Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Olika funktioner och tips till PowerPoint

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Olika funktioner och tips till PowerPoint"— Presentationens avskrift:

1 Olika funktioner och tips till PowerPoint
Här kommer ni få se några exempel följt av en bild som visar hur jag har gjort.

2 Rubrik med vit fyllningsfärg
Text med fyllningsfärg – fyllningseffekter 2 färger båda vita och 50% transparens

3 Fyllningsfärg & Fyllningseffekter

4 Samma bild fast med rörliga animeringar
Man kan få saker att komma in på en sida efter varandra och man kan animera bildövergången till nästa sida.

5 Anpassad animering Högerklicka på bilden välj [Anpassa animering] Välj [Lägg till effekt] bestäm om den ska starta vid klickning, direkt eller direkt efter föregående animering. Den animering du väljer först är den som kommer först, men du kan lätt ändra startordning efterhand om du ändrar dig.

6 Bildövergång Högerklicka på miniatyrbilden till vänster välj [Bildövergång]. Välj en effekt på liknande sätt som Anpassad animering. Här kan du även välja att använda samma bildövergång för alla bilder.

7 Händelseknappar 1:a exempelbilden 1:a exempelbeskrivningen
Anpassad animering 2:a exempelbeskrivningen Bildövergång

8 Händelseknappar När man ritat upp en händelseknapp är det dags att visa vad den ska hänvisa till. Lättast genom att välja [Bild…] och välja den bild man vill att den ska länka till, man kan även välja [URL…] och länka till en hemsida.

9 Bildlayout Bildlayout är kanske det första man funderar på att använda sig av. Finns den inte till höger när du väljer [Ny bild] hittar du den under [Format] – [Bildlayout], du har även en kryssruta längs ned på den så att den alltid dyker upp när du skapar [Ny Bild] Här kan du välja valda layouter som ger dig en grafisk struktur och en hjälpande hand med disposition av Rubrik, Text, Bild, Listor, Diagram, etc.

10 Feedback Efter denna och föregående övning har ni fått känna på en del av det man kan göra med PowerPoint. Kan du detta och de övriga funktioner som är likadana i Word, så har du grundläggande kunskaper i PowerPoint. Andra områden som går in i digital presentation är bildredigering och formgivning/disposition. Med disposition menar jag: val av teckensnitt, färg, form, ballans, läsbarhet, format, överskådlighet, känsla, storlek, och liknande. Jag kan se ett viss behov av repetition, medan vi går vidare med bildredigering och övriga Office-paketet.


Ladda ner ppt "Olika funktioner och tips till PowerPoint"

Liknande presentationer


Google-annonser