LOKALER & UTRUSTNING Syftet Öka er kunskap kring livsmedelslokalers struktur, uppbyggnad och material, för bra hygieniska förhållanden Målet Elever ska ha kännedom om vad man bör tänka på vid planering av en livsmedelslokal för att få goda hygieniska förutsättningar
MaterialYtorBänkytorGolvArmatur Fönster & Dörrar Väggar
UtrustningMaskinerSkärbrädorVatten
Planering & Godkännande Bra Hygienförhållanden Miljöförvaltningen i kommunen Livsmedelsverket Skriftligen
Vilka faktorer behöver du tänka på för att din lokal ska klara inspektionen och få godkänt 1.Beskrivning av verksamheten 2.Planritning 3.Hygienzoner 4.Hygiensluss 5.Trafik 6.Handtvätt 7.Belysning 8.Biutrymmen 9.Diskrum 10.Toalett 11.Maskiner 12.Personalutrymmen 13.Ventilation 14.Förvaringsutrymmen 15.Fordon 16.Entreprenad
Hur är skolans lokaler planerade? A) Metodköket B) Restaurangköket C) Skolköket - Vad tycker ni är bra? - Vad ser ni som kan ändras eller förbättras? Arbetet läggs upp på er hemsida, under hygienkursen v.2