Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Japan.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Japan."— Presentationens avskrift:

1 Japan

2 Fakta om Japan Japan är ett land som ligger i Asien.
Japan består av 6852 öar. De fyra största heter Honshu, Hokkaido, Kyushu och Shikoku. Japans huvudstad heter Tokyo och ligger på den största ön Honshu. I Japan bor det 126,8 miljoner människor.

3 Japans Kejsarfamilj Japan har haft kejsare i mer än 2000 år. Idag har kejsaren inte lika mycket makt som förr i tiden, ungefär som den svenska kungafamiljen. Japans kejsare heter idag Akihito och har varit kejsare i nästan 30 år. Men Akihito ska sluta vara kejsare, eller abdikera som det heter, år 2019. Då kommer Akihitos son Naruhito bli kejsare istället. Japans kejsare Akihito. Bild: Shawnc / Wikimedia Commons

4 Japans natur IJapan finns det mycket skog och berg.
Japan har också många vulkaner. Japan har 108 aktiva vulkaner. En aktiv vulkan är en vulkan som kan få ett utbrott. Japans högsta berg är en aktiv vulkan som heter Mount Fuji och ligger bredvid Tokyo. Mount Fuji är 3776 meter högt. Japan är det land som är bäst förberett på jordbävningar. Många hus är byggda så att de ska klara av jordbävningar och i skolan övar barn på hur de ska göra om det händer en jordbävning.

5 Japanska språket I Japan talar människor japanska. Japanska är inte släkt med något annat språk i världen. Ungefär 127 miljoner människor i världen pratar japanska. Det finns tre olika alfabet som används för japanska. Alfabeten heter hiragana, katakana och kanji. Kanji är samma som det kinesiska alfabetet. De japanska alfabeten består av tecken, som skrivs ihop för att bilda meningar.

6 Källor Bild: Shawnc / Wikimedia Commons


Ladda ner ppt "Japan."

Liknande presentationer


Google-annonser