Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VISNINGSVERKTYGET POWERPOINT i office 365

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VISNINGSVERKTYGET POWERPOINT i office 365"— Presentationens avskrift:

1 VISNINGSVERKTYGET POWERPOINT i office 365

2 Att göra en PowerPoint med animeringar, ljud, skärmklipp och infogade youtubeklipp

3 innehåll

4 att starta en ny presentation
Starta office 365,  adress login.microsoftonline.com Logga in med din användare Välj programmet powerpoint.

5 Att göra en ny bildruta För att göra en ny bildruta i din presentation trycker du på ”ny bild” under ”start” fliken. Välj layout!  Här kan du välja hur bildrutan ska se ut!  Det Finns flera olika att välja mellan,

6 BÖRJA MED ATT LÄGGA TILL EN RUBRIK Rubriken ger första intrycket, välj den med omsorg!

7 ATT GÖRA EN BILD MED BILDTEXT
Om du vill lägga till en bild så trycker du på en ikon med ett landskap. Du kanske redan har sparat en bild på datorn, annars letar du reda på en du vill ha och dubbelklickar på den.

8 Den här bilden är en bra mall att använda
Den här bilden är en bra mall att använda. Då kan du skriva en rubrik och lägga in en tabell, ett diagram, grafik, bild eller ett videoklipp som du sparat.

9 I vänstra kanten ser du en list med alla dina bildrutor
I vänstra kanten ser du en list med alla dina bildrutor. Vill du ta bort en ruta klickar du bara på den och trycker på delete längst upp i högra hörnet.

10 aTT SPARA DIN PRESENTATION
DIN PRESENTATION AUTOSPARAS. DET ÄR VIKTIGT ATT DÖPA DEN SÅ DU LÄTT HITTAR DEN.  FÖR ATT SPARA DIN PRESENTATION TRYCKER DU PÅ ARKIVSYMBOLEN I DET ÖVRE VÄNSTRA HÖRNET. DU VÄLJER SPARA SOM OCH SER TILL ATT DU SPARAR DEN SOM EN POWERPOINT PRESENTATION. FILEN HAMNAR DÅ I ONEDRIVE aTT SPARA DIN PRESENTATION

11 ATT GÖRA ANIMERINGAR Du kan göra animeringar så att all text inte syns på en gång Du kan då trycka fram text du vill ha fram Bilderna kan också rulla av sig själv, så att du inte behöver trycka fram varje enskild bild Man kan också ställa in hur lång tid man vill att bilden ska synas innan den går vidare till nästa bild.

12 skärmklipp Gå in på någon sida du vill göra skärmklipp på
Spara i lämplig mapp Gå på infoga Välj skärmbild

13 Den här valde jag

14 ATT LÄGGA TILL ETT YOUTUBE KLIPP
Välj en bild där du vill att klippet ska ligga Tryck på minustecknet i din PP Gå in på youtube och välj det du vill lägga in Välj dela och sedan bädda in Klipp ut adressen Gå in i din PP Välj infoga och gå till video Välj: Video från webplats Klistra in adressen!

15 Lägga till ett eget ljudklipp
Välj en ny bild och gå på infoga. Lägst till höger hittar du ljud. Välj ljud från fil, clipart-ljud eller spela in ljud Så här kan det låta …..

16 Det var inte så svårt, eller hur?
Testa att spela in ett eget ljud …. När du ser mikrofonen i din bild så kan du klicka på den. Då får du fram olika ljudverktyg och kan välja hur din uppspelning ska vara om du vill dölja mikrofonen, hur ljudet ska spelas in och om ljudet ska vara på alla bilder.

17 Du kan lägga in egna filmer du gjort, t ex i Photostory

18 Så här gör du Infoga Media Video på min dator

19 För att spela upp din presentation trycker du på fliken bildspel
För att spela upp din presentation trycker du på fliken bildspel. Välj – Från början. För att spela upp din presentation trycker du på fliken bildspel. Välj – Från början.

20 Det där var ju inte så svårt! Ja, bara att sätta igång att testa!
Verkar hur kul som helst …!


Ladda ner ppt "VISNINGSVERKTYGET POWERPOINT i office 365"

Liknande presentationer


Google-annonser