Att vara Jesu vittne (Evangelisation).

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Varför behöver man bli frälst?
Advertisements

”Jag är vinden som blåser”
Evangelium – vadå god NYHETER? Strandhems Bibel- & Lärjungaskola EJA 2011.
BARNETS ANDLIGA UTVECKLING Anna Ekvall & Magnus Sternegård
Vad säger Bibeln om pengar, givande & generositet?
Hur kan jag vara viss om min tro?
Ett Liv i Lärjungaskap Del 1 – Frälsningens Mysterium
”Nya resurser” Fil 4:1-9.
En genomgång av de kristna idéerna och trosuppfattning
Torsdagen den 25 februari, kl
Hur och varför skall man be?
Välkommen till Ungdomssamling!
Välkommen till Bönemöte
Mission shaped life Mark 16: Mark 16:14-20 Sedan visade han sig för de elva när de låg till bords, och han förebrådde dem deras otro.
KRISTENDOMEN Vad tänker du på när du hör ordet kristendom?
Vad är meningen med kristendomen?
Hur kom Bibeln till? Torsdagen den 14 januari Kvällens ämne:
-Protestantiska frikyrkor-
Bygg upp min kyrka! Jesus Kristus är grunden Vi är Guds medarbetare
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
De abrahamitiska religionerna: Kristendom
Andligt ”DNA”.
Vad vill DU? Dina idéer, förslag och tankar om: Kyrkan och ungdomssamlingarna För 2011.
TRE SAMFUND PÅ GEMENSAM RESA … större än vårt hjärta…
2 saker religioner håller på med:
Vem är Han? Vad vill Han? Vad kan Han? Frälsning, Andens verk?
Andlig tillväxt School of Leadership Vår ork Kan delas in i fyra olika delar Fysisk Relationell Mental Andlig Frid - bygger på Gudsrelationen.
Kristendomens riter.
Världens största religion
Varför dog Jesus? Vad är problemet? Vad kunde God göra åt det?
Kristendomen Del 1 Cecilia Larsson vt 2014.
- Om skillnaderna inom kristendomen
Kristendomen Rehab & Anna.
Krinstendomen.
Begrepp.
Andlig Klarsyn En måttstock för den Kristna församlingen.
Och allt vad ni gör i ord eller handling, gör det i Herren Jesu namn och tacka Gud, Fadern, genom honom. (Kol 3:17) Vad ni än gör, gör det av hjärtat,
Vem är Gud?. Jesaja 46:9 ”jag är Gud, och det finns ingen annan Gud, ingen som jag.” Svenska Folkbibeln.
LÄRA FÖR ATT LEVA. DOGFÖRALLADOGFÖRALLA JESUS KORSET – Jesus utplånade vår skuld Vad säger korsets budskap till oss? Vad hände? Hur ser du på kopplingen.
Från början var det kanske så här! Vet ni då inte att alla vi som har döpts in i Kristus Jesus också har blivit döpta in i hans död? Genom dopet har.
Tänk på era ledare som har förkunnat Guds ord för er, se på vad deras liv förde fram till och ta efter deras tro. Jesus Kristus är densamme i går, i.
Söndag 22:a mars 2009 Pingstkyrkan Borlänge. ● Vi ska idag tillsammans glädja Gud genom: – Lovsång – Bön – Hjälpa & uppmuntra varandra ● Lyssna på undervisning.
Kristendom.
Abrahamitiska världsreligionerna
Vi är en Familj (Guds familj)
Kristendomen blir en Världsreligion
Dopet till Kristus Romarbrevet 6:3-11
Jesus – enligt evangelierna Johannesevangeliet 14:1-11
Fasta och bön.
En församling för flera generationer!
Evangeliets kraft 1.
Jesus uppståndelse från det döda
Du kan göra lärjungar!.
Brokyrkan Sundsvall & Street Aid
Att vara kristen – vad är det?
Jesaja 54:2-3 1 Tessalonikebrevet 1:1-8
Homosexualitet och Bibeln
Kristendomen.
Söndag 4 februari 2018 Motala Baptistförsamling
Världens största religion
För stadens bästa Markusevangeliet 6:30-44
Matteusevangeliet 8:5-13 Söndag 22 april 2018
”Lev utan fruktan för din ekonomi del 1 Motala Baptistförsamling
Motala Baptistförsamling Söndag 3 juni 2018
I en levande församling Apg 2:41-47
Berätta de goda nyheterna
En förkunnelse om Guds befrielse genom Gideons hand
Jesus uppståndelse från det döda
Söndag 20 maj Motala Baptistförsamling
Gott och ont.
Presentationens avskrift:

Att vara Jesu vittne (Evangelisation)

En lärjunge är en människofiskare! ”Kom och följ mig, så ska jag göra er till människofiskare” (Matt 4:19)

En lärjunge är en människofiskare! ”Kom och följ mig, så ska jag göra er till människofiskare” (Matt 4:19) Detta är alla kristna kallade till! Lärjungar gör lärjungar…

En lärjunge är en människofiskare! ”Kom och följ mig, så ska jag göra er till människofiskare” (Matt 4:19) Detta är alla kristna kallade till! Lärjungar gör lärjungar… Det finns inga ursäkter! Alla kan evangelisera, men alla ska inte göra det på samma sätt.

Du är kallad att ge vidare vad du fått! Gud älskade världen så mycket att han gav sin Son (Joh 3:16) Vi får ta emot Guds kärlek och bli frälsta, förlåtna och förvandlade (Rom 10:9) Det vi har fått som gåva ska vi ge som gåva (Matt 10:8) Vi lever inte längre för oss själva (2 Kor 5:15) Guds kärlek stannar inte med oss, den vill fortfarande ut med frälsning till världen! (2 Kor 5:14)

Övning: Hur mycket tid har du spenderat med att dela din tro eller samtala om andliga frågor med någon som inte är kristen den senaste månaden?

Missionsbefallningen Finns med i alla evangelier: ”Gå ut och gör alla folk till lärjungar…” (Matt 28:18-20)

Missionsbefallningen Finns med i alla evangelier: ”Gå ut och gör alla folk till lärjungar…” (Matt 28:18-20) ”Gå ut i hela världen och förkunna evangeliet för hela skapelsen…” (Mark 16:15-20)

Missionsbefallningen Finns med i alla evangelier: ”Gå ut och gör alla folk till lärjungar…” (Matt 28:18-20) ”Gå ut i hela världen och förkunna evangeliet för hela skapelsen…” (Mark 16:15-20) ”…omvändelse och syndernas förlåtelse ska förkunnas i hans namn för alla folk… Ni är vittnen om detta… När den Helige Ande kommer över er, ska ni få kraft och bli mina vittnen… ända till jordens yttersta gräns” (Luk 24:46-49, Apg 1:8).

Missionsbefallningen Finns med i alla evangelier: ”Gå ut och gör alla folk till lärjungar…” (Matt 28:18-20) ”Gå ut i hela världen och förkunna evangeliet för hela skapelsen…” (Mark 16:15-20) ”…omvändelse och syndernas förlåtelse ska förkunnas i hans namn för alla folk… Ni är vittnen om detta… När den Helige Ande kommer över er, ska ni få kraft och bli mina vittnen… ända till jordens yttersta gräns” (Luk 24:46-49, Apg 1:8). ”Som Fadern har sänt mig sänder jag er…” (Joh 20:21-23)

Varför ska vi dela vår tro? Jesus älskar människor!

Varför ska vi dela vår tro? Jesus älskar människor! Människor är förlorade utan Jesus! (Joh 3:18, 14:6, 1 Joh 5:12, Upp 20:15)

Varför ska vi dela vår tro? Jesus älskar människor! Människor är förlorade utan Jesus! (Joh 3:18, 14:6, 1 Joh 5:12, Upp 20:15) Vi lever för evigheten!

Varför ska vi dela vår tro? Jesus älskar människor! Människor är förlorade utan Jesus! (Joh 3:18, 14:6, 1 Joh 5:12, Upp 20:15) Vi lever för evigheten! Gud vill låta oss uppleva glädjen av att få vara använda av honom!

”You have never truly found Jesus if you do not tell others about him” ”Du har aldrig verkligen funnit Jesus om du inte berättar för andra om honom” //Charles H. Spurgeon

Målet med evangelisation Att presentera Evangeliet om Jesus Att göra lärjungar För att Gud ska bli förhärligad!

Målet med evangelisation ”Mission är inte det ultimata målet för församlingen. Tillbedjan är. Mission existerar för att tillbedjan inte gör det. Tillbedjan är ultimat, inte mission, eftersom Gud är ultimat, inte människan. När denna tidsålder är över, och de oräkneliga miljonerna återlösta människor faller ner inför Guds tron, kommer mission inte längre att finnas. Det är en tillfällig nödvändighet. Men tillbedjan förblir för evigt.” //John Piper

1. Socialisering Var trevlig, ta initiativ till samtal, bygg relationer mm. Låt människor veta att du vill och är öppen för att prata om din tro. Visa tydlighet med din kristna identitet (om det verkar som att du skäms för din tro så kommer folk inte vilja prata med dig om den). Var beredd att svara på frågor! (1 Petr 3:15-16)

Övning: Vad skulle du svara på frågan: ”Varför är du kristen?”

2. Dina vittnesbörd Som lärjunge till Jesus samlar du hela tiden på dig ”Jesus-berättelser” om vad han gjort i ditt liv… Människor är intresserade av att höra vad du varit med om tillsammans med Gud! Det finns kraft i vittnesbörd! (Upp 12:11)

Övning: Berätta om något Jesus gjort i ditt liv den senaste veckan.

3. Socialt arbete (diakoni) Visa Guds kärlek i praktisk handling (1 Joh 3:17-18) Kärlek kan smälta hårda hjärtan och nå fram där inget annat fungerar! I den första församlingen lades stor vikt vid hjälpen till de fattiga, bespisningen av änkor, omhändertagande av föräldralösa barn… osv.

4. Tecken & under Jesus predikade, botade sjuka och drev ut demoner – Lärjungarna blev utsända att predika, bota sjuka och driva ut demoner (Matt 10, Luk 9-10) Det övernaturliga är en naturlig del av en kristens liv! Vi ska inte bara övertyga folk med ord, utan med Ande och kraft! (1 Kor 2:1-5, 1 Tess 1:5)

Är vi människofiskare eller akvarieskötare?

Uppgift till nästa vecka: - Intervjua en person som inte är kristen:  Vem var Jesus?  Vad handlar Bibeln om?  Vad är kyrkans huvuduppgift? Gruppövning: - Träna på att kortfattat dela evangeliet med varandra (låtsas som att de andra i gruppen inte tror när det är din tur).