Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Homosexualitet och Bibeln

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Homosexualitet och Bibeln"— Presentationens avskrift:

1 Homosexualitet och Bibeln
Vi ska inte tillbe!

2 Världens syn på homosexualitet
Det finns många olika sorters sexuella läggningar och alla likvärdiga Världen anser att det inte finns någon moralisk skillnad på heterosexualitet, homosexualitet, transsexualitet, mm (!) Det finns ett koncept som kallas för sexuell identitet: alltså vilken sexuell läggning man tillhör(eller ingen!). Denna identitet är totalt baserat på självindentifikation. Det är en person själv som bestämmer vilken sexuell läggning eller kön man tillhör. Detta gäller till och med barn, (föräldrarna har ingenting med valet att göra!) Om man inte håller med denna åsikt av olika anledning är man en homofob och fast i medeltida tänkande. Detta tankesätt måste normaliseras i samhället genom olika medier, skolor, dagis, arbetsplatser, politik, mm.

3 Pride(shame)-paraden

4

5

6

7

8

9 VARFÖR?

10

11

12 Bibelns syn på homosexualitet
I begynnelsen skapade Gud himmel och jord (1 Mos 1:1) - Bibeln börjar med Guds existens och att han skapat allt som finns

13

14 Han svarade: "Har ni inte läst att Skaparen från början gjorde dem till man och kvinna och sade: Därför ska en man lämna sin far och mor och hålla sig till sin hustru, och de två ska bli ett kött? (Matt 19:4-5)

15 Homo- och transsexualitet går alltså emot Guds skapade ordning för människor och gör uppror mot hans suveränitet! Just därför är det synd!

16 Bibelns samstämmiga fördömande
Du ska inte ligga med en man som en man ligger med en kvinna[g]. Det är avskyvärt. 3 Mos 18:22 Sodom och Gomorra. 1 Mos 19 8  Men vi vet att lagen är god, om man använder den rätt 9  och inser att den inte är till för rättfärdiga utan för laglösa och rebeller, gudlösa och syndare, oheliga och oandliga. Lagen är till för dem som misshandlar[a] sin far och mor, för mördare, 10  för dem som lever i otukt och homosexualitet, för slavhandlare, lögnare, menedare och allt annat som går emot den sunda läran, 11  enligt evangeliet om den salige Gudens härlighet som har anförtrotts mig. 1 Tim 1: 8-11

17 Bibelns samstämmiga fördömande
Vet ni inte att orättfärdiga inte ska få ärva Guds rike? Bedra inte er själva! Varken sexuellt omoraliska eller avgudadyrkare, varken äktenskapsbrytare eller de som utövar homosexualitet eller som låter sig utnyttjas för sådant, 10 varken tjuvar eller giriga, varken drinkare, förtalare eller utsugare ska ärva Guds rike. Så Gud kallar homosexualitet för synd och avskyvärt, och de som utövar det har ingen del i Guds rike.

18 Korset är allas enda hopp för frälsning (Joh 14:6)

19 Också er har Gud gjort levande, ni som var döda genom era överträdelser och synder. 2  Tidigare levde ni i dem på den här världens sätt och följde härskaren över luftens välde, den ande som nu är verksam i olydnadens barn. 3  Bland dem var vi alla en gång, när vi följde våra köttsliga begär och gjorde vad köttet och tankarna ville. Av naturen var vi vredens barn, precis som de andra. 4  Men Gud som är rik på barmhärtighet har älskat oss med så stor kärlek, 5  även när vi ännu var döda genom våra överträdelser, att han har gjort oss levande med Kristus. Av nåd är ni frälsta! 6  Han har uppväckt oss med honom och satt oss med honom i den himmelska världen, i Kristus Jesus, 7  för att i kommande tider visa sin överväldigande rika nåd genom godhet mot oss i Kristus Jesus. 8  Av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva. Guds gåva är det, 9  inte på grund av gärningar för att ingen ska berömma sig.

20 14  Och så som Mose upphöjde ormen i öknen måste Människosonen bli upphöjd,[d] 15  för att var och en som tror på honom ska ha evigt liv. 16  Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. 17  Gud har inte sänt sin Son till världen för att döma världen, utan för att världen ska bli frälst genom honom. 18  Den som tror på honom blir inte dömd. Men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn. Joh 3:14-18

21 Diskussionsfrågor 1. Hur ska man som Kristen bemöta homo- och transsexuella människor i vardagen 2. Ge exempel på fel beteende från kristna gentemot såna människor och vad kan det få för konsekvenser 3. På vilka sätt kan man nå ut med evangeliet 4. Hur kan vi göra för att hålla fast vid sanningen om homosexualitet och göra som t.ex.


Ladda ner ppt "Homosexualitet och Bibeln"

Liknande presentationer


Google-annonser