Hållbarutveckling Som en del i vårt arbete med hållbarutveckling så jobbar vi på Hönan med återvinning, att värna om vår naturen och våra leksaker. Här.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
UTVECKLINGSARBETE I FÖRSKOLAN - måste vi göra det så svårt?
Speldosan.
Elsa Beskow.
VårfruskolansVårfruskolans TemaKretsloppTemaKretslopp.
När Ella fick plaströr i öronen
Vet du om att klimatet förändras?
En förskola att förundras i!
Inkludering av barn med hörselnedsättning i förskolan.
Intresset uppstod… (Barns inflytande)
Sorteringslek i skogen
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
78 respondenter. 2 [1] Hur har det varit hemma sedan du var här sist?
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
Träddiagram - ett sätt att ta fram aktiviteter och prioriteringar för hur man ska jobba med ett visst område.
Tema boende hösten 2006 Stora arbetslaget Klicka med vänster musknapp för att byta bild © ptra06.
Släktskapsregeln för 6a
Krokodilens förskola Storyline vt-08
Vad vi jobbar med • Folder på anslagstavlan • Veckobrev • Bloggen Hur tycker ni det fungerar med bloggen?
Lisa.
Nu har våren kommit till Pollux
Ekologiskt fotavtryck och miljömärkningar
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
Mitt påsklov Mitt påsk lov. På mitt påsk lov så har min morbror bjudit några i släkten till en brasa och han hade samlat in massa skräp och träd och sånt.
I spanska finns det tre ”sorters” verb.
FÄRGER Verksamheten ska utgå från barnens erfarenhetsvärld, intressen, motivation och drivkraft att söka kunskaper. Barn söker och erövrar kunskap genom.
Varför nio träbitar? Barnens funderingar - Jag ska tänka - Tavlan (whiteboard) Tror ni den fastnar där, undrar Annika. Annika provar och den trillar ner.
Demokrati och hur Sverige styrs
If you want to build a ship, don´t herd people together to collect wood and don´t assign them tasks and work, but rather teach them to long for the endless.
Vad är du för typ av person?
Vad gör Borås Energi och Miljö?
Projekt ”gården” Vä förskola Under vårterminen 2007 föddes en idé om att göra ett gårdsprojekt på vår förskola. Vi tyckte att vi behövde utöka vår ”hinderbana”
Föräldramöte Ht
Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?
En kvinna kommer in på en bilverkstad och frågar efter lock 710.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Det var en gång en drake som hette Nidaros
DEN MAGISKA DÖRREN.
Humlans förskola har skräpplockardag 21 april 2009 Vi städade utanför Humlan, vid vattentornets skog och Gröndalsvikens station. Vi drog runt med en vagn.
SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE I FÖRSKOLEVERK-SAMHETEN
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
1:a tillfället. vi går till biblioteket där Anna presenterar Kubbes museum. Hon läser boken och vi få se film på datorn. 2:a tillfället. Vi läser boken.
Energi del 1.
Varför UNIKUM? Genom att arbeta med IUP via Internet och verktyget Unikum vill vi uppnå flera saker: Ökad delaktighet i planeringen från föräldrar och.
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Traditioner & Kulturer
ÅTERVINNING ÅTERVINNER DU?.
Avfallshantering På återvinningscentralen jobbar man med att sortera, bränna och återanvända sopor. Sopbilar kommer och hämtar soporna från våra gröna.
Det är lätt & rätt att återvinna!
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Pulpetenbladet Juni 2015 Uppfräschning av lokalen Tvärtom om vad vi skrev under aktuellt fliken i förra pulpetenbladet så kommer vi inte att ta in någon.
/ 1 Hej på er! Det är lätt & rätt att återvinna!.
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
Tidsord När du skriver tidsord ska du tänka på om det du berättar är i dåtid, nutid eller framtid. Tänk på vilket tempus du ska använda. Du använder tidsord.
VÄLKOMNA TILL MYGGANS FÖRÄLDRAMÖTE
Välkommen till Nyckelpigans föräldrarmöte Vi som arbetar på nyckelpigan är Batol, Kristin & Veronica.
Hushållssopor/ Brännbart avfall blir fjärrvärme och el disktrasor plastleksaker kuvert post-it-lappar trägafflar mindre textilier (strumpor, trasor och.
Stockholmarnas avfallshantering Mars Inledning Metod Internetundersökning med 461 respondenter i Stockholm. Felmarginal Mellan 2 och 6 % Tidsperiod:
Såhär fungerar BABS-maskinen
Profildokument Uddens förskola rev. Aug 2017
Vad kan du om vatten?.
Varifrån kommer alla sopor – och vad händer sedan?
Såhär fungerar BABS-maskinen
Berätta kort vem du är och varför du är på besök idag?
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
Presentationens avskrift:

Hållbarutveckling Som en del i vårt arbete med hållbarutveckling så jobbar vi på Hönan med återvinning, att värna om vår naturen och våra leksaker. Här får ni följa med några barn från Hönan som går till återvinningsstationen med skräp.

På samlingen pratade vi om vad det man kunde göra med de olika sakerna som fanns framför oss på golvet. Läsa tidningen, rita på pappret, äta äpplet, ha sylt i burken och att det kunde finnas batteriet i en fjärrkontroll. MEN…vad ska vi göra med dessa saker när vi är färdiga med dem eller om det slutat att fungera? Vi ska gå till återvinningsstationen och lämna batteriet i en batteriholk och även lämna in tidningar och papper.

Detta var det skräp vi fick med oss när vi skulle gå och göra vår del i att rädda världen.

Väl framme efter en låååång promenad, så kollade vi runt på återvinningsstationen, vart vi skulle lägga de olika soporna som vi hade med oss. När vi visste det så blev det full fart på barnen att sortera soporna.

Sist med inte minst så var det dags att ta hand om batterierna vi tagit med oss. Barnen var ivriga på att få slänga ner batterierna i den röda batteriholken.

Förskola skall lägga stor vikt vid miljö- och naturvårdsfrågor Förskola skall lägga stor vikt vid miljö- och naturvårdsfrågor. Förskolan skall medverka till att barnen tillägnar sig ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö och förstår sin delaktighet i naturens kretslopp. Verksamheten skall hjälpa barnen att förstår hur vardagsliv och arbete kan utformas så att det bidrar till en bättre miljö både i nutid och framtid. Lpfö98