Släck ljuset den 28 mars 20.30-21.30 och visa ditt stöd för ett riktigt bra klimatavtal.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
PRESENTERAR:. LOKALA PROJEKT SOM RÄDDAR VÄRLDEN FRÅN UNDERGÅNG.
Advertisements

Nyttorealisering på 10 min
Betydelsen av nyklubbildning EX-545A.SW. 2Lions Clubs InternationalBetydelsen av nyklubbildning Varför är nyklubbildning viktigt? •Att förnya och öka.
Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet.
SeniorSurf 2011 Intresseanmälan • Region- läns- och kommunbibliotek 10 juni • Ordföranden och klubbadmin 19 augusti Drygt 90 bibliotek och 27 klubbar anmälde.
Alla kan påverka!.
Demokrati och hur Sverige styrs
Styrning Mina meddelanden
VERKSAMHETSPLAN Verksamhetsplan UPPDRAG / SYFTE 2.VERKSAMHETSINRIKTNING Vision Mål 3.ORGANISATION 4.AKTIVITETER Autosport International,
Ungdomsråd i region Mitt. Blunda… Tänk på det roligaste/grymmaste/bästa du kan komma på inom gymnastiken. Något du redan upplevt.. Något du skulle vilja.
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
& Läget på vägarna Mobila tjänster -en ny kanal. Mobila tjänster -Området växer – många aktörer -Förhållningssätt – egen regi eller inte -Endast ny kanal,
Press och media Så kan pressarbete hjälpa oss att nå en mer demokratisk och solidarisk värld fri från droger.
ATT HJÄLPA GER GLÄDJE Rödakorsveckan Rödakorsveckan 4–
Forma ett nytt internationellt avtal EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Klimatförändringarna.
Informatören ”Att förmedla information till olika grupper i samhället. Beslutsfattare,allmänhet och myndighet.
En avfallshantering i världsklass Avfall Sveriges satsning på export av produkter och tjänster inom avfallssektorn.
1. Välj strategisk utmaning och möjlighet Industri & Logistik Student Små- och medelstora företag Finland & Danmark 2. Bjud in medarbetarna T ex: ”Initiativen.
Grej Of The Day Ledtrådar: Världens största klimatmanifestation!
LEDTRÅD Släck alla ljusen.
Islam Den sista av de tre systerreligionerna. Detta är alltså den yngsta av de tre religionerna.
Attraktiv Hemtjänst Program som pågår
Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.
MER ”EGENTID” – SÅ STÄRKER VI BARNENS MÖJLIGHET TILL SJÄLVBESTÄMMANDE OCH INTEGRITET Bambi Ekonomisk förening – Bambi Korttidshem, Matilda.
Visa ditt stöd för klimatavtalet genom att släcka lyset i 60 minuter Den 28 Mars
Välkommen att delta i Earth Hour Earth Hour mars kl –
Veckans fördjupning handlar om en känd kampanj världen över som äger rum snart. Vet du vilken det är? Lös den kluriga rebusen nedan för att få en ledtråd.
BIOSFÄRUTMANINGEN 2016 Skapa en lek för alla. VI BOR I ETT BIOSFÄROMRÅDE! Vem utser ett biosfärområde? Ett biosfärområde utses till biosfärområde av Unesco,
Rekommendationer - Hur handlar vi utifrån resultaten? Bibehåll förbättringsidén eller utveckla/avveckla, ny PGSA? Förbättringsområde: Patientförening för.
Räddningstjänsten i Norrtälje kommun Södertörns Brandförsvars- förbund Räddningstjänsten Storgöteborg Räddningstjänsten Syd.
SACS Swedish Association of Civil Security
LOK-Stöd. Kommunalt & Statligt Kommunala & statliga aktivitetsstöd skall redovisas 15 februari resp. 15 augusti Nytt för 2014 – personnummer på alla medlemmar.
Arrangera mera! En föreläsning om vad som är bra att tänka på inför, under och efter ett arrangemang.
Mail: | Tele: 0911 – | Munksundsvägen 47 MSSK Projektpool.
Övning Tid: 30 minuter + hemuppgift
Tack för ni använder WWFs material och sprider kunskap och engagemang.
projekt campus näckrosen universitetsstyrelsen
ÅK SKRIDSKO FÖR LIVET Till förmån för Barncancerfonden
Kriminalvårdens friskvårdskampanj
Christian Gustavsson Kommunikatör Studieförbundet Vuxenskolan
Under veckan mot rasism påminner vi människor om betydelsen av jämlikhet och uppmuntrar dem att verka mot diskriminering och rasism. Röda Korsets kampanj.
Conrad Stralka.
Ledningsgrupp.
Christer Duvek En friskvårdskampanj för alla kriminalvårdsanställda
För cirka 1,5 år sedan fick David Polfelt, Vd för Massive Entertainment en idé. Eller rättare sagt han fick nog. Nog av att PRATA om att göra något åt.
Försök inte lura mig Information om ett studiematerial om bedrägerier mot äldre. ( PRO:s intranät)
Delmoment 1: Rapport över sociala webben
SVERIGES CHEFSORGANISATION
Välkommen till föräldramöte Lerkil P8
Filmtajm!.
Hur gör vi? Nyhetsvärdering För vem och varför?
Lön och verksamhet BILD 2: Introduktion forts.
Här kommer vi att titta lite på hur vi vill arrangera JSM i framtiden, då vi har upptäckt att det är väldigt få klubbar som är intresserade av att ta sig.
Mål och styrning Läroplansmålen
Vägledningsdokument för Vuxna Psykiatri Missbruk
Intro: Det är enkelt och kul att vara med och göra skillnad! Sam Edgecombe är ambassadör för Fairtrade och har bl.a. valt att engagera sig för Fairtrade.
FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR VÄRVNING.
Riktlinjer sociala kanaler 2018
INFORMATIONSSÄKERHETSPROGRAM 2020
FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR VÄRVNING.
Välkomna till workshop ENERGITJÄNSTEUTVECKLING
Välkomna till Poolspelsträffen för säsongen 2018/19
Förbättra klubbkvalitet
Föräldrapolicy Skåre HK
Året som gått Näringslivs- och destinationsutveckling
AVENTI -DITT PERSONLIGA OCH KREATIVA EVENTBOLAG!
LookWho’sClicking® MindFireInc® Marketing’s Missing Link.
Tack för ni använder WWFs material och sprider kunskap och engagemang.
En friskvårdskampanj för alla kriminalvårdsanställda
Mina sidor – inloggade tjänster
Presentationens avskrift:

Släck ljuset den 28 mars och visa ditt stöd för ett riktigt bra klimatavtal

Earth Hour startades 2007 av WWF i Australien och har sedan dess växt explosionsartat runt om i världen. Framgången beror på att evenemanget är lätt för vanliga människor att engagera sig i, och att det ger fantastiska möjligheter för städer, organisationer och företag att visa upp sitt klimat- och miljöarbete. Syftet med evenemanget 2009 är att uppmana världens ledare att förhandla fram ett kraftfullt nytt klimatavtal i Köpenhamn. Förra året deltog 50 miljoner människor i 35 länder. I år är över sextio länder anmälda. I de flesta länder är huvudstäderna engagerade, men också många andra städer deltar. Några av dessa är Dubai, Las Vegas, Sydney, Köpenhamn, Göteborg och Norrköping. I Sverige kommer WWF att driva en stor kampanj för att be svenska folket delta i Earth Hour och visa sitt stöd för ett starkt klimatavtal. Vi bjuder in städer, företag och organisationer runt om i samhället. Vi har redan 14 kommuner och 1000 lågstadieklasser som engagerar sig i Earth Hour. Nu behöver vi också ert stöd för att skicka en signal till beslutsfattarna om ett riktigt bra klimatavtal Det här är Earth Hour

Earth Hour – en del av en större kampanj Earth Hour är det startskott inför Köpenhamnsavtalet som ger politikerna en stark signal om att agera för ett kraftfullt avtal. Under året kommer WWF att genomföra en mängd aktiviteter som visar beslutsfattarna hur dagens klimatproblem går att lösa. En starkt opinion är en förutsättning för att politikerna ska våga agera. Vi behöver därför er organisations stöd för att lyckas. Earth Hour är också en plattform där er organisation kan visa upp ert arbete ur en klimatvinkel – både i Sverige och internationellt. Genom att delta i Earth Hour finns ni med i vårt pressarbete, på hemsidor och i kalendarium.

Hur kan din organisation stödja Earth Hour? 1.Anmäl er organisation och släck lyset den 28e mars Släck ljuset på kontoret, fasader och på ljusskyltar mellan Involvera era medlemmar och medarbetare Informera era medlemmar och medarbetare om Earth Hour. 3.Kommunicera med dina intressenter! Informera dem genom att till exempel skicka ut information som: * länkar till WWFs Earth Hour hemsida * använda Earth Hour banner på fakturor, utskick, i butik eller receptioner * informera om Earth Hour i era externa kanaler * anordna en egen Earth Hour aktivitet Vi kommer att lägga upp affischmaterial och annonser som ni kan använda

Hur kan er organisation stödja Earth Hour? 4.Arrangera aktiviteter som visar er organisation ur en klimatvinkel Earth Hour är en unik möjlighet att visa upp ert arbete ur en klimatvinkel genom att engagera privatpersoner i olika aktiviteter i samband med Earth Hour. Det kan handla om att skapa evenemang i din stad inför och under eventet. Exempel på aktiviteter som genomförts under tidigare år är: - Seminarier, debatter - Fester, eldtåg, spökvandringar, akustiska konserter, astronomikvällar - Klimatmedveten mat och candle light dinners - Prova på klimatvänliga tjänster som olika typer av utbildningar och upplevelser. Det kan vara allt från teater, coaching, massage osv. - Temat kan vara att skapa kvalitetsupplevelser och familjeevenemang

Maila din anmälan till För mer information eller anmälan: Victoria Olausson Projektledare, Earth Hour Eller ring på / Du kan också anmäla din organisation direkt på:

Mer information om Earth Hour

Earth Hour i världen Den 28 mars kommer Earth Hour att vara större än någonsin tidigare. Earth Hour startade 2007 av WWF i Sydney. En stad fick världens uppmärksamhet. Arrangemanget har på kort tid blivit världsomspännande. Earth Hour genomförs vid samma tid världen över (med tidszonsanpassning) Inför 2009 är 63 länder anmälda på samtliga kontinenter. Bland de städer som redan bekräftat sin medverkan återfinns Sydney, Las Vegas, Toronto, Nairobi, Manilla, Abu Dhabi, Dubai, Köpenhamn, Las Vegas, Miami. Vi bjuder in samtliga svenska kommuner, företag, organisationer, privatpersoner och trossamfund att delta i svenska Earth Hour. Earth Hour är en timme med släckta ljus. En klimatmanifestation. Earth Hour är också ett tillfälle till kvalitetstid hemma utan TV och dator, eller ett tillfälle att samlas och se staden släckas. Under Earth Hour genomförs aktiviteter över hela världen, såsom akustiska konserter, seminarier, spökvandringar, astronomikvällar, barer och restauranger firar med klimatvänlig mat och candle light dinners osv. Skapa ditt eget arrangemang.

Earth Hour i bilder Här kan ni titta på en film från Earth Hour i Köpenhamn. Den danska kampanjen går under namnet ’Sluk lyset Danmark’. Här kan ni se filmen inför globala Earth Hour 2008: Ålborgs hamn under Earth Hour 2008.

Earth Hour i bilder