Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Meddelanden Panel-PC Co-Driver 3.0, version 1.0.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Meddelanden Panel-PC Co-Driver 3.0, version 1.0."— Presentationens avskrift:

1 Meddelanden Panel-PC Co-Driver 3.0, version 1.0

2 Meddelanden Användarmeddelande Fordonsmeddelande
Om du får ett användarmeddelande: Meddelandet är skickat till dig personligen och det är bara du som kan läsa det. Även om du loggar in i olika fordon, så kommer du åt dina användarmeddelanden. Fordonsmeddelande Om du får ett fordonsmeddelande: Meddelandet är skickat till fordonet (och inte till dig personligen). Alla användare som någon gång är inloggade på fordonet kan läsa det.

3 Meddelanden Fordonsmeddelande
Fordonsmeddelanden är markerade med en fordonsikon nere till vänster. Du som användare kan inte radera fordonsmeddelanden. Fordonsmeddelanden raderas automatiskt av servern efter en viss tid. Fordonsmeddelande går inte att vidarebefordra. Om du svarar på ett fordonsmeddelande, så skickas svaret till hela kontoret (alla kontorsanvändare).

4 Meddelanden Öppna Meddelanden: Tryck på Meddelanden i Startmenyn.

5 Meddelanden Huvudmeny
Nytt meddelande Tryck på denna knapp om du vill skapa ett nytt meddelande. Inkorg Tryck på denna knapp om du vill öppna din Inkorg. Knappen visar även hur många olästa meddelanden du har och hur många användarmeddelanden respektive fordonsmeddelanden du har i din Inkorg. Utkorg Tryck på denna knapp om du vill öppna din Utkorg. Knappen visar även hur många skickade meddelanden du har respektive hur många meddelanden som ej är skickade (som väntar på att skickas när det finns nätverksuppkoppling) i din Utkorg. Exempel: Det finns 3 olästa meddelanden i din Inkorg, varav 2 användarmeddelande (kan bara läsas av dig) och 1 fordonsmeddelande (kan läsas av alla som kör fordonet).

6 Meddelanden Skapa nytt meddelande
Tryck på Nytt meddelande-knappen.

7 Meddelanden Skapa nytt meddelande
Välj mottagare: Välj Användare om du vill skicka meddelande till en användare eller välj Kontoret om du vill skicka meddelande till alla kontorsanvändare.

8 Meddelanden Skapa nytt meddelande
Välj mottagaranvändare Listan med mottagaranvändare är sorterad alfabetiskt förutom de tre översta mottagarna (som är de tre senaste valda mottagarna). Denna sida visas bara om du har valt alternativet Användare som mottagare. Om du valde alternativet Kontoret som användare, kommer du direkt till nästa sida Skriv meddelande.

9 Meddelanden Skapa nytt meddelande
Välj mottagaranvändare: Välj en mottagare i listan med mottagaranvändare. TIPS! Du kan söka eller filtrera fram en mottagare.

10 Meddelanden Skapa nytt meddelande
Välj mottagaranvändare Sök eller filtrera fram mottagare: Tryck på Sök-knappen (1). Klicka sedan i sökfältet (2) som öppnas, då öppnas det inbyggda tangentbordet. Skriv in en eller flera bokstäver (3) och tryck på Klar-knappen (4) i det inbyggda tangentbordet för att filtrera listan med mottagaranvändare.

11 Meddelanden Skapa nytt meddelande
Skriv meddelande: Klicka i textfältet för att öppna det inbyggda tangentbordet. Skriv din text och klicka på Klar-knappen.

12 Meddelanden Skapa nytt meddelande
Skriv meddelande: När du är färdig, klicka på Skicka-knappen. Bifoga GPS-position: Klicka på knappen Bifoga aktuell position innan du klickar på Skicka-knappen. GPS-positionen läggs till inom parenteser i meddelandet Exempel: (Position: La N; Lo E)

13 Meddelanden Nytt meddelande
När du får ett nytt meddelande visas ett popup-fönster. Tryck på Läs nu om du vill läsa meddelandet nu (Om det är flera meddelanden: Tryck på Gå till Inkorg) eller tryck på Läs senare om du vill läsa det/dem senare. Om du väljer Läs senare kommer fönstret att öppnas på nytt om 5 minuter (konfigurerbart) som en påminnelse tills du väljer att läsa meddelandet eller öppna din Inkorg.

14 Meddelanden Inkorg Inkorg:
I din Inkorg finns dina mottagna meddelanden* i en lista. Listan är sorterad i kronologisk ordning. * Endast de 50 senaste meddelande laddas ner från servern. Du kommer till Inkorgen genom att antingen klicka på knappen Inkorg i huvudmenyn eller att du tryckt på knappen Gå till Inkorg i pop-fönstret för nya meddelanden.

15 Meddelanden Inkorg Läst meddelande Besvarat meddelande
Oläst meddelande Läst meddelande Besvarat meddelande Vidarebefordrat meddelande OBS! Fordonsmeddelande går inte att vidarebefordra Meddelande med bifogad GPS-position Fordonsmeddelande. Meddelande är skickat till fordonet (och inte till dig personligen). Exempel: Meddelandet är ett läst fordonsmeddelande med en bifogad position som du har besvarat.

16 Meddelanden Läsa meddelande
Öppna och läsa mottaget meddelande i Inkorg: Tryck på det meddelande i din Inkorg som du vill öppna och läsa. .

17 Meddelanden Läsa meddelande
Läsa mottaget meddelande i Inkorg: Läs det mottagna meddelandet. Du kan stega dig ner eller upp i meddelandet om det är långt genom att trycka på ner- eller upp-knappen. . Om meddelandet innehåller en bifogad GPS-position: Tryck på Navigera-knappen, så öppnas Navigeringsmodulen och hjälper dig att navigera till den GPS-positionen. Om du inte har någon navigeringsmodul installerad, så visas ett felmeddelande när du trycker på Navigera-knappen.

18 Meddelanden Svara på meddelande
Öppna och svara på mottaget meddelande i Inkorg: Tryck på det meddelande i din Inkorg som du vill svara på. OBS! Ett svar på ett fordonsmeddelande kommer alltid att skickas till hela kontoret. Tryck på Svara-knappen. .

19 Meddelanden Svara på meddelande
Välj svarsmeddelande: Tryck på det svarsmeddelande som passar. Det finns 3 fördefinierade snabbsvar eller möjlighet att själv ange ett textmeddelande. Om du väljer ett av snabbsvaren, så skickas svarsmeddelandet direkt. Om du väljer Ange textmeddelande: Klicka i textfältet för att öppna det inbyggda tangentbordet. Skriv din text och klicka på Klar-knappen. Klicka sedan på Skicka-knappen. .

20 Meddelanden Vidarebefordra meddelande
Öppna och vidarebefordra mottaget meddelande i Inkorg: Tryck på det meddelande i din Inkorg som du vill vidarebefordra. OBS! Fordonsmeddelande går inte att vidarebefordra. Tryck på Vidarebef.-knappen. .

21 Meddelanden Vidarebefordra meddelande
Välj mottagaranvändare: Välj en mottagare i listan med mottagaranvändare. TIPS! Du kan söka eller filtrera fram en mottagare. Se ”Skapa nytt meddelande”.

22 Meddelanden Vidarebefordra meddelande
Om du vill lägga till mer text: Klicka i textfältet för att öppna det inbyggda tangentbordet . När du är färdig, klicka på Skicka-knappen.

23 Meddelanden Radera meddelande
Radera meddelande i Inkorg: Tryck på Radera…-knappen i din Inkorg. OBS! Du som användare kan inte radera fordonsmeddelanden. Fordonsmeddelanden raderas automatiskt av servern efter en viss tid. .

24 Meddelanden Radera meddelande
Radera meddelande i Inkorg: Välj de meddelanden som du vill radera genom att trycka på dem. Varje meddelande som är valt blir markerat med ett rött kryss. TIPS! Tryck på snabbvalsknappen Alla lästa meddelanden, om du vill välja alla lästa meddelanden. OBS! Du som användare kan inte radera fordonsmeddelanden. Fordonsmeddelanden raderas automatiskt av servern efter en viss tid.

25 Meddelanden Radera meddelande
Radera meddelande i Inkorg: Tryck på Radera valda-knappen för att radera meddelandet/ meddelandena.

26 Meddelanden Utkorg Utkorg:
I din Utkorg finns dina skickade och ej skickade meddelanden* i en lista. Listan är sorterad i kronologisk ordning. De meddelanden som ej är skickade väntar på att skickas så snart det finns nätverksuppkoppling. * Endast de 50 senaste meddelande laddas ner från servern. Du kommer till Utkorgen genom att antingen klicka på knappen Utkorg i huvudmenyn.

27 Meddelanden Utkorg Ej skickat meddelande
Skickat meddelande med bifogad GPS- position Skickat svar på fordonsmeddelande OBS! Ett svar på ett fordonsmeddelande kommer alltid att skickas till hela kontoret. Exempel: Meddelandet är ett ej skickat svar på fordonsmeddelande med en bifogad position. Meddelandet kommer att skickas så snart det finns nätverksuppkoppling.

28 Meddelanden Skicka igen
Utkorg: Tryck på det meddelande i din Utkorg som du vill skicka igen. Tryck på Skicka igen-knappen. Gör sedan på samma sätt som i ”Skapa nytt meddelande”. Texten från det skickade meddelande blir förifyllt i textfältet på det nya meddelandet. Skicka igen-funktionen gör att du kan använda ett gammalt meddelande som en mall och återanvända hela eller delar av textmeddelandet.

29 Meddelanden Radera meddelande
Radera meddelande i Utkorg: Görs på samma sätt som ”Radera meddelande i Inkorg”. OBS! Du som användare kan inte radera fordonsmeddelanden. Fordonsmeddelanden raderas automatiskt av servern efter en viss tid.


Ladda ner ppt "Meddelanden Panel-PC Co-Driver 3.0, version 1.0."

Liknande presentationer


Google-annonser