Religion Vi ska jobba med två av de tre syskonreligionerna de kommande veckorna, Judendomen och Islam. Vi kommer ha föreläsningar, diskutera, läsa, se.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Sexuella kränkningar och respekt Hur påverkar vi utvecklingen i rätt riktning? En powerpoint av S2m.
Advertisements

Vad är egentligen ett samhälle? Hur skulle ni definiera ordet samhälle? Dvs när vi pratade om ett samhälle sist, vad pratade vi om då? Ta ngn minut och.
© Författarna och Gleerups Utbildning AB. Detta material ingår som en del i lärarmaterialet till Språket och berättelsen. Att skriva för att påverka.
Enskilda människors religiositet Varför blir man som man blir? Miljö, DNA, eller enskilda händelser? Varför blev just du såsom du är? Varför gjorde just.
JUDENDOMEN Av: Alisa. ISRAEL ÄR JUDARNAS LAND DET ÄR DÄR FLEST JUDAR BOR.
Vad är uppsatsskrivande för nåt? Charlotta Bay. Vad kommer jag prata om? Vad är en uppsats? Vad är er uppgift? ”Vad kommer på tentan?” Vad måste ni komma.
 Sammanfatta och reflektera tillsammans med den/de du samarbetar med och förklara vad som hände under genomgången. Rita och skriv i ditt orange labhäfte.
TILLÄMPNINGSOMRÅDEN Psykologi 2a. PSYKOLOGI 2A Centralt innehåll: Tillämpningsområden inom psykologin i relation till förändringar i samhället.
MÅL KURS D HÖRALÄSA PRATA SKRIVA KLAR SIDA. Höra Dessa områden ska man kunna: - berättelser - beskrivningar - samtal - diskussioner - information - nyheter.
Etik Vad är rätt och vad är fel?. Vad är etik? Etiken, eller moralfilosofin som den också kallas, försöker svara på frågor om vad som är rätt och vad.
Guds utvalda folk - förbundsfolket
Empowerment i teori och praktik?
Uppsats – ”Etik och livsfrågor”
Religion - vad är det?.
Heby skola 7-9 Björn Johansson, förstelärare
Varför tycker jag som jag gör? Om våra informationskällor.
Varför läser ni religionskunskap?
Vem ska man tro på? Om att lita på information.
Boendestöd.
Välkommen till mitt utvecklingssamtal ÅK Ht 2017
Lektionsuppgift Under dagens lektion kommer ni att delas in i 4 olika grupper där det kommer att lottas ut vilken grupp som får ansvar för vilken av de.
Diskutera! När vi diskuterar så är vi två eller fler som pratar tillsammans. När man diskuterar tycker man något! Om jag tycker något så kan man säga att.
Religion.
LAG OCH RÄTT Samhällskunskap LPP.
Mänskliga rättigheter istället för välgörenhet
Kartan.
Vad är religion och vad är livsåskådningar?
Lektion 2:1 Våldets uttryck Våldet tar sig olika uttryck
Granska läromedel.
Ekonomi och samhälle Introduktion
Samhällskunskap år 6 Catha Glaas, Thomas Smith
Vad är sociologi? – en repetition Momentöversikt Vad är en analys?
Religion och vetenskap
Veckans mål: Slutsats och diskussion Material och metod Källförteckning.
Iris Rosengren Larsson
Jag har valt att läsa: ____________________________
Samhällskunskap år 6 Catha Glaas, Thomas Smith
Etik- planering.
LÄSSTRATEGIER på högstadiet.
Nätverk för lärare på fritidshem
FÖRMÅGOR OCH KUNSKAPSKRAV
Monoteistiska religioner Islam – moskén och koranen
Religion.
Vi snackar lön!.
Ett schyst arbetsliv med mångfald och likabehandling
Upplysningen 1700.
Samhällskunskap år 6 Catha Glaas Thomas Smith
Undersök er lärmiljö Denna PowerPoint refererar i både text och bild till Kognitionssimulatorn. Det är en äldre version av Funktionssimulatorn. Filmexemplet.
Om Jordklotets historia
FRIIDROTT ÅR INTRODUKTION.
Berlinmuren.
PrimärvårdsKvalitet Introduktion
2. genomföra systematiska undersökningar i kemi, och
Kan du begreppen? Para ihop rätt begrepp med rätt beskrivning. Algoritm Precis Program Är ett annat ord för exakt, tydlig eller noggrant. Är klara och.
Karin Elardt leg psykolog Barn- och ungdomspsykiatrin Nässjö
Tobak - Lektion 2 Åk 4-6.
Hur vi jobbar med samhällskunskap
Religionskunskap 1 och 2.
Vad måste jag kunna? SFI kurs D.
Utveckla resonemang Höstterminen 2016.
PrimärvårdsKvalitet Introduktion Rehab
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Livsåskådningar - hur människor beskriver och tolkar livet
Tips för det praktiska ledarskapet
Catha Glaas Herrängens skola
Identitet Vad formar oss till oss?.
Digitalisering handlar inte om IT utan om ett sätt att tänka: öppenhet och samarbete eller göra allt själv bakom lyckta dörrar? Bättre och effektivare:
Återkoppling.
Religion Livsåskådning.
Vad tänker du om alkohol och andra droger?
Presentationens avskrift:

Religion Vi ska jobba med två av de tre syskonreligionerna de kommande veckorna, Judendomen och Islam. Vi kommer ha föreläsningar, diskutera, läsa, se film och skriva i våra arbetshäften. Du visar dina kunskaper genom att var aktiv på lektionerna, göra uppgifterna och på sätt vara ordentligt förberedd till provet.

Syfte Att få kunskaper om olika religioner och analysera vad deras tankar och seder har för mening. Undersöka och resonera om hur religioner och samhället påverkar varandra. Söka information om olika religioner från olika källor och värdera källornas användbarhet.

Nu kommer några bilder… På vilka sätt har bilderna med religion att göra? Har de ens med religion att göra? Vad är religion? Vad betyder religion för människor?

”Vem är din Gud? Den du sätter din tilltro till.” – Martin Luther En religion kan vara… Något som man tror på som gudar, Gud, andar eller olika ritualer som ger oss ”kontakt” med något övernaturligt. Det kan också vara… Något som skapar mening för individer, grupper eller samhällen. ”Vem är din Gud? Den du sätter din tilltro till.” – Martin Luther

Uppgifter Läs sidorna 6-9 i läroboken och besvara frågorna i ditt skrivhäfte. På vilka sätt kan religioner uppstå? Vad är gemensamt för ursprungsfolkens religioner? Vad visade man respekt för och vad var särskild heligt? Vad är en schaman? Förklara vad en själ är. Hur tänkte Samerna om själen? Solen är viktig i många gamla religioner. Varför tror du det är så?