DigIT Kompetensutveckling för alla medarbetare. DigIT Hur kom DigIt till? Digital teknik som hjälpmedel i arbetslivet och hos brukarna ökar – vi hänger.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
DigIT Kompetensutveckling för alla medarbetare. DigIT Välkommen! Målet med frukostmötet är Du ska… veta vad DigIT är och hur projektet är upplagt veta.
Advertisements

HSO Skåne Ett samarbetsprojekt mellan HSO Skåne och Furuboda Arbetsmarknad Finansierat av Arvsfonden De Offentliga Arbetsgivarnas Ansvar DOA.
SCB:s medborgarundersökning våren 2007 Specialrapport för Södertörnskommunerna Lars-Gunnar Strand SCB.
Ett forskningsbaserat arbetssätt i teorin och praktiken.
Vad är KKiK? och hur bra är vi?. Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK) Jämförelse med andra kommuner och med oss själva över tid 245 kommuner deltar
Samverkan mellan myndigheter
Förberedande projekt inom temat Framtidens välfärd Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn –
Slöjd Så här blir du bättre och får ett högt betyg: Lär dig dessa fyra förmågor: Förmåga 1: Formge och Framställa föremål med hjälp av verktyg och tekniker!
Förväntningar! – BIM Alliance? BIM Alliance är en sektorsdriven ideell förening som arbetar för bättre samhällsbyggande med hjälp av BIM Med hjälp av BIM.
Sommarjobbsenkät. Bakgrundsfrågor Ålder: (4%) (28%) (37%) (29%) (1%) 6.209(0%)
Arbetskraftskoordinator - för sysselsättning och arbete Medfinansierats av Europeiska socialfonden
Genomförd av CMA Research AB Medarbetarundersökning 2014 Oktober 2014 Ängelholms kommun.
Färdiga e-tjänster för att effektivisera er hantering kring ENSAMKOMMANDE BARN Under 2015 kom ensamkommande barn och unga till Sverige för att söka.
Fri:Ja! K Kristianstad kommuns projekt mot kvinnlig könsstympning
Servicemätning 2015-års ärende Stockholm Business Alliance, SBA – en undersökning av 40 av 54 SBA-kommuners myndighetsutövning i Stockholmsregionen.
Välkommen till STAR Socialtj ä nst - STAR är personalföreningen för Idrott, motion och kultur för dig som är anställd i Stockholm Stad Medlemskortet 120.
Färdiga e-tjänster för att effektivisera er hantering kring Bygga och Bo Att bygga ett nytt hus eller bygga till det hus du redan har, är något som för.
Catrin Eriksson Biblioteksdagarna Växjö 2017
Bästa utveckling för alla
Taltidning till fler 16 mars 2017 Götabiblioteken.
VISA DENNA BILD: INLEDNING
Jämställd regional tillväxt Blekinge Malin Faraasen
enklare verksamhetsutveckling och samverkan för en smartare välfärd
Välkomna till Björkö-Arholma skola
Andra delen i analys och planeringsfasen
Action Learning A group of peers, each seeking to bring about some change in the world, who meet regularly to discuss where they are each experiencing.
Mänskliga rättigheter istället för välgörenhet
Att långsiktigt säkra konkurrenskraften genom att samverka
Vad är daglig verksamhet Daglig verksamhet är en frivillig insats och ska i första hand syfta till att matcha individer mot arbete, men anpassas utifrån.
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Talangutveckling Ungdom
IT verksamhetens satsning utifrån IKT.
Regionalt utvecklingsarbete evidens- baserad praktik (EBP) inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning Förstärkt delaktighet och.
Din lön och din utveckling
Digital signering av hälso- och sjukvårdsåtgärder
Servicemätning 2017-års ärenden Stockholm Business Alliance, SBA – en undersökning av 55 SBA-kommuners myndighetsutövning i Stockholmsregionen
Dagordning Hej och välkomna. 8:30 ESF projektet
Kort presentation av projekt DigIT = 3 årigt ESF projekt
Workshop Mänskliga rättigheter.
Du kommer att träffa människor under din livstid
Ett samarbete mellan biologi, BILD och idrott och hälsa
Medarbetarenkäten december 2018.
Goda livsvillkor, livslångt lärande & välutvecklad ideell sektor.
SOU 2017:43 Gunilla Lillhager förvaltningschef LD Hjälpmedel
Stockholmsenkätens syften
Denna bild är en målbild som berättar om varför ska Göteborgs Stad organiseras om och vart vill vi nå med omorganisationen? Möjliga tolkningar:
Stockholmsenkätens syften
Servicemätning 2015-års ärende Stockholm Business Alliance, SBA – en undersökning av 40 av 54 SBA-kommuners myndighetsutövning i Stockholmsregionen.
Stockholmsenkätens syften
Åtgärdsvalsstudie - Tillgänglighet för Stockholm, Nacka, Värmdö och Lidingö SL Riggert Anderson.
Funktionsrätt Sörmland
Inspirationslådor Workshop i digitalisering förskola och skola.
Johan gustafsson, kommunikationschef c more
Alla kan läsa och hör sen!
Digital delaktighet En fråga om demokrati
Digitalisering av rehabiliteringsverksamheterna
Feber hos barn Hälsa i Sverige
Strategi 2025 Detta är ett bildspel som kan användas för att presentera den formella resan kring det pågående strategiarbetet. Bildspelet bygger på arbetsboken.
Framtidens vårdinformationsmiljö Webbutbildning
Barnrättsperspektiv inom socialtjänsten
Verksamhetsplaneringsdag
Mål med presentationen
Effektiva mötesplatser Erfarenhetsutbyte Kommunikation Synlighet
Feber hos barn Hälsa i Sverige
Språkombud En språkstödjande funktion inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård.
- LISTAR DE STÖRSTA LEDARSKAPSUTMANINGARNA 2019
Workshop 1: våra förutsättningar lokalt
HÅLLBARA LIVSSTILAR - Hur du lyckas med insats & utvärdering
Angereds unga stadsutvecklare
Funktionshinderspolitik i Göteborgsregionen 7 mars 2019 Linnéa Björk och Erik Lindqvist Länsstyrelsen Västra Götalands län.
Presentationens avskrift:

DigIT Kompetensutveckling för alla medarbetare

DigIT Hur kom DigIt till? Digital teknik som hjälpmedel i arbetslivet och hos brukarna ökar – vi hänger inte riktigt med! Europa, genom ESF (Europeiska socialfonden), såg samma sak på en övergripande nivå i Europa Vi ansökte och fick igenom ett projekt – DigIT Vi är tillsammans 12 kommuner varav en är Stockholms stad med sina 14 stadsdelar 47% av projektet är EU-finansierat

DigIT Varför DigIT Nya krav inom äldreomsorg och funktionsnedsättning Vi behöver ett smartare sätt att göra vårt jobb Digitaliseringen kan lösa problem och tekniken ger oss möjligheter att arbeta annorlunda Dessutom Ni som medarbetare får en ökad kompetens vilket ger en ökad kvalitet för brukarna Vår arbetsplats blir mer attraktiv

Nästa generations brukare är inte att leka med… Make my day…

DigIT Vad ska DigIT göra? Ge medarbetarna kompetens för att kunna hjälpa och stödja brukarna i att använda digital teknik Ge stöd till chefer i sitt ledarskap där digital teknik är ett naturligt inslag Skapa möjligheter för ett framgångsrikt arbetsplatslärande En genomlysning av verksamheten vad gäller jämställdhet, tillgänglighet och likabehandling Äldreomsorg Funktionshinderomsorg Socialpsykiatri Äldreomsorg Funktionshinderomsorg Socialpsykiatri Oj, så mycket ord. Men vad tusan är digital teknik egentligen?!?

DigIT Vad är digital teknik? Digitala verktyg?

DigIT Vilka är med? Österåker Täby Sigtuna Upplands-Bro Botkyrka Huddinge Salem Tyresö Värmdö Nynäshamn Lidingö Rinkeby-Kista Spånga-Tensta Hässelby-Vällingby Bromma Kungsholmen Norrmalm Östermalm Södermalm Hägersten-Liljeholmen Enskede-Årsta-Vantör Älvsjö Skärholmen Skarpnäck Farsta

DigIT Vi sitter med samma problem – dra nytta av varandra Samverka för att utnyttjar våra resurser på ett bra sätt Skapar nätverk som är bra i andra sammanhang Inte uppfinna hjulet

DigIT Våren 2016 deltar drygt 5000 medarbetare i en behovsanalys och kartläggning av digital kompetens. Hösten 2016-våren medarbetare får ökade kunskaper i digital teknik och digitala verktyg. Stöd och utbildning till chefer att leda den digitala utvecklingen och arbetsplatslärandet 3000 medarbetare får kompetens- utveckling inom digital teknik

DigIT Syftet med dessa workshops Att ni medarbetare ska vara delaktiga i den digitala utvecklingen på vår arbetsplats Öka medvetenheten kring den digitala utvecklingen genom att samtala kring vad det är för något och hur det berör oss Ta reda på vilka kunskaper vi har och vilka vi behöver tillföra

DigIT och alla ni andra… DigIT – Nu kör vi!