Exempel på skriftligt omdöme

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Nya skolan till hösten Projektarbete En personlig dator Aktivt lärande
Advertisements

Kunskapskrav för godtagbara kunskaper i slutet av årskurs 3 – Svenska
Skollagen 3 kap 3§ ”ska elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och i sin personliga utveckling för att de utifrån sina egna.
Tips och råd som hjälper dig läsa, lära och plugga
Välkommen till föräldramöte åk 4-6
Muntliga nationella prov i svenska
Barnanpassad utredning
Att träna Läsförståelse
Del 4 Anteckna och planera
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Lärdomar från skolor med mer traditionellt undervisningsmönster
Individuella utvecklingsplaner
Att skriva sig till läsning
”Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade
Att argumentera.
Mål och betygskriterier
Muntligt Jag kan….
VT-2003 Carina Svensson Svenska A och B En fråga om överlevnad!
HÖRA LÄSA MÅL KURS C SKRIVA PRATA.
Krönika av latinets Chronika= tid (årskrönika)
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Information 99 % av eleverna från kommunala skolor har ett resultat.
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Nya utvecklingssamtal
Lokal Pedagogisk Planering
Sundsbroskolans IUP Individuell utvecklingsplan
Riktad skrivning Hur tyckte att boken Alex Dogboy verkade utifrån det du hittills läst och fått veta? Motivera ditt svar. Skriv tills jag säger stopp,
SVENSKA.
Hur socialt anpassa barn med ADHD ? Konsekvenspedagogik
Mål som eleverna skall ha uppnått i slutet av det nionde skolåret
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
Riktad skrivning Vad kommer du ihåg för några läsförståelsese- medhjälpare ? Vad minns du om dem? Skriv tills jag säger stopp, sen läser ni upp vad ni.
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
En stund att dela ditt barns vardag
Hur gör du för att förstå en text?
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Retorik – Läran om konsten att övertyga
Hur man lär sig saker på bästa sätt!
Lässtrategier Att läsa på olika sätt.
Portfolion / Dokumentationen bidrar till utveckling
Individuella Utvecklingsplaner på Stordammen
Diskussionstillfälle 4
Del 4 Anteckna och planera
Debattartikel.
Hur du tar hand om din kunskap
Mål, kunskapskrav och LGR-11
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Vad måste jag kunna? SFI kurs D.
Fröken My. My Sara Ann Fagerstedt (Nordström) Lilla My föddes den 18 februari 1980 Halvirländska 2 barn (11 och 7) Bor i Spånga i villa Älskar att virka.
ATT SKRIVA SIG TILL LÄSNING. Undervisningen ska stimulera elevernas intresse för att läsa och skriva. Undervisningen ska även syfta till att eleverna.
Anpassning av Europarådets språkliga referensnivåer för omsorgsarbete En lärande arbetsplats.
STUDIETEKNIK.
- Hon läser så bra, snabbt och med flyt. - Nu läser han kapitelböcker själv, så nu behöver vi inte högläsa längre. Vad är egentligen läsning?
Uttala de flesta svenska språkljuden Bokstävernas namn och ljud (stora och små). Ordbilder på vanligt förekommande korta ord t.ex. jag, och, kan. Läsa.
Studieteknik – Konsten att plugga mindre Fredrik Stenmark Plugga hårdare.
QR-koder ”Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola kan använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation,
4 processer att behärska:
Svenska som andraspråk 3
STUDIETEKNIK.
Idag: Vi övar vidare på: att leda ett samtal, formulera och bemöta argument samt sammanfatta huvuddragen i vad som sagts.
Måndag den 5 februari 2018.
Argumenterande text.
Föräldramöte VT- 17 Välkomna!.
Kursplan för svenskundervisning för invandrare
Inför NP Svenska Våren 2019.
Presentationens avskrift:

Exempel på skriftligt omdöme

Exempel på skriftligt omdöme i svenska för ht åk 2 Har ej arbetat mot detta mål Har ej för-väntad mål-uppfyllelse Har förväntad målupp-fyllelse Har nått längre än förväntade mål Du läser både tyst och högt och förstår innehållet i de texter du läser. X Du läser och följer en instruktion. Du skriver en text med innehåll som andra kan förstå. Du skriver meningar med mellanrum mellan orden och använder dig oftast av stor bokstav och punkt på rätt ställe. Du kan stava vanligt förekommande ord. Du skriver med läslig handstil. Du deltar aktivt i ett samtal genom att ställa frågor, framföra egna åsikter och kommentera. Du lyssnar och visar respekt när andra talar. Du vågar tala inför en grupp. Du följer en muntlig instruktion som ges till gruppen. x

Lärarens kommentarer i omdömet Du håller på att lära dig läsa. Du ljudar ihop korta ord, t.ex. sak, rita, vet. Du klarar att läsa korta, kända ordbilder direkt, t.ex. kan, vi, har. Du är snart säker på alla bokstäverna. Du tycker om att läsa och är glad och positiv när du jobbar. Du har börjat skriva korta meningar på egen hand, men behöver hjälp med att få med alla ord när du skriver. LUS 8 Du följer årskurs 1 i läs- och skrivinlärning.

Elevens utvecklingsplan Uppföljning av mina mål från föregående utvecklingsplan…. Detta är jag bra på….. Detta behöver jag bli bättre på……. Mål att uppnå: Vara säker på alla bokstäver LUS 9 ( klara att ljuda ihop även längre ord) Kunna skriva några meningar själv så att andra förstår, t.ex. i dagboken Detta ska jag själv göra: Jag ska läsa småböcker varje dag, både i skolan och hemma. Detta ska vi göra hemma (vårdnadshavare): Vi ska lyssna på X varje dag när han läser sina småböcker. Detta ska skolan göra: X ska fortsätta med svenska som andraspråk 2 x 40 min/v X ska fortsätta vara med åk 1 vid läs- och skrivinlärning. X ska få läxhjälp några dagar i veckan.

Börja med att skriva om elevens styrkor, beskriv därefter vad eleven ska utveckla Du har gått framåt i din läsning och det är viktigt att du fortsätter att läsa regelbundet för att öka läsförståelsen. Du är pigg och aktiv, du sköter läxläsningen perfekt och på provet hade du ett fantastiskt bra resultat 97,5/100= MVG. Öva på att uttrycka dig fritt i tal och skrift på spanska och försök hitta fler utmaningar, som t.ex. att gå in på spanska webbsidor och se hur mycket du förstår. 3. Det är jätteroligt att se vilka framsteg du har gjort! Du tar till dig information som ska underlätta din inlärning och du är inte rädd för att skriva lite stödord i boken. Att följa med vid genomgångar är första steget vid inlärning av nya moment. Därefter ska du jobba vidare på egen hand. Be om hjälp när det behövs, men inte förrän du har läst igenom information och viktiga fakta som står i boken. Du behöver träna mer på algoritmerna ( särskilt division) för att öka säkerheten och på sjuans och åttans tabell. Att utveckla problemlösningstekniken är också ett av målen.

http://www.skrifta.se/demoversion/

Exempel på hur andra skolor gjort