Ola Nilsson Folkhälsoansvarig SPF:s förbundskansli SPF slår ett slag för det friska.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Upplägg Vad är folkhälsa? Definition och övergripande rekommendationer för hur man bör arbeta Vad ska vi göra inom folkhälsa? Mål och styrdokument Vad.
Advertisements

SPF slår ett slag för det friska
Vad gör regeringen för folkhälsan
Hälsosamma Sverige. Arbetsgruppen •Filippa Reinfeldt, Ordförande •Saila Quicklund •Inger René •Carl-Johan Sonesson •Jenny Petersson •Rasmus Törnblom •Johan.
Unga14 10 – 21 februari (v 7-8) sker en mätning av folkhälsa bland barn och unga.
Region Halland Anita Linell 21 september 2011
Vad är SPF? Sveriges Pensionärsförbund, SPF är en politiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer berättigade till pension, oavsett ålder.
Folkhälsa – en fråga om välfärd och demokrati
Arbetsterapeuter talar om levnadsvanor
Förbundsnytt.
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting.
Hälsa på samhällsnivå Hur vill du jobba med kapitel 7.
Förebyggande rådet i Enköpings kommun
Dialog inom hela SPF Dialog föreningar Dialog distrikt Dialog förbundet Gemensam viljeriktning.
Utveckla styrelsen och föreningen
Folkhälsa i Gävleborg - gemensamma utgångspunkter
En hälsoinriktad hälso- och sjukvård
Presentation av fokusrapporten: Prevention inom hälso- och sjukvården
Presentation FOLKHÄLSA I NYNÄSHAMN
Idrottspolitiskt program
Regional konferens i Skaraborg
Kontaktytor mellan energieffektivisering och Folkhälsa
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Lycksele 24 augusti 2012 Välkomna!. Lycksele 24 augusti 2012 SPF, framtidens pensionärsförbund! - Vem är jag och vad har jag med mig i bagaget! - SPF.
Folkhälsoteamet norra Örebro län, Barns och ungdomars livsvillkor och levnadsvanor 20 Äldres hälsa Jämlik hälsa – social hållbarhet Metod -
Landstingsfullmäktiges beredningar
Bilder för lokal utbildning
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Målområde 4: Ökad hälsa i arbetslivet Trender och förändringar  Saknar indikator: Att få ett arbete är en viktig del i etableringen.
BILD 1 Fullmäktiges beredningar Uppdrag Kort historik Arbetssätt Process.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Folkhälsoarbete och arbete med social hållbarhet ur ett regionalt och kommunalt perspektiv Nora
NSFG möte 3 maj, 2013.
Folkhälsoteamet, norra Örebro län Barns och ung- domars livs- villkor och levnadsvanor 20 Äldres hälsa Samverkan/dialog Bokslut Samhällsplanering.
0/00 Birgitta Rolfsdotter 2004 FYSS står för FYsisk aktivitet i Sjukdomsprevention och Sjukdomsbehandling
1 Handlingsprogram för folkhälsoarbetet Fastställt av regionfullmäktige i september FHK2003.
Miljö och Byggförvaltningen - utifrån folkhälsomålen
INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET. Vad är SPF Seniorerna?  SPF Seniorerna är en politiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer berättigade.
Föreningar-medlemmar- verksamhet Ledarkursen 2011.
Förnyelse-förändring! Beslut på kongressen 2011 Förbundet avsätter 2 miljoner kr varje år Stimulansmedel för utveckling, förändring och förnyelse.
Inledning: Vi kommer nu ta vid där Pia slutat där hon beskrivit förskjutningen av folkhälsoarbetets sätt att arbeta. . Vi har folkhälsopolicyn för Halland.
Regionalt folkhälsoarbete i Gävleborg
DO-konferens april 2012 VP Verksamhetsplan 2012.
Utvecklingskonferens Eskilstuna september 2013 Redovisning - föreningsenkät.
Varumärket SPF, Sveriges Pensionärsförbund. Varumärket är allt vi gör Varumärket är inte samma sak som en logotype, grafisk profil, slogan Varumärket.
Styrelseutveckling i etapper Syfte: Utveckla och förnya styrelsearbetet i SPF Inspirera till utveckling av arbetsformerna Utveckla engagemanget och samarbetet.
Välkomna till Konferensen!. Vilka är ni? Ansvariga på distriktet.
Verksamhetsplan Styrdokument * Kongressbeslut - Mål och riktlinjer - FAFO-utredningen - Rambudget * Verksamhetsplan * Övriga beslut.
Ålderismprogrammet - nulägesrapport september 2013 Ålderism är en av de djupare strukturerna i samhället Naturligt att nedvärdera äldre och att i olika.
Eva-Christine Öhman – Utveckling och utbildning
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Luleå kommun Ett gott liv för alla 28 augusti 2015
SÅ GÖR VI EN VERKSAMHETPLAN- UTIFRÅN SPF SENIORERNAS MÅL OCH RIKTLINJER 2.
Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.
Tillsammans för ett rikare seniorliv!. SPF Seniorerna har en viktig roll genom påverkansarbete som ökar inflytande, valfriheten och livskvaliteten för.
Salut-satsningen Samverkan för att nå alla barn! Anneli Ivarsson
Socialdepartementet En samlad strategi för ANDT- politiken Maria Renström Ämnesråd och gruppledare ANDT och Socialtjänst Socialdepartementet.
Folkhälsopolitiskt program för Östergötland Beslutat av landstinget och kommunerna i Östergötland.
Använder vi oss av Fysisk aktivitet på Recept? Carin Molin, sjukgymnast, PatientForum UMAS Ulrika Björck, sjukgymnast, Endokrinologiska kliniken UMAS.
Kunskapsprogram inom digital affärsutveckling
Jämställd och jämlik hälsa för ett hållbart Gävleborg
Christer Duvek En friskvårdskampanj för alla kriminalvårdsanställda
En mer hälsofrämjande hälso- och sjukvård ett av de nya nationella målen för folkhälsan
”Valberednings- seminarium”
Dagens tema Samverkan i arbetet med att förebygga och bekämpa användandet av Alkohol, Narkotika, Droger och Tobak – och kopplingen till folkhälsa och hållbar.
Vad innebär regionbildningen?
Vilka utmaningar står gotländsk fotboll inför?
Målbild framtidens hälso- och sjukvård
Resultat från deluppföljning av Dialog och samarbete
INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET 3 Vad är SPF Seniorerna? SPF Seniorerna är en partipolitiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer.
Besök levnadsvaneprojektets Hälsotorg!
Universellt preventionsarbete – tidigt främjande insatser
Presentationens avskrift:

Ola Nilsson Folkhälsoansvarig SPF:s förbundskansli SPF slår ett slag för det friska

SPF slår ett slag för det FRISKA! SYFTE Syftet med kampanjen är tvådelat. Dels är den tänkt att ge inspiration till hälsofrämjande aktiviteter samt utveckling av dessa. Dels är syftet att SPF:s föreningar, distrikt och förbund ska bli bättre på att lyfta fram sina hälsofrämjande aktiviteter både som en samhällsinsats och i rekryteringssyfte. SPF slår ett slag för det friska

SPF slår ett slag för det FRISKA! SPF slår ett slag för det friska ÄLDREÅRET 2012

SPF slår ett slag för det FRISKA! HUR BÖRJADE DET? Det började redan 2011 Pressmeddelande – Kongress 2011 Seniorvänlig kommun 2011 Kampanj 2012 SPF slår ett slag för det friska

SPF slår ett slag för det FRISKA! SPF slår ett slag för det friska MARKNADSFÖRINGSFOLDER Mässor Konferenser Evenemang Mästerskap

SPF slår ett slag för det FRISKA! SPF slår ett slag för det friska 60 SKÄL ATT HÅLLA IGÅNG EFTER 60 Bok Studiehandledning Föreläsning Sten Iwarsson

SPF slår ett slag för det FRISKA! SPF slår ett slag för det friska STEGTÄVLING Distriktstävling Förbundet tar fram koncept Styrelsen utmanar Mot framtiden! Mot Bryssel! Mot förnyelse!

SPF slår ett slag för det FRISKA! RÖRELSEPAUS Birgitta Wallbom Program Instruktionsfilm SPF slår ett slag för det friska

SPF slår ett slag för det FRISKA! SPF slår ett slag för det friska RIKSFINAL 6-7 november på Cinderella, Viking Line Inbjudan till distrikten under våren Distrikten har uttagningar och utser tremannalag till finalen Material om SPF:s hjärnkoll på hemsida/intranät Marknadsföring - Frågor i SPF-nytt från nr 3

SPF slår ett slag för det FRISKA! SPF slår ett slag för det friska MATPROJEKT RÖR OM I GRYTAN Kongressbeslut Brett projektinnehåll Brett intresse 1. Rör om i grytan! – Lokal debatt 2. Ät och njut! – Inspiration 3. Materialtips! – Folkbildning

SPF slår ett slag för det FRISKA! HÄNG PÅ HÖSTENS KAMPANJER! 1 oktober oktober 2012 SPF slår ett slag för det friska

SPF slår ett slag för det FRISKA! SPF slår ett slag för det friska FOLKHÄLSOPOLITISK PLATTFORM UPPLÄGG Utgår från de 11 folkhälsomålen Vad är viktigast för äldres hälsa? Frågeställningar Användare: Förbundet, distrikt och föreningar Folkhälsoansvariga och folkhälsoombud KPR/LPR-ledamöter

SPF slår ett slag för det FRISKA! SPF slår ett slag för det friska ÄLDRE I FOLKHÄLSO- POLITIKEN SPF vill särskilt lyfta fram att: Äldres hälsa ska genomsyra alla målområden inom folkhälsopolitiken

SPF slår ett slag för det FRISKA! SPF slår ett slag för det friska MÅLOMRÅDEN 1. Delaktighet och inflytande i samhället 2. Ekonomiska och sociala förutsättningar 3. Barns och ungas uppväxtvillkor 4. Hälsa i arbetslivet 5. Miljöer och produkter 6. Hälsofrämjande hälso- och sjukvård 7. Skydd mot smittspridning 8. Sexualitet och reproduktiv hälsa 9. Fysisk aktivitet 10. Matvanor och livsmedel 11. Alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel

SPF slår ett slag för det FRISKA! SPF slår ett slag för det friska HITTA ALLT PÅ INTRANÄTET! KONTAKT: Ola Nilsson Folkhälsoansvarig