Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Litteraturhistoria Presentation

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Litteraturhistoria Presentation"— Presentationens avskrift:

1 Litteraturhistoria Presentation
1.Tillsammans presenterar ni er epok. Vilka tankar och ideal gällde? Hur hade folk det? Vad hände under den här tiden? Vad var typiskt inom litteraturen? Tänk på: Titta upp Tala tydligt Visa engagemang Ha en tydlig struktur

2 Individuella presentationen
2. Du presenterar din text genom att. Sammanfatta texten på ett intressant och tydligt sätt Gör kopplingar till text/värld/tid/dig själv. Visar en förvandling av texten – moderniserad. Tänk på : Samma som ovan & Att kopplingarna visar ett tydligt samband mellan text och värld/annan text/dig själv/tiden. Att du genom din förvandling visar att du dragit slutsatser kring hur texten fungerat i sin tid och fungerar eller skulle kunna fungera i din tid och hur den varit påverkad av sin tid och ev. har påverkat sam/framtiden.

3 Förslag på arbetsgång 1. Läs texten 2. Sammanfatta den för dig själv, ta hjälp av sammanfattningen i Portal. Skriv ner. 3. Ta reda på hur texten togs emot under sin tid och varför den blev så känd. På vilket sätt var den typisk (eller kanske otypisk) för sin tid? Skriv ner. 4. Skriv ner kopplingar till dig själv, annat som du blir påmind om i världen i filmer, i texter etc. 5. Hur skulle det se ut om innehållet i din text förekom nu i din värld? Gör en illustration av detta, t.ex. en bild, en snap, ett instagraminlägg, ett blogginlägg, en film, en bok eller något annat. Skriv eller rita. 6. Sammanställ allt detta till en Powerpoint och muntlig presentation.


Ladda ner ppt "Litteraturhistoria Presentation"

Liknande presentationer


Google-annonser