Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

”Förskoleklassen en klass för sig” Förskoleklassen är en bro mellan förskola / skola och elevernas fortsatta lärande. Förskoleklassen omfattas av läroplanens.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "”Förskoleklassen en klass för sig” Förskoleklassen är en bro mellan förskola / skola och elevernas fortsatta lärande. Förskoleklassen omfattas av läroplanens."— Presentationens avskrift:

1 ”Förskoleklassen en klass för sig” Förskoleklassen är en bro mellan förskola / skola och elevernas fortsatta lärande. Förskoleklassen omfattas av läroplanens två första delar: Skolans värdegrund och uppdrag. Övergripande mål och riktlinjer. För förskoleklassen existerar inga uppnåendemål men vi ska ha kännedom om skolans kursplaner och förskolans läroplan.

2 Eleverna ska: Utveckla tillit till sin egen förmåga och sitt eget sätt att lära Utveckla nyfikenhet och lust att lära Känna trygghet och lära sig ta hänsyn och visa respekt i samspel med andra Få goda förutsättningar för fortsatt lärande

3 ANSVAR Vi arbetar hela tiden med att eleverna ska lära sig att ta eget ansvar för sina saker, arbeten, ”läxor”, ta med frukt, hänga upp kläder, städa efter lek……..

4 Detta är ett exempel på hur vi planerar Tema:Lek Mål i läroplanen: Skolan skall sträva efter att varje elev känner trygghet och lär sig att ta hänsyn och visa respekt i samspel med andra Vad ? Bro Bro Breja Kompetenser och förmågor som tränas: Att vänta på sin tur Att viska Att samarbeta Kroppsmedvetenhet ( att dra lagom fort, att gå lagom fort ) Hur ? Berätta om leken Visa leken Provlek Fröken väljer vilka som ”står” Lek både ute, inne och på idrotten Samarbete mellan förskoleklasserna, lekdag Förstå lekregler i organiserad lek Förstå lekregler i organiserad lek

5 Just nu arbetar vi med bokprojektet: Memmo och Mysen söker efter färger. Ett projekt i samarbete mellan biblioteket, kulturrådet och Alvina förlag. Vi deltar i utställning på Åkermyntans bibliotek 16 april – 31 maj.


Ladda ner ppt "”Förskoleklassen en klass för sig” Förskoleklassen är en bro mellan förskola / skola och elevernas fortsatta lärande. Förskoleklassen omfattas av läroplanens."

Liknande presentationer


Google-annonser