Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Nya presentationsvyer i COSMIC Våddokumentation Kronologisk vy, vårdplansvy och sökordsbaserad vy

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Advertisements

Statistikmodulen Omicron Syntax Data AB Framåt.
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Utbildningsmaterial HSL-personal
Melior version 216 Dokumentationsmodul med nytt användargränssnitt i Journal Regiongemensamt utbildningsmaterial för samtliga förvaltningar inom Region.
Nyheter Journal och Översikt
Inloggning till Landstinget Kronoberg via Citrix
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Demo dokument- och ärendehantering Polisförbundet
VIS Verksamhetens Informationssystem ”Rätt information till rätt användare vid rätt tillfälle”
Cosmic version R8.0.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
VIS Verksamhetens Informationssystem
REGIONSERVICE, NÄRSERVICE Välkommen till Logbuch utbildning för webbanvändare Funktion och Inställningar Avsnitt 1.
Komma igång med Lync Windows Store-appen
Version 1.2 Övningsuppgift Lägg till deltagare med läsbehörighet Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. Klicka var som helst för att börja. Version.
Välkommen till visning av Cosmic R8.0
Region Östergötland Manual För sökning av dokument.
Manual MIA – Melior Intranet Access.
Region Östergötland. 2 Söka styrande dokument Klicka på fliken ” Vårdportal” i den horisontella grå menyn på Lisas startsida.
Nationell Patientöversikt, NPÖ
Lathund för Marknadsplatsens sökfunktion. Översikt Detta är en lathund för Marknadsplatsens nya sökfunktion. Vi börjar med en kort genomgång av de olika.
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Tre alternativa patientöversikter för ökad valfrihet. Inera berättar tillsammans med Tieto och Cambio. Andreas Mårtensson - Inera Jon Durefelt - Tieto.
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
Nekksus Extra övningar Utdata och prognos Utbildningsmaterial Ver
Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Läkemedel R8.1 SSK
Starta bildspelet 1. Starta Bildspelet genom att klicka på Ikonen Bildspel i din webbläsare. 2. Klicka sedan, en gång, var som helst i dokumentet.
Ändra sökordsmallen i GynOp
Guide Chef.
Meddelanden Panel-PC Co-Driver 3.0, version 1.0.
Läkemedel.
VISNINGSVERKTYGET POWERPOINT i office 365
Aktuellt COSMIC R dagar kvar…
Vårddokumentation – Presentationsgränssnitt
Aktuellt COSMIC R8.1 Nummer 15 vecka
Tryck på F5 om bildspelet inte startar automatiskt
Tips, trix & tänk på Nyheter i Läkemedelsmodulen R8.1.
Patientöversikt & Analysyta
CD (Care Documentation) 1 i COSMIC
Vårddokumentation – Presentationsgränssnitt
COSMIC 8.1 LUL Tomas Block Chief Medical Officer
Registrering av valorganisation
Lathund för Marknadsplatsens sökfunktion
Lägga in ny medlem Ta bort medlem
Utbildning Systemadministratör i C2
Nyheter Melior 219 Uppgradering
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
Nya presentationsvyer i COSMIC för kronologisk journal
E-tjänsten Journalen Att tänka på för att skydda utsatta personer
Så här anpassar du din Microsoft SharePoint Online-webbplats
Cosmic Link 2.0.
Så här infogar du den här bilden i en egen presentation
Hantering av nya Diploma Supplement under övergångsperioden 2019
Användarinstruktioner för
Lathund för dig som administrerar resultatrapportering
Användarinstruktioner för
Användarguide - chefer
Så här dokumenteras Hälsosamtal i COSMIC.
Fysisk aktivitet i COSMIC
Så här infogar du den här bilden i en egen presentation
Medarbetarportalen (MP)
Attestera resultat på aktivitetstillfälle
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Så här infogar du den här bilden i en egen presentation
Lathund för dig som administrerar resultatrapportering
Tillfällesbyte Innehåll Återuppta studier, tillfällesbyte
Presentationens avskrift:

Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Nya presentationsvyer i COSMIC Våddokumentation Kronologisk vy, vårdplansvy och sökordsbaserad vy

Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Tre nya vyer tillgängliga i Administrera vyer Kronologisk vy (jämför Anteckningar) Vårdplansvy (jämför Vårdåtaganden) Sökordsbaserad vy (jämför Gemensamma dokument)

Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Kronologisk vy WWW.CAMBIO.SE3 Visar anteckningar i kronologisk ordning enligt vyns konfiguration Konfigurationsmöjligheter som inte stöds i Kronologisk vy − Gruppen Vårdpersonal − Gruppen Sekretessgrupper − Antal dagar som vyn ska omfatta Kryssrutan Urval sökordsmallar [Standardiserade] har fel namn i bilden – rätt ord ska vara Standard. Finns redan felrapporterat. Den blå bakgrunden ska tas bort så att det blir samma tema som resten av fönstret har, jmfr nästa bild.

Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Vårdplansvy WWW.CAMBIO.SE4 Visar vårdplaner grupperade efter vårdåtaganden

Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Sökordsbaserad vy Visar sökord baserade på gemensamma dokumentmallar WWW.CAMBIO.SE5

Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Översikt av journalfönstrets komponenter WWW.CAMBIO.SE6

Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Funktioner Visa/dölj översikts- & navigeringspanel Visa/dölj filtreringspanel Visa endast primära sökord Visa tidigare registreringar WWW.CAMBIO.SE7

Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Kronologisk vy - översikt och navigeringspanel WWW.CAMBIO.SE8 Initialt läses alla anteckningshuvuden in i översikten när vyn öppnas. Anteckningar laddas in i anteckningsytan – antal anteckningar enligt konfiguration. Anteckningar som är inlästa i sin helhet har vit bakgrund i översikten, de som ej har lästs in i anteckningsytan har grå bakgrund (i bilden har alla anteckningar lästs in och har vit bakgrund). Översikt

Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Filtrera i kronologisk vy genom fördefinierade taggar WWW.CAMBIO.SE9 Filtertaggar som visas baseras på registrerad information som finns i den valda patientens journal och de anteckningarna som vyn visar. Genom att klicka på en tagg filtreras vyn omedelbart. Det går att välja en eller flera taggar till sin filtrering. Filterpanelen

Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Filtrera i kronologisk vy med hjälp av sökfältet WWW.CAMBIO.SE10 Börja skriva en text i sökfältet. Systemet föreslår olika filtertaggar som matchar sökningen. Sökfältet letar bland: Sökordsnamn Roller Anteckningstyper Enheter Vårdgivare (ska ändras till vårdpersonal) Klicka på föreslagen tagg och vyn filtreras genast. Genom att välja fler taggar förfinas filtreringen. Sökfält

Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Filtrerad kronologisk vy WWW.CAMBIO.SE11 Vyn är filtrerad på vårdpersonal och anteckningstyp. Den/de valda filtertaggarna lägger sig över anteckningsytan för att visa att vyn är filtrerad och på vilka kriterier den är filtrerad på. Filtertaggarna kan tas bort genom att klicka på respektive filtertagg eller genom att klicka på ”Rensa”. Vyn återställs och visa hela innehållet igen. Filtrerad vy

Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Filtrerad kronologisk vy (forts) WWW.CAMBIO.SE12 Vyn är filtrerad på specifikt sökord, dessutom är kryssrutan ”Visa endast filtrerade sökord” ifylld. Det innebär att endast de valda sökorden visas och anteckningens övriga sökord döljs. Om man avmarkerar kryssrutan ”Visa endast filtrerade sökord” kommer hela anteckningen där sökordet ingår att visas.

Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Krononlogisk vy – primära sökord WWW.CAMBIO.SE13 I mallhanteraren finns en ny möjlighet att markera sökord i mallen som Primära. Sökordet får ett prefix i mallen – [P]. När en anteckning har skapats med mallen går det i den kronologiska vyn att välja att endast visa anteckningarnas Primära sökord genom att klicka på ikonen. Övriga sökord döljs i presentationen. Genom att igen klicka på ikonen avaktiveras den primära presentationen och all information visas igen. Anteckningar som saknar Primära sökord visas i sin helhet.

Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Vårdplansvy - översikt och navigeringspanel WWW.CAMBIO.SE14 Anamnes, status och epikris i egna sektioner. Epikris visas först när det finns värden registrerade. Det går att läsa registrerade värden i översiktspanelen. Varje vårdplan visas med en egen rad i översiktspanelen och det går att expandera så att man ser alla vårdbehov. Avslutade vårdplaner/vårdbehov har mörkgrå bakgrund. Standardvårdplan – blått band, individuell vårdplan – gult band Översikt

Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Vårdplan WWW.CAMBIO.SE15 Varje vårdplan har ett eget anteckningshuvud. Till vänster om vårdplansnamnet finns en cirkel som visar förloppet av vårdplanen. Användaren klickar i ringarna för att markera ett vårdbehov som slutfört/avslutat. När alla vårdbehov är avslutade blir hela vårdplanen avslutad. Även behandlingar avslutas på samma sätt men påverkar inte vårdbehovet eller vårdplanens status. Dubbelpilarna som pekar mot varandra visar att det går att fälla ihop vårdbehovet så att de behandlingar som ligger på vårdbehovet döljs. Detta sker automatiskt när ett vårdbehov är markerat som avslutat. Det går alltid att expandera dem igen och se allt innehåll.

Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Vårdplan (forts) WWW.CAMBIO.SE16 Endast det senaste registrerade värdet visas för varje sökord. Det går att visa tidigare registreringar för alla sökord i vårdplanen genom att klicka på funktionsikonen Visa tidigare registreringar En liten pil i högra kanten om anteckningen visar om det finns tidigare registrerade värden på sökordet. Användaren kan välja att visa sökordets tidigare registreringar genom att klicka på pilen.

Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Filtrering i vårdplan WWW.CAMBIO.SE17 Samma princip som i kronologisk vy. Något annorlunda filteralternativ jämfört med kronologisk vy. Filtertaggen Smärta (individuell vårdplan) har valts och vyn är filtrerad. Kryssrutan Visa hela sektioner visar vårdplanen i sin helhet, i exemplet bredvid skulle det innebära att den avslutade behandlingen också fälls ut och visas i sin helhet i filtreringen.

Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Filtrering i vårdplan (forts) WWW.CAMBIO.SE18 Samma princip som i kronologisk vy. Något annorlunda filteralternativ jämfört med kronologisk vy. Filtertaggen Anamnes har valts och vyn är filtrerad och visar endast sektionen för anamnes.

Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Fördefinierade- och egna filter WWW.CAMBIO.SE19 I den kronologiska vy och vårdplansvyn finns möjlighet att använda fördefinierade filter och att skapa egna filter utifrån en filtrering. Under sparade filter hittar man både globala och personligt sparade filter. Globala filter har en egen ikon. Det är samma princip i båda vyerna och när ett filter har valts visas de filtertaggar som ligger till grund för filtreringen högst upp över anteckningsytan. Genom att klicka på Rensa återställs vyn och visar hela sitt innehåll igen.

Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Sökordsbaserad vy WWW.CAMBIO.SE20 Den sökordsbaserade vyn visar gemensamma dokument i anteckningsytan. I översiktspanelen ser man vilka gemensamma dokument som är valda att visas i vyn. Vid varje sökord som har ett värde registrerat sedan tidigare visas en liten pil som tar fram sökordets alla tidigare registreringar om användare klickar på den. Funktionsikonen Visa tidigare registreringar tar fram tidigare registreringar för alla sökord i vyn.