Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Medarbetarportalen (MP)

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Medarbetarportalen (MP)"— Presentationens avskrift:

1 Medarbetarportalen (MP)
Uppsala universitets första gemensamma intranät. Omfattar drygt 1500 webbsidor med fast information. Universitetsgemensam information – synlig för alla oavsett om du är inloggad eller ej. Lokal information (tillägg/sidor) – endast synlig för dig som är inloggad i universitetets nätverk.

2 Ej inloggad i UU:s nätverk

3 Inloggad i UU:s nätverk
Som inloggad når du alla system vid UU, alla grupper du ingår i och dina genvägar. Klicka på kugghjulet och välj vad som ska synas på startsidan. Vill du inte se dessa rutor? Klicka på Dölj under rutan i mitten.

4 Startsidan – Bildpuffarna
Det är kommunikationsavdelningen som publicerar innehåll i de sex bildpuffarna. Fem kategorier är fasta: Utlysningar, Kompetensutveckling, Namn som nämns, Nomineringar och Friskvård. Tipsa oss gärna: Innehållet kan även taggas för ett specifik område eller roll, vilket betyder att notisen om en utlysning även publiceras på andra webbsidor med fast information i MP – t. ex. under fliken Forska.

5 Startsidan – händelser från dina grupper
I det här flödet kan du följa de senaste händelserna i de grupper som du ingår i.

6 Startsidan – Nyhetsflödet
Universitetsnyheter publiceras löpande och kan inte väljas bort. Notiser under Aktuellt kan även publiceras på specifika ämnessidor (Anställning, Forska med flera). Tipsa oss gärna: Klicka på kugghjulet och prenumerera på ytterligare nyhetsflöden. Tipsa gärna MP-kalendariet om event!

7 Klicka på kugghjulet och stjärnmarkera det du vill ska synas på startsidan
Primula webb är systemet där du hanterar din sjukfrånvaro, vabb, rese-ersättning med mera. Stjärnmarkera sidan så når du den från startsidan.

8 Profilsidan Det är viktigt att bli hittad av kollegor och andra! Gå in på Min profilsida som ligger i inloggningsrutan högst upp till höger på startsidan och lägg själv in text och bild. Glöm inte nyckelorden, viktiga för sökfunktionen.

9 Enhetsytan – för intern kommunikation på din avdelning/institution eller motsvarande. Här finns funktionerna: forum* blogg* wiki* dokument kalender* dokumentfunktion* Nyheter Kontakta support för att öppna en enhetsyta. Alla medarbetare blir automatiskt medlemmar. Endast gruppmedlemmar kan se innehållet i enhetsytan. *Gruppägaren kan välja bort dessa funktioner.

10 Gruppytan – för samarbeten, arbets- och forskningsprojekt.
Du skapar själv en gruppyta och bjuder sedan in alla som ska ingå. Du kan även bjuda in externa medarbetare (dvs. personer utanför Uppsala universitet). Endast gruppmedlemmar kan se innehållet i gruppytan.

11 Fliken Din anställning

12 Fliken Stöd och service

13 Fliken Forska

14 Fliken Undervisa

15 Fliken Vårt UU

16 Fliken Katalogen

17 Lokalt tillägg Till den gemensamma och övergripande informationen kan institutioner, enheter och campus lägga till ett så kallat lokalt tillägg, som endast är synligt för de anställda på den aktuella enheten.

18 Lokal sida Det kan även finnas lokala sidor som endast gäller för en institution, enhet eller ett campus.

19 Råd & stöd Frågor om innehåll och struktur: kontakta Tekniska problem och hjälpsidor: klicka på svarta knappen Support/Hjälpsidor till höger, eller klicka på frågetecknet i högra hörnet bredvid sökrutan.


Ladda ner ppt "Medarbetarportalen (MP)"

Liknande presentationer


Google-annonser