Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Veckans fördjupning handlar om en känd kampanj världen över som äger rum snart. Vet du vilken det är? Lös den kluriga rebusen nedan för att få en ledtråd.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Veckans fördjupning handlar om en känd kampanj världen över som äger rum snart. Vet du vilken det är? Lös den kluriga rebusen nedan för att få en ledtråd."— Presentationens avskrift:

1 Veckans fördjupning handlar om en känd kampanj världen över som äger rum snart. Vet du vilken det är? Lös den kluriga rebusen nedan för att få en ledtråd.

2 Earth hour

3 Earth hour blir till vecka Lördag den 19 mars är det dags för Earth hour. Det är en kampanj då man under en timme släcker lampor. I Höganäs kommun kommer de ha miljötema hela veckan. På biblioteket får man till exempel testa elcykel. Lördag 19 mars är det dags för Earth hour

4 Earth hours historia Första Earth hour var i Sydney i Australien 2007. Det var Världsnaturfonden som kom på idén. 2008 hade Earth hour spridits till fler länder. Då var Örebro den enda svenska kommunen som var med. Earth hour startade i Sydney i Australien.

5 Earth hours historia 2009 hade Earth hour blivit jättestor. 4 000 städer över hela världen var med. I Sverige släckte en halv miljon hushåll sina lampor. Sedan dess har Earth hour fortsatt växa. Världsnaturfonden har fortfarande hand om Earth hour.

6 Film

7 Källor http://www.wwf.se/vrt-arbete/klimat/earth-hour/frgor- svar/1417601-frgor-och-svar-earth-hour https://sv.wikipedia.org/wiki/Earth_Hour


Ladda ner ppt "Veckans fördjupning handlar om en känd kampanj världen över som äger rum snart. Vet du vilken det är? Lös den kluriga rebusen nedan för att få en ledtråd."

Liknande presentationer


Google-annonser