Ungdomarnas medieanvändning

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Bakgrunden till Pro-Skills Teori och filosofi. Pro-Skills bakgrundsfilosofi Snabba f ö r ä ndringar i v ä rlden kr ä ver mer specialkompetenser + Global.
Advertisements

Förmågor & The Big 5. Läroplanen 2011 (Lgr11) Kapitel 2Övergripande mål och riktlinjer 2.1 Normer och värden ex. Varje elev tar avstånd från att människor.
Sexuella kränkningar och respekt Hur påverkar vi utvecklingen i rätt riktning? En powerpoint av S2m.
Att förbättra världen genom återvinning och utbildning Handen på hjärtat – har vi inte ofta för mycket kläder i garderoben som vi inte använder? Det är.
Muntligt redovisning LUBNA HASHIM. Skolan och elever  Lockeruds skolan i Mariestad  Årskurs 5  Lektioner i Sv, Eng,So och Matematik  Grej of the day.
Missionsundervisning i skriftskolan Exempel på saker att ta upp under lektionerna om mission.
SOCIAL MILJÖ I FÖRSKOLAN! En utmaning?!. SOCIAL MILJÖ 8. Delaktighet- Att känna o uppleva sig delaktig hela dagen! 9. Jämställdhet- Rätten att ha inflytande.
Föräldramöte P/FXX. Vårt fantastiska lag ! Kalle Pelle Lisa NN.
Kvalitetslyft i skolan. ”Lärarna vill ha extra miljard till skolan” Publicerad: :32 ”Lärarförbundet kräver en miljard extra till skolan nästa.
Föräldraråd Nyvång Hälsa Det innefattar både ett fysiskt välbefinnande så som psykiskt och socialt.
Debattmatchen. 1. Näthat Näthat är ett stort samhällsproblem. Många som uttrycker åsikter i sociala medier utsätts för hot och kränkande tillmälen. Men.
Föräldramöte – födda 2008 Välkomna! Sammanfattning säsongen 2015/2016 – så här långt 11 isträningar 3 av 7 Björnligor – med 3 matcher varje.
Vad innebär ett mål för lärande eller utveckling.
Färdiga e-tjänster för att effektivisera er hantering kring ENSAMKOMMANDE BARN Under 2015 kom ensamkommande barn och unga till Sverige för att söka.
”Förskoleklassen en klass för sig” Förskoleklassen är en bro mellan förskola / skola och elevernas fortsatta lärande. Förskoleklassen omfattas av läroplanens.
Pedagogiska planeringar Hanna Sepp Marcus Granberg Albina Brunosson.
Hur tänker du kring detta? 1 Du läser något på sociala medier som upprör dig. Du kommenterar och delar inlägget och flera av dina vänner gör samma.
Barn och ungdomars utveckling
Sociala medier och mötesplatser på internet
Uppsats – ”Etik och livsfrågor”
Medieundersökning Undersökning av barns medievanor – Vilka spel och/eller appar använder barn på sin fritid och hur ofta? Av Elin Thorsson.
Nätverket Svenska nus skolbesök
Taltidning till fler 16 mars 2017 Götabiblioteken.
Fair play Samhällskunskap åk 4.
Digitalisering, flera begrepp i samma term
Ungdomarnas medieanvändning
Landstinget i Uppsala län Förvaltningsorganisation, tjänsteresa och riskanalys (10 minuter) Eftermiddagen
Stenungsunds Handbollsklubb
AXIELL|Education WELIB Skolans namn datum.
Granska läromedel.
Formativt lärande.
Välkomna! INNEHÅLL Skolan berättar om vilka utmaningar de har haft under terminen. Socialtjänstens förebyggarteam presenterar vilka problem de upplever.
Vad är sociologi? – en repetition Momentöversikt Vad är en analys?
Att långsiktigt säkra konkurrenskraften genom att samverka
Etik- planering.
Nätverk för lärare på fritidshem
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Nätverk för lärare på fritidshem
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Kommer ni ihåg våra STORA frågor?
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Religion.
IFK MARIEFRED VERKSAMHETSIDÉ VERKSAMHETSOMRÅDEN VÄRDEGRUND VISION MÅL
Välkommen till informationskväll om Anna Whitlocks gymnasium
Undersök er lärmiljö Denna PowerPoint refererar i både text och bild till Kognitionssimulatorn. Det är en äldre version av Funktionssimulatorn. Filmexemplet.
Vem är Kristina Johansson och vad gör hon då?
Vart tar det smutsiga vattnet vägen?
- Mottagare, medborgare, medskapare
RELATIONELL PEDAGOGIK ”utbildningens brännpunkt”
Skolledningskonferens
Betyg i moderna språk nu redan i år 6
OSA-kollen Jobba tillsammans med organisatorisk och social arbetsmiljö
Ett samarbete mellan biologi, BILD och idrott och hälsa
Lärares planeringsarbete!
Övning Tid: 40 minuter Lagen och rättvisan.
Några reflektioner av Stephen Hwang Högskolan i Halmstad
2. genomföra systematiska undersökningar i kemi, och
Bibliotekens grundläggande ändamål, 2 § BL
Diagnos och delaktighet
Systematiskt kvalitetsarbete
Karin Elardt leg psykolog Barn- och ungdomspsykiatrin Nässjö
Utveckla resonemang Höstterminen 2016.
Kreativa verktyg och metoder
Vad innebär kooperativt lärande i praktiken?
Fortbildning för pedagoger
Om Tro.
Samordningswebbinarier om Skapande skola
Katedralskolans ordningsregler
Presentationens avskrift:

Ungdomarnas medieanvändning MOVIESTARPLANET

Moviestarplanet Socialt (online virtuellt)universum Barn/ungdomar 8-15 år Roligt, utvecklande och gratis spel Eget konto med användarnamn och lösenord Fame och starcoins Kreativa tävlingar och levels. Youtube och bilder Följa regler och riktlinjer

Ungdomarnas användning av olika digitala medier

Elevernas åsikter om MSP i åk 8 Det är ett stort spel Det går snabbt att ta kontakt med olika människor ”Friheten”. Det sociala, man kan vara vem man vill, inte bara den gamla rollen i verkligheten. Man kan söka upp information och få svar ganska snabbt från medspelarna. Det finns så mycket man kan göra i detta spel, kolla runt och hitta roliga saker att göra i spelet. Vi har aldrig det tråkigt på MSP. Skapa avatarer

Elevernas åsikter om MSP i åk 8 När man gör en avatar får man välja hudfärg, hårfärg, kläder och mer. Hollywood miljö Vi tjänar pengar i MSP. Avatarerna-tjejernas förebilder. Häftiga kläder, smink och smycken. På MSP är livet aldrig tråkigt, det handlar hela tiden om att leka, vara social och kreativ.

LGR 11 kap 1 Skolans värdegrund och uppdrag Skolan ska aktivt och medvetet främja kvinnors och mäns lika rätt och möjligheter. Skolan har ett ansvar för att motverka traditionella könsmönster. Den ska ge utrymme för eleverna att pröva och utveckla sin förmåga och sina intressen oberoende av könstillhörighet. Kränkning i klassrummet.

Pedagogisk syfte och vinst Virtuell online värld där deltagarna skapar egna figurer och chattar med varandra. En värld man bör lära sig som pedagog. Eleverna kan få olika uppdrag de ska genomföra genom ”programmering”. Programmering i MSP är inte en fristående aktivitet utan den är inbyggd i spelet. Eleverna utvecklar sin kreativitet, skrivförmåga och sin kommunikationsförmåga i många ämnen. Lättare att knyta nya relationer

Statens medieråds rapport/undersökning Vissa spel är starkt förknippade med genus. Pojkar som lär sig att spela MSP lär sig snabbt att det är inte något man skall hålla på med eftersom det är något för tjejer (sidan 11).

Dagens analys Unga människor använder mer tid att spela och umgås på nätet än att titta på TV. Mindre barn använder nätet för att titta på video, lyssna på musik spela spel och göra research för läxarbete. Internet viktigt verktyg i skolarbetet.

Datorspelandets dynamik Forskningen om det pedagogiska användandet av datorspel är optimistisk med en del skeptism. Författaren Mc Farlane Sparrow-Hawk &Heald- lärare var generellt skeptiska att använda datorspel för att lära ut specifika ämneskunskaper. I relation till mer generella förmågor var dock spelen uppskattade (s. 192). Författaren Betz: datorspel ökar motivationen och förbättrar lärandet.

Datorspelandets dynamik Datorspel skall eller bör användas i undervisningen Datorspel har som potential att höja den lärandes motivation (s. 191) Forskarna Aveddon och Sutten Smith (s. 158) spel förbättrar lärandet genom sin rolighet. Deras teori lyder så här: Det svår tillgängliga innehållet skall förpackas tilltalande för att på så vis bli lättare att ta till sig. Detta är en agenda som byggts in och tagits för given i en del studier om datorspel i relation till lärande och undervisning.

Datorspelandets dynamik - ”Eduintament” Begrepp som omfattar utbildning och underhållning Edutainment saknar ett integrerat pedagogiskt innehåll. Spelaren koncentrerar sig på att spela spelet istället för att lära sig innehållet Ingen stor vinst från eduintament spel

Föräldrarnas roll Ha en öppen dialog med sina barn