Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Berätta kort vem du är och varför du är på besök idag?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Berätta kort vem du är och varför du är på besök idag?"— Presentationens avskrift:

1 Berätta kort vem du är och varför du är på besök idag?

2 VAD DRÖMMER DU OM ATT GÖRA I FRAMTIDEN?
VAD GÖR EN INGENJÖR? Vad drömmer du om att göra i framtiden? Ex: I vår tar ni studenten, vad ska ni göra efter det? Vad gör en ingenjör? Ta ett par minuter och prata med din bordsgranne.

3 Vad har dessa gemensamt?
Vad tror ni att dessa saker har gemensamt? Alla är produkter eller tjänster som kräver ingenjörer och exempel på vad du kan få jobba med som tekniksprångare.

4 Få betalt för att testa en möjlig framtid
Testa ett riktigt ingenjörsjobb i 4 månader kr ( kr/mån) Egen mentor och värdefulla kontakter Bra meriter till ditt CV Utvecklas och ha kul! Tekniksprånget syftar till att få fler unga att vilja bli ingenjörer. Det är ett betalt praktikprogram som ger dig en chans att få testa på ett riktigt ingenjörsjobb i fyra månader. Under praktiken tjänar du kr, men framför allt får du en bra merit i ditt CV och värdefulla kontakter på arbetsmarknaden. Dessutom får du en egen mentor som ser till att din tid hos arbetsgivaren blir utvecklande och kul!

5 NA/TE 18-20 år Vem kan söka? Matematik 3 c Kemi 1 Fysik 1
Du som gått ut Matematik 3 c Kemi 1 Fysik 1 Du som har läst 18-20 år Du som är För att kunna söka måste du ha:

6 JAG/VI TILL TEKNIKSPRÅNGET
DÄRFÖR SÖKTE JAG/VI TILL TEKNIKSPRÅNGET (Lägg in bilder från din/er praktik) Berätta om varför du sökte till Tekniksprånget och: Vad får du göra? Vad har du lärt dig? Hur har det påverkat dina tankar om vad du vill göra i framtiden? Vad har du för råd till de som känner sig nyfikna på Tekniksprånget? Vilka arbetsgivare erbjuder praktik i ert närområde?

7 En ljus framtid med många möjligheter!
98% får jobb efter utbildningen En möjlighet att komma ut i världen Ett kreativt och utvecklande jobb Bra betalt EN MÖJLIGHET ATT PÅVERKA HUR SAMHÄLLET SKA UTVECKLAS Varför ska man då bli ingenjör?

8 230 medverkande arbetsgivare på 120 orter
Idag medverkar 230 arbetsgivare i Tekniksprånget på 120 olika orter runt om i Sverige. (Ta reda på vilka arbetsgivare som erbjuder praktik i ditt närområde). Bland de som medverkar finns både privata, offentliga, stora och små arbetsgivare. Här ser ni några av dem. Sedan Tekniksprånget startade 2012 har över 3000 ungdomar gjort praktik. 3000+ praktikanter sedan 2012

9 Intresserad? Så här gör du
Hur ska du göra om du är intresserad och vill söka: 1) Gå in på hemsidan och registrera en profil CV, personligt brev och betyg 2) Ansök 3) I portalen väljer du ut de arbetsgivare du vill söka till 4) Håll koll på mail och telefon – utvalda kandidater kallas på intervju Praktikstart är i september respektive februari varje år.

10 Viktiga datum för dig som vill söka!
16 april – 16 maj 16 okt. – 16 nov. Tekniksprånget erbjuder praktik två gånger per år. Ansökningsperioden för höstens praktik är: 16 april-16 maj Vill ni söka praktik till våren (efter det att ni tagit studenten) gäller är portalen öppen 16 okt-16 nov. Ansökan till höstens praktik öppen: Ansökan till vårens praktik öppen:

11 #tekniksprånget Tack för att jag/vi fick komma hit och berätta om Teniksprånget, gå gärna in på tekniksprångets hemsida eller på facebook/instagram för att få mer information.


Ladda ner ppt "Berätta kort vem du är och varför du är på besök idag?"

Liknande presentationer


Google-annonser