En bild talar också ett språk, men bilder som inte har ett tydligt symbolspråk kan vara svåra att tyda – som avsändaren vill – om man inte hjälper läsaren.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Pedagogisk planering Åk 7 - 9
Advertisements

Mitt liv som elev Att skriva uppsats, att ordna sin text, den röda tråden, hur ska jag börja, att använda datorn som hjälp i skrivande m.m.
I detta bildspel reflekterar kollegor i olika ämnen tillsammans över språkliga handlingar i klassrummet. Underlag till diskussionen är den uppgift som.
AUTISMSPEKTRUMTILLSTÅND
Centrum för lättläst
Insändare Påverka med ord #3.
”Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade
E-post juni 2013.
Mål och betygskriterier
Vi vill att varje 5 – åring som lämnar våra förskolor i Avesta kommun…
Positiva tecken - de som funderar över olika existentiella frågor har ökat från 20% till 30%. - de som ägnar sig åt korta stunder av kontemplation och.
Hur definieras en nyhet? Det kan vara en form av intuitiv kunskap.
Den uppsats ni är på väg att skriva skall en vacker dag presenteras muntligt. I betygskriterierna för Svenska C står det att eleven, skall använda sig.
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
Insändare Struktur och respons.
En bild säger mer än tusen ord !
Reklam.
Ett arbetsområde om poesi
Lättläst på webben Mittuniversitet 2 och 23 april 2007
Workshop inför Projektet
Vad är  ? Och vad har man det till?. Nio uppgifter Välj en av dessa nio uppgifter och utför den så bra du kan. Välj en av dessa nio uppgifter och utför.
omniensen i monoteismen
Muntlig presentation.
Tro.
Välkommen till Skogskällan
Skriva noveller.
Utvecklingsprocessen Webbutveckling. Utvecklingsprocessen Bli inte rädd för alla begrepp och alla verktyg man verkar behöva kunna. Du måste inte använda.
En fråga per elev – bråk år 6
Styckeindelning.
Debattartikel.
Varumärket yrkeshögskolan – vårt gemensamma åtagande
NOVELL En novell är en kort berättelse. Det kan vara en djupdykning i en persons tankar under en kort tid, eller en spännande återgivning av en enda händelse,
Genom undervisningen i svenska ska eleverna utveckla sin förmåga att formulera sig och kommunicera i tal och skrift, anpassa språket efter olika syften,
Att skriva brev och mejl till uppgiftslämnare Agneta Häggström, Försäkringskassan Karin Hansson,
Att skriva brev och mejl till uppgiftslämnare övningar Agneta Häggström, Försäkringskassan Karin.
Språkbruk och språkliga variationer i svenska Kurs 11 SA1U Susanne Schmitt Neth Lektion i svenska som andra språk Tidsåtgång 80 minuter.
R EDOVISNINGS AFFISCH V ETENSKAPLIG POSTER. A FFISCHEN Affischen är en sammanfattning av en kurs eller projekt för att väcka intresse och ge en snabb.
Klarspråk − med mottagaren i fokus Kicki Lindh, SPV.
Callcenter i fokus 2012 Bättre texter ger nöjdare kunder Hur kan kundkommunikationen förbättras och kundnöjdheten öka med bättre texter?
Hur kan eleverna få stöd för att utveckla sin läskompetens.
Språk och makt. Språk är makt Inre spegel IdentitetVärld.
Reportage.
Krönika Vad? Hur? Varför?.
Välkommen!! Förskoleklass hösten 2017.
Litteraturhistoria Presentation
Textcollage Arbetsområde i svenska under hösten.
Indoeuropeiska språk Ca 80% i Norden talar Svenska, Danska och Norska – Förstår varandra Utvecklats ur gemensamt urnordiskt språk. Isländska och Färöiska.
Fredag och vecka…….. BE ® BrucElvis
Att starta och avsluta en lektion för ett tydligt lärande.
Litteraturhistoria Presentation
Dikt och poesi.
Reklam.
Att skriva en resonerande text
Kommunikation.
TRYGGA RELATIONER I KLASSEN
Föräldramöte Tomtebogård
SV: 9:05-9:45 Tyst läsning Presentationsteknik
Novellanalys.
Genomgång - påminnelse Eget arbete
Filmtajm!.
Normaliseringsprocessen
Kroppsspråk, röst och artikulation
Idag: Vi övar vidare på: att leda ett samtal, formulera och bemöta argument samt sammanfatta huvuddragen i vad som sagts.
Föreläsning 16: Tentan, att förbereda sig…
Olika funktioner och tips till PowerPoint
Byt perspektiv – från reklam till journalistik
Propaganda och bilders makt – Bild är ett språk
Betyg i moderna språk nu redan i år 6
? ? ? ! 3 min (30 min ex prat) 35 min Nu ska vi tala om dilemman. Ett äkta dilemma är en svår situation som inte förefaller ha någon.
Skrivtips för webben Skrivtips för webben.
Presentationens avskrift:

En bild talar också ett språk, men bilder som inte har ett tydligt symbolspråk kan vara svåra att tyda – som avsändaren vill – om man inte hjälper läsaren på traven.

Ät gröt så blir du stor och stark!

Life is tough but so are you!

Mobbing slutar här!

I reklamens värld handlar det ofta om att kombinera bild och text, ibland i oväntade kombinationer, för att skapa effekter som sticker ut så att mottagarnas intresse väcks. Nu ska du välja bilder och kombinera den med ord – antingen som ett reklaminslag eller för att sända ett budskap. Se de tre exemplen ovan. Även du ska lämna in tre kombinationer, med du behöver inte använda samma bild för alla som exemplet visar. I uppgiften ingår även en så kallad ”pitch”, en kort presentation som förklarar din idé. Du ska alltså resonera kring ditt val av kombination. Du ska skriva en pitch till två av dina bilder. Se exempel på nästa skylt.

Life is tough but so are you! Bilden till vänster visar ett barn med armarna i kors, precis som om barnet visar motstånd. Barn kan känna sig små och sårbara. Ibland hamnar de i situationer där de kan uppfatta sig vara i underläge. Då kan det vara skönt att veta att man har en inre styrka. De muskulösa armarna är tecknade. Precis som en superhjälte kan gömma sig i en vardaglig person kan barn ha dolda styrkor. Armarna är ritade på något som liknar en gammal skoltavla. Kanske är det i skolan som barnet är behöver vara extra stark. Kanske är det en vardagshjälte som stoppar mobbing eller kanske behöver barnet skydda sig själv och då kan vissheten om den inre styrkan göra att barnet vågar ta itu med det obehagliga. Life is tough but so are you!