Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Patientöversikt & Analysyta

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Patientöversikt & Analysyta"— Presentationens avskrift:

1 Patientöversikt & Analysyta
COSMIC R8.1

2 Patientöversikten Består av olika widgets ”fönster/paneler”
Widgets hämtar och visar information från andra moduler i COSMIC Möjlighet att ta sig vidare utifrån olika val Widgets

3 Patientöversikten Här visas en sammanställning av den mest relevanta informationen om patienten, uppdelad i ett antal funktionella område.

4 Patientöversiktens olika widgets/fönster
Kontaktlisten visar pågående och utförda vårdkontakter/vårdtillfällen. Planerade visar planerade och bokade besök/vårdtillfällen. Diagnoser visar registrerade diagnoskoder. Socialt visar aktuell sjukskrivning i procent och t.o.m. datum om ett aktuellt sjukintyg finns.

5 Patientöversiktens olika widgets/fönster
Kliniska parametrar möjligt att dokumentera direkt. Registrerade värden visas utifrån vald mall. Läkemedel visar patientens läkemedelsbehandlingar, nutritionsprodukter, förbrukningsartiklar och vaccin. Beställning/Svar visar beställningar och svar på konsultremisser, vårdbegäran, röntgenremisser och analyser från modulen Beställningar och svar.

6 Kontaktlisten – kontaktinformation
Möjligt att läsa länkade journalanteckningar utifrån en specifik vårdkontakt Möjlighet att läsa länkade journalanteckningar till en specifik vårdkontakt

7 Patientöversikten – Kliniska parametrar
Värden visas utifrån vald mall Mer information fås via tooltip

8 Kliniska parametrar i Patientöversikten
Här registreras värden enkelt via högerklick eller dubbelklick. Det är alltid det senaste registrerade värdet som visas här.

9 Analysytan i Patientöversikten
Till Patientöversikten finns en Analysyta. Där är det möjligt att jämföra olika analyser, kliniska parametrar och läkemedel med varandra och över tid.

10 Analysytan Visas utifrån centralt skapade mallar över olika ”kombinationer” av analyser, ordinationer och parametrar.

11 Analysytan Det är möjligt att tillfälligt lägga till tillgängliga analyser, läkemedel eller kliniska parametrar i en mall.

12 Analysytan Gör det möjligt att visa och jämföra olika analyser och
parametrar över tid. Visas utifrån fördefinierade mallar och kan skapas med olika ”kombinationer” av analyser, läkemedel och kliniska parametrar.

13 Diskussionsfrågor Hur använder vi funktionen kliniska parametrar?
Finns det något som vi kan ha nytta av i analysytan? Om ja, ge exempel. Den länkade ”ögonblicksbilden” visas som en pratbubbla med ett i Klickar man på pratbubblan kommer man till den tillagda länken -> länken öppnar Analysytan med samma ”filtrering” som när länken skapades


Ladda ner ppt "Patientöversikt & Analysyta"

Liknande presentationer


Google-annonser