Denmark :).

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Grekerna.
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
Författare Josefin Berntsson År 2013
TYSKLAND.
Geografi Henrik Carlsson.
Historien om Antiken i Grekland.
PSYKOLOGI OCH ELEKTRONISK UTRUSTNING I TRAFIKEN
~ Den första mobiltelefonen ~
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Bosnien - Hercegovina Hampus Holmgren Christina Svensson 5B.
Sverige.
Antiken (Grekland) Ca 800 f.kr.-ca 300 f.kr..
Demokrati.
Japan.
Från teori till praktik
Vad vet du om världen? Källa ”Blir världen bättre?”, Staffan Landin.
REVOLUTIONERNAS ÅR 1848 OCH DAS KAPITAL
Yrkesförbundet för dig som jobbar med försäljning och marknadsföring.
VÄLKOMMEN TILL SVERIGE
Land Tyskland Ditt namn Victor Karlsson Din lärare Kicki
Cuba.
$ Pengar Det Monetära Systemet Kosotie Österling
Australien Fakta Landets historia Turista i landet Kändisar
Solen är vår närmaste stjärna.
NORSKA.
Historien om Grekland.
David Christensson Rymden.
Den börjar i Oslo ! Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till.
Demokrati och hur Sverige styrs
Ett bildspel med lite fakta om de nordiska länderna.
Det beskrivs i författningen, alltså de fyra grundlagarna.
Ett Brott Är Ett Brott Av Lovisa
Mobilens utveckling Det började med att den italienska uppfinnaren Guglielmo Marconi lyckades föra över röster via radio. Efter det tog det inte länge.
Island Katla Marín Berndsen.
Down Under Quiz.
Färöiska Färöarna tillhör Danmark men har ett eget språk och styr lite själv Färöiskan fick ett eget skriftspråk under 1800 talet När dem hade fått egen.
Vem är det som bestämmer?
AMSTERDAM.
Monaco Monaco har fyra stora områden: Monaco-Ville, La Condamine, Fontvieille och Monte Carlo. Albert II är deras furste. Deras statsminister heter Michel.
Antiken (Grekland) Ca 800 f.kr.-ca 300 f.kr..
Nordiska språk 1.
FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!!
Nordiska språk.
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Danmark Nordens minsta land.
Våra grannspråk HUNDE I SNOR
Nederländerna Jamileh Adawi Lärare: Kicki Svensson Klass 5B
Rättigheter och rättsskipning
Av : Joel, Olivia, Emma. C & Klara 16/12-14
Samhällskunskap C & Geografi B, 2011/2012
Svenska, norska, danska, isländska, färöiska (- inte finska! )
AV: OSKAR,LIAM ELINA & CLARA
Rymden – vårt solsystem
Sverige Sverige är ett stort land jämfört med många andra länder i Europa. Det är det största landet i Norden. Sverige är ett avlångt land. Det är mer.
Island.
NORSKA.
Norge.
Grekerna.
RYSKA REVOLUTIONEN Sovjet mellan 1917 och 1939.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Norra Europa.
DANMARK. LEGO ● UPFANNS AV EN SNICKARE I BYN BILLUND ● NU FINNS LEGOFABRIKER OVER HELA VÄRLDEN. ● OCH NÄSTAN VARJE ÅR KOMMER NÄSTAN EN MILJON TILL.
HUNDE I SNOR Det finns ord i svenska, danska och norska som ser lika ut men har olika betydelser Våra grannspråk.
Indoeuropeiska språk Ca 80% i Norden talar Svenska, Danska och Norska – Förstår varandra Utvecklats ur gemensamt urnordiskt språk. Isländska och Färöiska.
Den Nya tiden e. Kr.
Val i Sverige.
Jämställdhet.
Religion.
Fortnite.
Japan.
Presentationens avskrift:

Denmark :)

saker från Danmark Affären Jysk kommer från Danmark. Spelet Subway Surfer kommer från Danmark. Spel serien Hitman kommer från Danmark. Kane & Lynch spelen kommer från Danmark. Spelet Limbo är också från Danmark.

Danmark är inte ett stort industriland Danmark är inte ett stort industriland. De viktigaste branscherna är metall och järnindustrin. Danmark lever mycket på sina jordbrukstillgångar för att Danmark är så platt och har mycket bördig jord. Bang och Olufsen är ett känt varumärke som tillverkar dyr hemelektronik. Danmark har många läkemedels och möbel företag.

Danmarks Danmark är en demokrati, vilket betyder att regeringen styr och man får rösta vart fjärde år. Danmarks statsminister är Helle Thorning-Schmidt. Hon har varit statsminister sedan 2011. Just nu styrs Danmark av danska socialdemokraterna.

i Danmark Det bodde 5,164 miljoner personer i Danmark år 2013

Danmark är gjort som små öar för nästan hela landet ligger i vattnet Danmark är gjort som små öar för nästan hela landet ligger i vattnet. Danmark har en platt yta och inte några höga berg. Danmarks högsta berg heter Mollehojt och är 170,86 m ö h. Danmarks huvudstad heter Köpenhamn och har ca 550 000 invånare. Danmark lever mycket på sin bördiga jord.

Danmarks national språk är danska. Danskan är ett östnordiskt språk. Det är 6 millioner personer i världen som pratar danska. Danska talas i Danmark, Tyskland, Grönland och Färöarna. Danskan är lite lik Skånskan. Här är Danmarks nationalsång.

Litteratur Kapitel 8 Hunden Sagoförfattaren H.C. Andersen Det var en gång en hund som och filosofen Søren Kieregaard hette Berit och den dog en fruktansvärd död. blev några av den Danska litteraturens genom tidernas mest berömda författare.

Alla källor är och

Visste du att…. Det är olagligt att inte anmäla en död person, om man inte gör det får man böta 20 danske krone. Det är ett brott att inte respektera Danska flaggan. Man får inte parkera en trasig bil vid sidan av vägen om man inte sätter en röd triangel bredvid. Det är olagligt att starta en bil om någon är under den och innan man startar bilen måste man kolla så att alla lysen, bromsar och styrningen fungerar. Man måste också tuta innan man startar bilen.