- kunskap om och färdigheter i uttryck och ”material” man kan inte göra ”hur som helst” och det blir ”bra ändå”… - det lustfyllda lärandet allt lärande.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Sylteskolan F-6 Förskoleklass Nyckelpigan Getingen.
Advertisements

Gemenskap Vi har lyckats när: Eleverna tar spontana kontakter över klass/åldersgräns Detta uppnår vi genom att: Har regelbundna aktiviteter tillsammans.
Kort genomgång utifrån grundskolans styrdokument
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
Undervisa och betygsätta i ämnet musik på grundskolans högstadium
Ulla Wiklund Musiker/kompositör Rytmiklärare Kungl. Musikhögskolan
NP-fysik.
Föräldramöte 12 september 2011
Ulla Wiklund 2013/Reflektum AB
Den estetiska inriktningen
Kvalitetssäkring 2010/2011 Tullens förskola, avdelning: Kobben
Skolan, fantasin och bilderna
Föräldramöte 11/ Välkomna till Syskonavdelningarnas föräldramöte 2011.
KULTURSKOLA 2009 Marknadsundersökning 2006 Musik och Dansskolan.
Kursplan Kunskapskrav Bedömning Läroplan Skola 2011, K-dag 28 mars.
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Mål och betygskriterier
Vi vill att varje 5 – åring som lämnar våra förskolor i Avesta kommun…
VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN
Utveckling av Kapellbacken 2013/2014
Curt Nicolin Gymnasiet
NUVA Medlemmar i NUVA hösten 2010 Gunnar Forsman Berit Mannberg Susanne Torstensson Johnny Molton Anna Granberg Alevtina Kuzub Stefan EdqvistHelen Ekholm.
LEDARSKAP & METODIK Kristina Yondt
Ta Dig tid….
Läroplansträff Välkomna!.
Läroplansträff Välkomna. Dagens arbete Björkbackaskolan presenterar sitt framgångsrika arbete med lärandeuppdraget Bedömning för lärande -
Läroplansträff förskolan - betydelse av förhållningssätt och syn på barn för att lyckas med pedagogisk dokumentation Välkomna!
Musik- och kulturskola
Ta Dig tid… Ta Dig tid att älska… Det är den eviga ungdomens hemlighet.
Kunskaper Mål: Öka eleverna läs- och skrivförmåga Elever som lätt når kunskapskraven som minst ska uppnås upplever att de får ledning och stimulans att.
Vår tolkning av Förskolans Läroplanenfastställd december 2010
Askersunds kommun
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Läroplansnätverk förskola
Ny lärarutbildning vid Karlstads universitet Fyra nya program fr o m H11.
Välkomna hit! Film – på vilket sätt är bedömning en (liten) del av all vår verksamhet? Kursplanens uppbyggnad. Skillnad strävansmål / uppnåendemål? Kunskapssynen.
Specialpedagogiken i matematiken med inslag av appar
Kultursyn kunskapssyn elevsyn.
Förskoleklassen Torpshammar
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Välkomna till Edboskolan
Välkomna till föräldramöte för klass 5A
Välkomna hit! Film – på vilket sätt är bedömning en (liten) del av all vår verksamhet? Kursplanens uppbyggnad. Skillnad strävansmål / uppnåendemål? Kunskapssynen.
Bedömning - Skolan har ett kunskapsuppdrag som bedömningen ska relateras till - Kunskapssynen uttrycks i styrdokumenten – läroplanen, Lgr 11.
Föräldraråd Tack!. Bildningsförvaltningen Lgr 11 Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011 Del 1- Skolans värdegrund och.
Ta Dig tid… Ta Dig tid att älska… Det är den eviga ungdomens hemlighet
.. Föräldramöte Tomtebogård Tomtebogårds vision Vi lär, samarbetar och tar ansvar för en hållbar livsstil och värld. Vi trivs och bygger framtiden.
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
Genomgång 1: mål Känna till hur ljud bildas och hur det sprids i luften 2. Känna till att ljud kan beskrivas som en vågrörelse 3. Veta vilken.
Undervisning och lärande för en hållbar framtid via aktionsforskning Inger Björneloo Inst. för didaktik och pedagogisk profession.
Välkommen till strandskolans fritidshem. Utbildningens syfte 2§ Fritidshemmet kompletterar utbildningen i förskoleklass, grundskolan, grundsärskolan,
Ledarskap.
-kan visa kunskap om vikten av goda relationer till elev och personal
Centrala teman i musik Åk 7.
Träna svenska A och B Häfte 7 Klockan Familjen Alm s dag.
LINDESKOLANS HANDLINGSPLAN för elever i läs- och skrivsvårigheter.
Centrala teman i musik Åk 8.
Föräldramöte Tomtebogård
Vi ska ut och forska! Klädsel Utflyktens syfte
Workshop 6 Gångjärnsfrågor.
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Förväntningar.
ATT GÖRA FILM PÅ SÄTRASKOLAN
Välkommen på föräldraråd
Ta Dig tid….
Välkommen till mitt utvecklingssamtal Sätt in en bild på dig själv här ÅK 5 VT 2018.
HUR MAN ÄLSKAR BAJS OM BAJS ÄR BAJS KAN MAN ÄLSKA BAJS LEKTION MED LÄMMELHÅR.
En jämförelse mellan högeffektiva lysrörssystem och LED system
Utveckling och lärande
VFU i CL-programmet
Presentationens avskrift:

- kunskap om och färdigheter i uttryck och ”material” man kan inte göra ”hur som helst” och det blir ”bra ändå”… - det lustfyllda lärandet allt lärande blir mer kvalitativt om man är motiverad (gäller både barn och lärarstudenter…) - estetiska lärprocesser en generös kunskapssyn ju fler sinnen och kroppsdelar som aktiveras i en lärandesituation desto bättre - självkänsla och skaparglädje alla ska ha möjlighet att vara med alla har något att förmedla

Musik har ett stort egenvärde, som inte alltid låter sig mätas. Men det finns också mycket att vinna på att använda musik tillsammans med andra ämnen!

Kompetenser som är synnerligen användbara för alla lärare: att kunna se och höra alla barn att vara en inspirerande, tydlig och trygg vuxen, och att kunna förmedla kunskaper och trygghet i att alla duger att kunna improvisera och t ex lämna en planering som inte fungerar att våga leka och se lekens inlärningsmöjligheter

Vi satsar vi på att både LÄSA och GÖRA Det ena är inte lika bra utan det andra! ”Att läsa utan att göra är som att älska utan att röra…”

INNEHÅLL - Färdighetsträning - Didaktik - Litteraturstudier - Repertoar Musik 1Musik 2 - Musikteori - Piano - Musik och identitet - Skriva låtar - Barn med behov av stöd - Singback på dator - Gitarr- Betyg & bedömning - Sångteknik x 2 - Kompgrupp/ensemblespel - Läroplanen - Lektioner i skolan - Planera & genomföra lektioner- Musikal - Portfolio- Temaarbete/integration - Undersökning & rapport