Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Starta bildspelet 1. Starta Bildspelet genom att klicka på Ikonen Bildspel i din webbläsare. 2. Klicka sedan, en gång, var som helst i dokumentet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Starta bildspelet 1. Starta Bildspelet genom att klicka på Ikonen Bildspel i din webbläsare. 2. Klicka sedan, en gång, var som helst i dokumentet."— Presentationens avskrift:

1 Starta bildspelet 1. Starta Bildspelet genom att klicka på Ikonen Bildspel i din webbläsare. 2. Klicka sedan, en gång, var som helst i dokumentet.

2 Hitta ITS på webben Skriv in webbadressen: http://www.its.kau.se och tryck på Enter

3 Ny användare Är du ny användare så klickar du länken ”Ny användare” till höger Du kommer nu till inloggningen till ITS

4 Personnummer utan bindestreck 5702201234 Klicka sedan på OK

5 Hitta på eget lösenord ITS föreslår ett användarnamn, som du kan ändra. Det får dock inte vara upptaget av annan student. Du måste själv hitta på ett eget lösenord, skriv det 2 gånger. ****** ****** Du måste skriva upp, komma ihåg ditt användarnamn och lösenord. Du måste använda dessa då du loggar in till ITS. Klicka på

6 ITS har lagrat ditt användarnamn och lösenord Klicka på

7 Inloggning Zoo 5 ****** Du kan logga in genom att ange ditt användarnamn och lösenord i fälten till vänster och trycka på ”Logga in”.

8

9 Huvudsidan När du loggat in hamnar du på Huvudsidan i ITS På huvudsidan hittar du en trädstruktur, som bl.a. innehåller en mapp om ITS. Här hittar du också en förteckning på de kurser du deltager i. Klicka en gång på kursnamnet

10 Kurssidan Nu hamnar du på kurssidan Här finns kursens Anslagstavla med info om schemaändringar och ev. inställda/ändrade kursmoment, m.m. Du kan också se om du har några Uppgifter som inte har lämnats in eller blivit godkända. Dessutom ser du vad som hänt i kursen sedan du var inloggad senast

11 Kurssidans trädstruktur På kurssidan finns en trädstruktur över kursens innehåll. Klicka på + tecknen framför mapparna.

12 Kursmapparnas innehåll Då ser du vad de olika kursmapparna innehåller I mappen Kursinfo hittar du bland annat kursplan, kurskrav, schema (räkna med att schemat ändras, se datum så du verkligen läser i aktuellt schema), m.m. Mappen Föreläsningsmaterial byggs efterhand som kursen framskrider. Den blir organiserad efter schemats veckoinnehåll. Här hittar du föreläsarnas material kring sina föreläsningar. I mappen Uppgifter finner du en undermapp för den seminariegrupp du tillhör. Innehållet byggs också upp under kursens gång och ger instruktioner både för enskilda uppgifter och studiegruppsuppgifter. Se blockschema i mappen Kursinfo för sammanställning av samtliga uppgifter.

13 Uppgiftsmappen Klicka en gång på uppgiften i trädstrukturen eller här, det spelar ingen roll var du klickar. Nu kommer till själva uppgiften.

14 Besvara en uppgift 1 Så här kan delar av den första uppgiften se ut. Under Sem 1 får du info om vad Begrepps- analys och Reflektion kan vara (BoR). Vi ska nu istället fokusera på hur du lämnar in denna och kommande uppgift/er? Och att dessa dokument ska bifogas som fil in till It’s Learning (ITS). Klicka på Lämna in svar, för att se hur detta går till. Det som står här innebär att du måste lära dig (om du inte reda kan) att skapa dokument i WORD och att spara dessa på sådant sätt att du senare kan hitta dem i din dator /domän.

15 Besvara en uppgift 2 Så här ser svarsrutan ut i ITS. Klicka på Ladda upp fil I rubriken högst upp ser du vilken uppgift du håller på att svara på.

16 Besvara en uppgift 3 Klicka här och bläddra/leta reda på aktuellt dokument i din dator /dina sidor/ din domän. Då kommer popup- rutan Ladda upp fil fram. Här ska du tala om för ITS vilket dokument/fil du vill ladda upp till ITS.

17 Besvara en uppgift 4 Här letar du reda på aktuellt dokument i din dator /dina sidor/ din domän. t.ex. Intro ITS BigBang Klicka på dokumentnamnet

18 Besvara en uppgift 5 som då blir markerad och synlig i denna ruta Klicka på Open/Öppna

19 Besvara en uppgift 6 Här står adressen till det dokument som du valt att bifoga. Klicka på Ladda upp fil

20 Besvara en uppgift 7 Här syns nu att filen är uppladdad. I denna ruta kan du skriva något till din seminarieledare, om du tycker det känns angeläget. Det är seminarieledaren som kommer att kommentera de flesta uppgifterna Om uppgiften är en gruppuppgift, kan bara en student i gruppen Lämna in svar. Denna student måste då se till att övriga Deltagare i gruppen kommer med i uppgiften. Du markerar och med hjälp av pilen flyttar över namnen på dina gruppmedlemmar till rutan för Deltagare. Ditt namn finns inte i listan. ITS vet att det är du som svarar. Klicka på Lämna in svar.

21 Besvara en uppgift 8 Status och uppföljning Så här ser det efter att du lämnat in svar. ITS håller reda på vad du gjort och inte gjort i kursen. Du kan själv ta del av denna funktion genom att klicka på Status och uppföljning. Behöver du ändra något klickar du på Redigera eller Radera. Detta kan du bara göra så länge uppgiften inte är rättad.

22 Personlig rapport 1 Klicka på Personlig rapport för att se vad du läst och inte läst samt status på dina uppgifter.

23 Personlig rapport 2 Personer i kursen 1 Du kan också enkelt hålla koll på vilka de andra studenterna i kursen är, klicka på Personer. Denna sida visar en detaljerad bild av trädstrukturen. Du ser själv vilka dokument du läst / inte läst och vilka uppgifter du lämnat in /inte lämnat in.

24 Personer i kursen 2 Du kan ta del av vad dina studiekamrater skriver om sig själva, ibland finns det också foto, genom att klicka på önskat namn. Det förutsätter så klart att alla genomför vad som står på sid. 8 och 9 i dokumentet Introduktion till ITS. Klicka på dokumentnamnet.

25 Acrobat Reader De flesta dokument i kursen är i pdf-format. För att din dator ska kunna öppna och visa sådana dokument måste Acrobat Reader vara installerad på din dator. Programmet är gratis och kan laddas ned här. Glöm inte att också installera programmet. Klicka här om du vill läsa dokumentet

26 Några funktioner i Acrobat Reader Jag vill visa på några funktioner i Acrobat Reader; Här bestämmer du förstoringsgrad av dokumentet Här kan du enkelt bläddra fram eller tillbaka i dokumentet Om du vill skriva ut ett dokument ska du klicka här.

27 Manualer och hjälp Logga ut Du kan ta del av dem genom att läsa valda delar i Studentmanualen eller Hjälp/Om eller FAQ (Ofta ställda frågor) på Huvudsidan. Det finns många fler funktioner i ITS. T.ex. finns det en meddelandefunktion där du kan skicka mail till lärare och andra studenter. Lyckat till med kursen, filhanteringen och ITS. Glöm inte att Logga ut när du lämnar ITS.

28 Så här ser det ut i lärarens dator, då jag klickat på en uppgift, t.ex; Jag ser alla studenter i semgrp A1, vem som lämnat in, vem som inte lämnat in.

29

30 Jag ser då hela studentlistan och när ni senast var inloggade i kursen. Genom att klicka på valfritt studentnamn, ser jag mycket mer……………..

31

32

33


Ladda ner ppt "Starta bildspelet 1. Starta Bildspelet genom att klicka på Ikonen Bildspel i din webbläsare. 2. Klicka sedan, en gång, var som helst i dokumentet."

Liknande presentationer


Google-annonser