Vi arbetar aktivt med patientsäkerhet i hälso- och sjukvården inom Landstinget i Jönköpings län Bland annat genom satsningen Säker vård – alla gånger.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Patientsäkerhetslagen
Advertisements

Ett gott liv i ett livskraftigt län
Tips och råd som hjälper dig läsa, lära och plugga
Barnanpassad utredning
78 respondenter. 2 [1] Hur har det varit hemma sedan du var här sist?
Lag 2010 Patientlag 2015 Delaktighet
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Uppdrag: färre fall - en möjlig utmaning!
Ledningssystem SOSFS 2011:9.
Sammanfattning av vårdprogrammet Fetma hos vuxna
Bakgrund och syfte Krav i patientsäkerhetslagen:
Informationssökning & Källkritik
Varför gör de inte som vi säger?
Hur får vi goda idéer att smitta och bli resistenta?
Detta är en mall som kan ge stöd i arbetet med att ta fram vilka informationsmängder vårdgivaren ska ansluta.
Intervju inför ViV-projektet.
Webbkollen hemma Följ upp förbättringsåtgärder för att säkra en trygg utskrivning Intervjustödet Webbkollen hemma kan användas vid uppföljning av åtgärder.
ERGONOMI Vad är det?.
Kommun - Vara (1470), Kommun - Skara (1495), Kommun - Lidköping (1494), Kommun - Grästorp (1444), Kommun - Essunga (1445) 41 respondenter.
Vård i rimlig tid Region Skåne Lund
U t v e c k l i n g s c e n t r u m Chefsdagen 5/
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Välkommen till Ledardagen!
Varför gör de inte som vi säger?
Nationellt ramverk för patientsäkerhetsarbete
1 Landstinget Blekinge - en behovsstyrd hälso- och sjukvård - Allt vi gör har sin utgångspunkt i hälso- och sjukvårdslagen och tandvårdslagen Målet för.
Konsten att lyckas med sina studier
Ramverk för patientmedverkan
Bra att tänka på i ämnet svenska och när man har mig som lärare…
SBAR för strukturerad kommunikation
Aldrig skada Patientsäkerhetsarbete Brukarsamverkan
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
Quality 2011 Stockholm 15 september 2011 Docent Mikael Zimmerman.
Detta är God Vård.
Vem är du?.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Webbkollen hemma Ålder 65+ Respondenter: 65.
Leker ditt barn?. Har ditt barn svårt att leka, delta i skolarbetet eller klara andra dagliga aktiviteter? En arbetsterapeut kan hjälpa barnet att vara.
Livskarriär Din väg mot ett arbete som kommer att göra dig lycklig.
Samordnad Individuell Plan
Hur man lär sig saker på bästa sätt!
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Lagrådsremiss om patientsäkerhet och tillsyn Bygger på SOU 2008:117 Patientsäkerhetsutredningens betänkande -Reformerat ansvarssystem -Enklare för patienter.
1 Anneli Juhlin FP
AVVIKELSER.
Patientjournal Bestämmelser om journalföring finns i patientjournallagen (1985:562) och Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 1993:20)
Värnamo Sjukvårdsområde Patientsäkerhet
Rätt läkemedel till rätt patient vid rätt tillfälle !
Del 4 Anteckna och planera
1 SÄKER VÅRD i Skåne Tema: Läkemedel. 2 Läkemedel bakom många vårdskador Nästan en tiondel av alla vårddygn under ett år ägnas åt skador som uppstått.
Detta är God Vård
DEMOKRATI Skriv ner dina tankar kring begreppet Demokrati. Vad betyder det för dig? Vad tänker du när du hör ordet? Går det att föreställa sig hur det.
Ålderismprogrammet - nulägesrapport september 2013 Ålderism är en av de djupare strukturerna i samhället Naturligt att nedvärdera äldre och att i olika.
Säker vård alla gånger Pusselbit 9 - Vårdprevention till Hela landstinget i Jönköpings län 2.Länssjukhuset Ryhov 3.Värnamo sjukhus.
Sid 1/steg 3 Hej och välkommen! BeST-metoden – vad handlar den om? Berätta för din granne. Praktiska detaljer: Tider. Kaffe/lunch? Mobiler avstängda.
BESÖK OSS PÅ FACEBOOK OCH EDGYMNASIET.SE
Ge och ta konstruktiv, förstärkande och utvecklande feedback
Riskanalys i patientsäkerhetsarbete
Vad är landstinget? I Värmland finns tre sjukhus. De finns i Arvika, Karlstad och Torsby. Det finns cirka 30 vårdcentraler. Några är landstingets och några.
Lex Maria.
Din säkerhet på sjukhus
Strategi för patient- och brukarmedverkan
Patientsäker vårddokumentation
Nationell patientöversikt
Levande bibliotek Estherforum.
Presentationens avskrift:

Vi arbetar aktivt med patientsäkerhet i hälso- och sjukvården inom Landstinget i Jönköpings län Bland annat genom satsningen Säker vård – alla gånger

Vi jobbar särskilt inom 16 områden t ex med att förhindra… vårdrelaterade infektioner fallskador och trycksår fel i samband med användning av läkemedel Vi arbetar även med… att hjärtsjukvården ska bli så bra som möjligt att införa mobila intensivvårdsteam

Av vem? Alla medarbetare inom hälso- och sjukvård, Landstinget i Jönköpings län.

För vem? För alla patienter som besöker hälso- och sjukvården i Landstinget i Jönköpings län. Bild från SKL’s patientsäkerhetssatsning. Säker vård – alla gånger är den del av denna satsning

Vad kan du göra? WHO, som är FN:s världshälsoorganisation, har ett särskilt program för patientsäkerhet. I det finns sex goda råd till alla patienter:

1.Säg ifrån om du har frågor eller funderingar om din vård – du har rätt att få veta. 2.Delta aktivt i alla beslut som tas om din vård. 3.Lär dig så mycket du kan om din diagnos och de undersökningar och behandlingar du erbjuds. 4.Be en familjemedlem eller en vän du litar på att vara ditt stöd och din företrädare när det behövs. 5.Ta reda på vilka mediciner du har ordinerats och varför du ska ta dem. 6.Vänd dig till en vårdgivare som har ett systematiskt patientsäkerhetsarbete och kontinuerligt utvärderar sin vårdkvalitet. Sex goda råd till dig som är patient:

är en vårdgivare som har ett systematiskt patientsäkerhetsarbete och kontinuerligt utvärderar sin vårdkvalitet. Landstinget i Jönköpings län

Fler goda råd till dig som är patient: Fråga alltid om du har funderingar! Nöj dig bara med svar som du förstår. Berätta om dina vanor! Vilka mediciner du tar, om du är överkänslig eller äter speciell mat. Säg om du har ont eller mår dåligt! Det finns skattningsskalor ( 0 …. 10 ) du kan fylla i och visa oss. Delta aktivt i alla beslut! Anteckna de undersökningar, behandlingar och prover som planeras för dig. Skriv ned målen för din vård. Ha gärna med dig en anhörig eller vän. Låt den personen läsa dina anteckningar om din sjukdom om du skrivit sådana. Lär dig mer om din sjukdom eller din medicin!