Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VFU i CL-programmet veronica.jatko@mnd.su.se.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VFU i CL-programmet veronica.jatko@mnd.su.se."— Presentationens avskrift:

1 VFU i CL-programmet

2 Vad betyder VFU och syftet
Lärarutbildningsreformen 2001: Syftet med den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) var att de lärarstuderande i skolorna skulle tillämpa sina teoretiska kunskaper och att de praktiska erfarenheterna från den verksamhetsförlagda utbildningen sedan skulle utgöra en grund för de fortsatta teoretiska studierna. (Ur regeringsprop :89, ”Bäst i klassen – en ny lärarutbildning”)

3 Så här går placeringen till
Ansvarigt lärosäte (KTH) lägger in information om kurser och studenter i VFU-portalen Placering till kommun sker via VFU-portalen Placering på skola och med handledare görs av VFU-samordnaren i kommunen i samråd med VFU administrationen på KTH. Studenterna träffar kursansvarig och sin handledare på skolan.

4 Totalt 30 hp VFU - ca 20 veckor under hela utbildningen (oavsett program)
exempel CL År 1 Matematikämnets didaktik 3 hp + VFU 4,5 hp (3 veckor) År 4 Ämnesdidaktik 1,5 hp + 1,5 hp + VFU 12 hp (8 veckor) TREPARSSAMTAL

5 Progression i VFU-innehåll genom utbildningen
exempel CL år 1 Fokus på att studenten auskulterar och deltar i verksamheten på skolan, får en bild av läraryrket och planerar och genomför några lektioner. år 4 Studenten ansvarar (tillsammans med handledaren) för planering, genomförande, utvärdering och bedömning av arbetsområden, över flera veckor.


Ladda ner ppt "VFU i CL-programmet veronica.jatko@mnd.su.se."

Liknande presentationer


Google-annonser