Verksamhetsrapport Delår I 2016, jan-april. Uppdrag Vi verkar för ökad och breddad användning av geografisk information och geografisk IT – för ett effektivt.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Prioriterad fråga 2010 Bättre stöd till utsatta barn.
Advertisements

Kompetensplattform Västra Götaland Westum
Uppdrag om myndighetssamverkan inom kompetensförsörjningsområdet
ITHU och arbetsgrupp Studentportalsnätverket
Hållbart samhällsbyggande i världsklass
Workshop för GIS samordnare tisdag 18 mars kl – 15.00
Uppdrag att kartlägga forskningsresultat med relevans för skolväsendet.
Samverkansforum för statliga byggherrar och förvaltare
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
Kommundirektörsföreningen i Sverige
1 Regionens Internationella dag, Konsert & Kongress, 25 mars 2010 Jan Owe-Larsson, Styrelseordförande, Regionförbundet Östsam Regionförbundet Östsams internationella.
IQ Samhällsbyggnad – Föreningen för innovation och kvalitet inom samhällsbyggandet. Inspel till Forsknings- och Innovationspropositionen Samhällsbyggnad.
Erfarenheter och leveranser från projekt RIGES
Bibliotekens utveckling och behovet av samordning Mötesplats inför framtiden Borås, 13 oktober 2004 Gunnar Sahlin.
Effektiv miljötillsyn Ett projekt för Ökat Lärande och Hälsa.
Regional mineralstrategi för Norrbotten och Västerbotten Skellefteå 23 oktober 2012.
Hur kan informationsflödet i detaljplaneprocessen effektiveras
En resa från 2010 till 2013 Feelgood FHV och SDF Fosie (Malmö Stad) 2010: -Fokus på efterhjälpande individ -Traditionellt samarbete -Kund/leverantör förhållande.
Uppdrag att kartlägga forskningsresultat med relevans för skolväsendet.
Geografisk IT utvecklingssamarbete Malmö, Helsingborg, Lund
VERKSAMHETSPLAN Verksamhetsplan UPPDRAG / SYFTE 2.VERKSAMHETSINRIKTNING Vision Mål 3.ORGANISATION 4.AKTIVITETER Autosport International,
Anpassning – brett arbete som spänner över hela samhället Länsstyrelserna regionalt ledarskap –Samordna arbetet på regional nivå med anpassning till ett.
Nationellt centrum för flexibelt lärande, CFL CFL är en statlig myndighet med uppgift att främja livslångt lärande för alla, genom att stärka och stimulera.
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
1 Läns- regionförbunden 16 mars 2010 Plattform för evidensbaserad praktik inom socialtjänsten.
Lantmäteriets informationsförsäljning
”För en svensk kommuns intressen i EU" City of Malmö EU office Rue du Luxembourg 3, 1000 Bryssel Tel
Norrstyrelsens styrgrupp för infrastruktur 2009 BILD 1 Infrastruktur i Region Norrland – vision, mål och verksamhetsidé.
Regeringsuppdraget 1999 beslutade regeringen om en 3-årig satsning på en breddutbildning inom området GIS Ett samarbete mellan kommunförbund, kommuner,
Pågående aktiviteter/På gång Skånes kompetenskarta: 1) Hur ser kompetens- och utbildningsprofilen ut i det skånska näringslivet i förhållande till de andra.
Namn på presentation. Ändras i Sidhuvud/Sidfot 1 Mål och vision BRANSCHEN ● Vision ● Idé ● Strategiska områden ● Framgångsfaktorer.
IQ Samhällsbyggnad – Föreningen för innovation och kvalitet inom samhällsbyggandet. IQ Samhällsbyggnad Föreningen för innovation och kvalitet inom samhällsbyggandet.
V ÄLKOMMEN !. V ÅRT UPPDRAG att i nära samarbete med medlemmarna, organisera, driva och utveckla arenor och nätverk för dialog, kunskaps- utveckling och.
Byggherrarna stärker byggherrerollen. Medlemmar  Föreningen startades 1964  ca 140 medlemmar Allmännyttiga bostadsbolag Fastighetsbolag Industri och.
På säker grund för hållbar utveckling Geoteknisk sektorsportal.
När projekt blir mer än ett gästspel Regional lärkonferens - För samverkan, lärande och erfarenhetsutbyten 30 september – 1 oktober 2010 Skellefteå Carina.
Högskolor och Samhälle i Samverkan, 4 maj 2011 i Karlstad Välkommen till seminariet på temat ”SKL:s roll för utökad samverkan mellan vetenskap och praktik”
Nationella Geodatastrategin – Geodatasamverkan - Standarder Gunnar Lysell Lantmäteriet 19 november 2013.
BIM Alliance Sweden För ett obrutet informationsflöde i samhällsbyggandet.
Samverkan kring öppna data © KSL 2014 Text & form: gdz / mhe.
Visioner för Stockholmsregionens EU-samarbete Per Spolander, VD Stockholmsregionens Europakontor Pre-Info Day Järfälla, 5 maj 2010.
VÄLKOMNA! LUNCHMINGEL. Program Lunchmingel Hälsans nya verktyg i höst Maria Gill, Myndigheten för delaktighet Lunchmingel avslutas.
Lantmäteriets arbete med öppna data Från Minecraft till Regeringsuppdrag Bobo Tideström 18 Maj, Göteborg.
Presentation Förbundsmötet 2016 Etapp 1, Organisationsutredning.
När projektet blir mer än ett gästspel Växtkraft med EU Carina Åberg APeL FoU.
SUCCCE Smart Use of Communication in Complex Care Environments Attraktiv, effektiv och säker vård.
SACS Swedish Association of Civil Security
From Great To Excellent
Smart Built Environment
Branschorganisationen för geodataområdet
Föreningssmart Umedalens IF 2017.
Bli synlig på ULI Geoforums konferens Arbeta smart inom planering & byggande 2016 Den 9-10 mars 2016 är det dags för konferensen Arbeta smart inom planering.
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
Kraftsamling för ökat bostadsbyggande
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
Befintlig forskning om och med Resurscentra för kvinnor
Ifous Undervisning i förskolan Tidsplan
Digital plattform Delaktig kommunikation
Fokus Yrkesutbildning VO
Gävleborgs kommuner och Älvkarleby kommun i samverkan
Rubrik på sammanhang Förnamn Efternamn, Smart Built Environment
Ökad attraktionskraft
KPR april 2018.
Anläggningsbranschens kompetensdag
ViS-GIS Grenseseminariet Kongsvinger september 2018.
Rubrik på sammanhang Förnamn Efternamn, Smart Built Environment
Undervisning i förskolan 12 okt juni 2018
OM DIGIBAROMETER Digibarometer är att workshopmaterial som tagits fram inom det regeringsuppdrag som Lantmäteriet har för att öka kompetens och.
Presentationens avskrift:

Verksamhetsrapport Delår I 2016, jan-april

Uppdrag Vi verkar för ökad och breddad användning av geografisk information och geografisk IT – för ett effektivt och hållbart samhälle! Branschorganisation med 210 medlemmar Verksamheter medlem som organisation Kommun och stat AkademiNäringsliv

Verksamhet Med en oberoende plattform står vi för saklig och faktabaserad information till branschen och till omvärlden Vi jobbar med påverkansarbete inom de områden som står högst på agendan hos våra medlemmar: Kompetensförsörjning, öppna geodata och digitalisering Vi är mötesplatsen för kompetensutveckling, omvärldsbevakning samt spännande och oväntade möten.

Delårsrapport I Opinion och omvärldsbevakning för våra medlemmar Pressmeddelande - Arbeta smart inom planering och byggande Pressmeddelande - Kompetensförsörjning Pressmeddelande - Studie samhällsekonomisk effekt av öppna geodata Remissvar, Nationella geodatastrategin Produktion av 105 branschnyhetsartiklar 4 nyhetsbrev Workshop Kompetensförsörjning med 30 deltagare

Delårsrapport I Kompetensförsörjning till geodatabranschen Strategiska samarbeten för medlemsnytta Enkät till våra medlemmar om kompetensbehov samarbete med HiG, Högskolan i Gävle Pressmeddelande om branschens kompetensbehov i samarbete med Teknik och Designföretagen Årlig avstämning av kompetensbehovet till branschen med MYH, Myndigheten för yrkeshögskolan

Delårsrapport I Omställning mot öppna geodata Strategiska samarbeten för medlemsnytta Etablerad samarbete med forskaren Eric Lakomaa vid Handelshögskolan i Stockholm Etablerad samarbete med Lantmäteriet för att samfinansiera forskning om samhällsnyttan av öppna geodata Etablerad samarbete med andra aktörer som utreder, påverkar utvecklingen av öppna data i Sverige. T ex IT- och telekomföretagen, Riksrevisionen, riksdagspolitiker samt etablerad en referensgrupp för vår forskningsstudie.

Delårsrapport I Effektivare samhällsbyggnadsprocess Strategiska samarbeten för medlemsnytta Ansökt om partnerskap till Smart Built Environment (SBE) programmet för att påverka inriktningen framöver. Vi har agerat i rollen att vara en samordnande länk mellan våra medlemmar och olika aktörer/intressenter som verkar inom samhällsbyggnadsområdet för att etablera projekt inom SBE

Delårsrapport I ULI Geoforum sprider nyttan med GIS och geodata Talare på konferensen Framtidens Gruv- och mineral 2016 Vi har agerat i rollen att vara en samordnande länk mellan våra medlemmar och olika aktörer/intressenter som verkar inom samhällsbyggnadsområdet för att etablera projekt inom SBE, Smart built Arbeta smart deltagare, Hit kommer tjänstemän inom Geodata och GIS samt Plan och bygglov för att gemensamt skapa sig en bild av hur vi kan jobba smartare inom plan och bygglov Förberedelser av Geoforum 2016 i Uppsala med fokus att sprida nyttan av GIS till välfärdsområdena Säkerhet & trygghet, Hälsa, Skola samt Samhällsbyggnad

Delårsrapport I ULI Geoforum sprider nyttan med GIS och geodata Förberedelser inför konferensen Värdet med öppna geodata, 15 november, där vi lanserar resultat av studien om samhälls- ekonomisk nytta av öppna geodata Förberedelser inför konferensen Effektiv datainsamling med drönare nytänk i år. Samarbetsprojekt med BIM Alliance Drömmen om drönarna, artikel av ULI Geoforum i Samhällsbyggaren En fin monter och bra presentation av ULI Geoforum under Kartdagar

Delårsrapport I ULI Geoforum i utveckling Geoforumkommittén är etablerad - nytt sätt att involvera medlemmar i planering av konferenser Avgiftskommittén har arbetat fram nya medlemsavgifter som gäller från 2017 Samarbete med GI Norden för att kunna genomföra smala arrangemang samt nordiskt erfarenhetsutbyte Nytt presentationsmaterial ”Dra nytta av medlemskapet”, bildspel och roll-ups.

Delårsrapport I Ordning och reda i föreningarna Årsstämma, medlemsmatrikel mm för ULI Geoforum Stort intresse att platsannonsera hos ULI Geoforum under 2016 Lokalföreningen GISS har uttryckt att de är mycket nöjda med det arbete vi gör och samarbetet fungerar mycket bra

Delårsrapport I Nya medlemmar BonaCordi AB, medlem Geografiska Informationsbyrån, medlem Geomatic AB, medlem Pecar AB, medlem Bentley Systems, medlem ATGIS, medlem S-GROUP Solutions AB, medlem Post- och Telestyrelsen, medlem

Nyfiken och vill veta mer? Du når oss här. uli-geoforum.se Kanslichef och vd