Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

2018-12-28 Denna bild är en målbild som berättar om varför ska Göteborgs Stad organiseras om och vart vill vi nå med omorganisationen? Möjliga tolkningar:

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "2018-12-28 Denna bild är en målbild som berättar om varför ska Göteborgs Stad organiseras om och vart vill vi nå med omorganisationen? Möjliga tolkningar:"— Presentationens avskrift:

1 Denna bild är en målbild som berättar om varför ska Göteborgs Stad organiseras om och vart vill vi nå med omorganisationen? Möjliga tolkningar: En stad – hela Göteborg hänger ihop. Stadsdelarna ska bli mer lika varandra så att vi kan samarbeta mer och ha bättre sammanhållning i staden så vi kan skapa: ”Ökad kvalitet till nytta för medborgarna”. Den röda tråden, livsnerven ska symbolisera kommunens verksamhet som löper igenom hela befolkningen i staden, ung som gammal, man eller kvinna, svensk eller invandrad. (Förr – fokus på våra brukare – nu fokus på hela befolkningen.) Observera att den röda tråden löper in och ut ur staden. Vi hänger på så sätt ihop med omvärlden. I bilden hittar du: Poseidon, moskén, Eriksbergskranen, läppstiftet, hjulet, blandad bebyggelse och natur. 28 december 2018

2 levererar efter behov…
Vi i Göteborgs Stad… levererar efter behov… till befolkningen. Vi i Lundby… producerar tjänster… till brukarna. Denna bild rymmer både den nya organisationsstrukturen och det nya uppdraget. Ny organisationsstruktur: 20 stadsdelar blir 10. Nytt uppdrag: Viktiga begrepp: befolkningsansvar, samverkansfördelar, medborgardialog, samhällsutveckling Vi i Göteborgs stad… (Tio stadsdelar kan lättare samarbeta och skapa känslan för medborgarna/medarbetarna att vi jobbar i en stad). …levererar efter behov… (i det nya uppdraget ansvarar vi för att veta vilket behov som finns i stadsdelen och utforma våra tjänster efter det). …till befolkningen. (Vi ska inte bara ta hänsyn till våra brukare utan hela befolkningen). Christer Samuelssons exempel: Ellen/Rolf - och förskolan. "Vi levererar välfärd och bidrar till en bättre vardag för göteborgarna." 28 december 2018


Ladda ner ppt "2018-12-28 Denna bild är en målbild som berättar om varför ska Göteborgs Stad organiseras om och vart vill vi nå med omorganisationen? Möjliga tolkningar:"

Liknande presentationer


Google-annonser