Överenskommelse med Strålsäkerhetsmyndigheten.  har ett samlat ansvar inom områdena strålskydd och kärnsäkerhet  arbetar pådrivande och förebyggande.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Hälso- och sjukvårdslagen (HSL)  1§ Med hälso- och sjukvård avses i denna lag åtgärder för att medicinskt förebygga, utreda och behandla sjukdomar och.
Advertisements

HSO Skåne Ett samarbetsprojekt mellan HSO Skåne och Furuboda Arbetsmarknad Finansierat av Arvsfonden De Offentliga Arbetsgivarnas Ansvar DOA.
Vad är arbetsmiljö ? Människa Teknik Organisation.
KLL NATIONELLA BIOBANK. VAD ÄR EN BIOBANK? Ett systematiskt sätt att samla in prover från patienter Möjliggör upprepad provtagning Kopplat till kliniska.
Tobias Hedkvist Ulf Wallin Linköping 1 juni. Utveckling av folkhögskola för ensamkommande ungdomar Start i Skåne 2012 Samverkansprojekt Drivs med nationella.
Sv Aktuellt i antagningen Erik Kyhlberg.
Finansiärer Länsstyrelsen i Södermanland Landstinget Sörmland Kulturrådet Landstinget Stockholm Östsam Integration inom kultursektorn under 11 år. Projektägare.
Hållbar upphandling för en hållbar utveckling. Vårt uppdrag Landsting och regioner bedriver sina verksamheter så att de främjar en hållbar utveckling.
Miljödepartementet Ökat skadeståndsansvar och förutsättningar för generationsskifte Miljöminister Andreas Carlgren, Torsdagen den 18 februari 2010.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
MTE – Motor- och transportenheter En regional resurs f ö r samh ä llets krisberedskap …när det händer, där det händer! Vill du g ö ra en insats?
SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Redovisning Case november 2015.
ÖS Anvisningar. ÖS Anvisningar 2011 Bakgrund: ÖS anvisningar är de planeringsanvisningar som ÖS ger ut till kansliet och förbunden för att inrikta planering.
Överenskommelse med Polismyndigheten. Polisens verksamhet regleras främst i polislag (1984:387) som ger polismän rätt att utrymma hus, rum eller annat.
Överenskommelse med Svenska Kraftnät och Trafikverket.
MTE – Motor- och transportenheter En regional resurs för samhällets krisberedskap …när det händer, där det händer! Vill du göra en insats?
Regional vattenförsörjningsplan för Stockholms län.
Välkomna till HFS-nätverkets presidie- och årsmöte Den 22 mars 2017
Status från kundgrupperingarna i arbetet med framtida vårdinformationskoncept Alla landsting är engagerade i upphandling eller utveckling av framtida vård-informationskoncept.
Checklista - Inträden Checklista - Utträden Checklista - Övrigt
regeringen. se/rattsdokument/proposition/2017/02/prop
Samordnad Individuell Plan - Hur enkelt kan det bli?
GEUMGÅS FÖRÄNDRA TRÄFFALEDALEKATESTA BESTÄMMAFÖLJAPLANERA
SKL Trygghet & säkerhet
Välkommen till information om lex Sarah
Länsgemensam ledning i samverkan
Godmanskap Förvaltarskap Överförmyndaren Tillsyn Socialtjänstens roll Frågor.
Samordnad Individuell Plan - Hur enkelt kan det bli?
Skogspriser halvår 2013.
Nya föreskrifter och allmänna råd om läkemedelshantering
APL info åk 1 Arbetsförlagt arbete.
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
smslån utan kreditprövning
Ramavtal Yrkeskläder och Skor / Avtalsområde Skor och Innersulor
SKL Trygghet & säkerhet
Ansvar inom regeringskansliet
Underlag till ”Oviljan att spara är jämnt fördelat”
Antal olyckor januari-december
Tandvårdsförmåner - det statliga tandvårdsstödet
Frihandel och EU:s inre marknad Värmlands län
Tillsyn förskola, pedagogisk omsorg
Inkomna ansökningar företags- och projektstöd (LB-stöd)
Godmanskap Förvaltarskap Överförmyndaren Tillsyn Socialtjänstens roll Frågor.
APL – Arbetsmiljö minderårig – Inledande fas
Antal olyckor januari-september
Nu bildar vi region i Dalarna
1177 Vårdguiden på telefon - hörnstenar
Information från Försäkringskassan till Steg-ett ut utbildningen april Välkomna.
Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen
åkermarkspriser Helår 2015
Framtidsfullmakt Annika Lewerth.
åkermarkspriser Helår 2014
Akademikerförbundet SSR
Kontaktperson: Chefsmäklare Markus Helin
Antibiotikastatistik- kvartalsrapport
Ersättningskollen.
Kostnader för inhyrd personal i hälso- och sjukvården
Månadsstatistik till och med december 2018
Framtidens vårdinformationsmiljö Webbutbildning
Hållbar utveckling måste vara
Dokumentera rätt i vården
Antibiotikastatistik- kvartalsrapport
Lag (2017:310) om framtidsfullmakter
Saker att ta upp… Skärpning av reglerna omkring MKN vatten
Uppföljning av år 2018 HFS-nätverket
Innehåll Förväntat deltagande på individuellt tillfälle 1-2
Kursadministration- Aktivitetstillfälle
Det svenska nätverket Hälsofrämjande hälso- och sjukvård (HFS)
Kontinuitetshantering
Presentationens avskrift:

Överenskommelse med Strålsäkerhetsmyndigheten

 har ett samlat ansvar inom områdena strålskydd och kärnsäkerhet  arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning, nu och i framtiden  övervakar att kärnkraftsverksamheten bedrivs strålsäkert  utarbetar regler för hur strålningen ska användas i vården och kontrollerar att de följs  informerar om risker och om åtgärder för att minska oönskade effekter av den naturliga strålningen  bedriver forskning som ska utveckla en hög nationell kompetens inom området kärnsäkerhet samt vara ett vetenskapligt stöd i myndighetens tillsynsarbete Strålsäkerhetsmyndigheten

Tillsammans med Lottorna och Blå Stjärnan utbildar vi frivilliga som gör insatser för Strålsäkerhetsmyndigheten. SSM har byggt upp en organisation med provtagare för lantbruksprodukter som ska sättas in i händelse av ett radioaktivt nedfall. Provtagarna har i uppgift att ta prover av betesgräs för att SSI ska kunna få information om halterna av radioaktiva ämnen och ge råd om motåtgärder. Våra uppdrag för SSM

Tjernobylolyckan lärde oss att samhället behöver en beredskaps- organisation som snabbt kan sättas in om vi skulle drabbas av radio- aktivt nedfall. SSM behöver snabbt få prover från betesgräs om olyckan skulle vara framme. Bakgrund

I varje län är målet att det ska finnas verksamhetsledare från de tre organisationerna, dvs minst tre verksamhetsledare samt provtagare i varje län. SSM - behov

Följande län är prioriterade:  Dalarna  Jämtland  Kalmar  Uppsala  Södermanland  Västmanland Behov:  Verksamhetsledare  Provtagare Följande län behöver förstärkas:  Västernorrland  Norrbotten  Jönköping  Örebro  Blekinge Behov:  Verksamhetsledare  Provtagare Följande län behöver ingen särskild förstärkning, intresseanmälan kan lämnas till verksamhetsledarna:  Gotland  Gävleborg  Skåne  Kronoberg  Halland  Stockholm  Värmland  Västerbotten  Västra Götaland  Östergötland SSM - behov

 SSM svarar för att verksamhetsledare får den utbildning och utrustning som behövs för att leda och genomföra utbildningen.  Alla i provtagningsorganisationen får en befattningsutbildning som omfattar en grundkurs om strålning och radioaktiva ämnen och en praktisk kurs i provtagningsmetodik.  Provtagaren kommer inte att tilldelas uppdrag i nedfallsområden som är kontaminerade. Allmänt

Uppdraget innebär att du är den sammanhållande länken för länets provtagningsorganisation. Arbetsuppgifterna kommer bland annat att innebära:  att du utbildar nya provtagare  fungerar som arbetsledare  utser transportörer  medverkar i övningar  deltar på en årlig konferens i ämnet Vill du bli Verksamhetsledare?

 Grundutbildning, 2 dagar  Årlig uppföljningsdag  Fältövning hela organisationen övas under en dag Utbildning till verksamhetsledare

Du arbetar praktiskt med provtagning och transporter.  Övar en gång per år  Tecknar avtal med SSM  Verksamhetsledaren ansvar för uttagning och utbildning av provtagare Vill du bli Provtagare?

 Grundutbildning, 2 dagar  Årlig uppföljningsdag  Fältövning hela organisationen övas under en dag Utbildning till provtagare

Vem får teckna överenskommelse och gå på kurs?  Medlem som betalat sin medlemsavgift  Folkbokförd i Sverige  Medgivande från arbetsgivaren för tjänstgöring vid behov  God kondition  Inte redan i anspråkstagen (tex Hemvärnet)  Lämplig för uppgiften  Ha körkort för personbil (ej automat)  Inneha rätt körkortsbehörighet (uppdrag där det krävs tyngre behörighet, MTE)

Övrigt Den frivillige åtar sig att hålla sin arbetsgivare informerad om avtalet samt om vikten att den frivillige deltar i insatser, utbildning och övning Den frivillige förbinder sig att följa gällande regler i sekretesslagen och underteckna sekretessförbindelse. Tystnadsplikt för provtagning, resultat och andra förhållanden gäller. SSM svarar för arbetsledning och har alltid yttersta ansvaret för den frivilliges arbetsmiljö samt tillhandahåller lämpligt skydd och lämplig utrustning.

Förmåner när du går kurs  Fri resa, kost och logi  Fria arbetskläder  Fri sjukvård  Försäkringsskydd

Du får inte gå kurs om du…  uppbär aktivitetsersättning eller sjukersättning  är helt eller delvis sjukskriven  är gravid (undantag: ledningsgrupp MTE)  inte betalat sin medlemsavgift  inte har skrivit överenskommelse Den som ändå åker iväg till kursplats i något av dessa fall, skickas hem och kan få betala resan själv.

Kursanmälans väg Din Bilkår Bil- kårens kansli Du skickar din kursanmälan till din kår som skickar den vidare till Bilkårens kansli. Samtidigt som du skickar in din kursanmälan skickar du in din överenskommelse i två exemplar.

När du anmält dig Information om förberedelser som ska göras före kursstarten, skickas via e-post till den som har anmält sig. Där får du också anvisningar om resan till kursplatsen. Viktigt är att du tar ditt ansvar, håller koll på sin mail, noga läser igenom informationsmailet och genomför det som står i anvisningarna – gäller även om du står på reservlista. Om du skulle få förhinder är det viktigt att du lämnar återbud i god tid, så att någon annan kan få din kursplats.

- Dagpenning Försäkringskassans inkomstuppgifter ligger till grund för den ersättning som gäller på kursen (enligt riksdagsbeslut). Kontrollera att du har anmält aktuell inkomstuppgift. Ansök hos Försäkringskassan om ny SGI i god tid innan kursen, hänvisa till Vägledning 2004:5 Kopia av Försäkringskassans beslut ang SGI (Sjukpenninggrundande inkomst) medtages till kursplatsen. Det får inte vara äldre än ett år. Ersättningen är lägst 130 kronor och högst 823 kronor per dag (2015)