterande och rehabiliterande

Vad kan boendestödet göra?

KONTAKT: Boende personligt stöd IFO/FH Västra Hisingen Sofie Wassberg Sofie.wassberg@vastrahisingen.goteborg.se