Integrations- och jämställdhetsdepartementet Dialog om värdegrund.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Det goda samtalet Lena Fritzén 21 maj 2013
Advertisements

Är du vår nya kollega i Stockholm?
Religionens återkomst och potential i ett mångkulturellt Sverige.
PUBLIKT ENTREPRENÖRSKAP
Demokrati & diktatur.
Mottagande i särskolan för elever med utländsk bakgrund
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
Vs..
Disposition - Hållbar utveckling
Från utredning till ny skollag - elevhälsa för att främja lärande
Staten och det civila samhällets organisationer
Kultur för alla – gäller det mig
Lektion 4 Kort om olika typer av statsskick/politiska ideologier.
Nuläges Analys - utse en bordsvärd - utse en tidshållare - utse en sekreterare Runda Vilka framgångar ser du att ni redan har gjort i i ert projekt? Vilka.
Kommunalrådskansliet KAPITEL Stöd till och stärkt samverkan med det civila samhällets aktörer •Vision ” I Örebro finns ett levande vitalt civilt samhälle.
Hur använder vi demokratin?
Geografi År 1-2 År 3-4 År 5 År 6 Kartan: Känner till närmiljön
Vår förening - Så kan du vara med och påverka!
Så gör du.  Namn  Arbetsplats/Yrke  Fritidsintresse   En bra bok/film 5 SNABBA Kaffe – The Bil –
Globalisering.
Sociala företag & egenmakt
RÄTTEN TILL BÄSTA MÖJLIGA FYSISKA OCH PSYKISKA HÄLSA
Om vi fick bestämma. För, med & av unga Vad är en ungdom?
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
arbetskooperativ Luleå
Vad innebär ett barnperspektiv
Demokrati och hur Sverige styrs
Bakgrund och syfte Ska ses i ljuset av tidigare utredningar Organisationers önskan om ett annat och bättre sätt att samverka Regeringen vill erkänna,
Välkomna Alla ni fantastiska föreningsledare. Unga som idrottar tror mer på samhället än andra ungdomar. De. litar på andra människor och tycker att man.
Barnrättsperspektiv på inflytande och delaktighet med underrubrik: Om barn och unga i fysisk planering – en fråga om social hållbarhet Gabriella Olofsson.
Områdesutveckling Torpa
Aktivt lyssnade.
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Kunskapskrav och matriser
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
En utveckling som tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina. (Brundtlandkommissionen) De åtgärder.
I 80 kommuner finns någon form av lokal paraplyorganisation
Peters presentation. Analyser av kompetensförsörjning och arbetsmarknaden samt prognoser för framtida kompetensbehov i Örebro län Kvantitativt: Statistik.
Politiskt deltagande: demokrati och mänskliga rättigheter
Välkommen till Studiefrämjandets ledarintroduktion!
Demokratiprojektet Den arabiska våren.
Värdemigrationsprocesser i teorin – en resa i tid och rum Av Lise-Lotte Gustafsson & Olof Franck 1 december 2008 Sverige i Europa, Europa i världen Interkulturell.
Att bli klokare med hjälp av andra Socialt kapital är summan av den tillit som individerna i en grupp eller samhälle har för varandra. Det är beroende.
Bara Bra Möten Ekot Surahammar
Barns relationer – en förutsättning för utveckling och lärande
Religionskunskap 1, 50 p. Religionskunskap 1, 50 p.
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Hur styrs Sverige? Sverige styrs på tre nivåer.
Vilken roll har de idéburna organisationer Kärt barn har många namn – idéburna, ideella, non-profit, kooperativ och sociala företag Unikt inte komplement.
Riksorganisationen Hela Sverige ska leva utvecklingsgrupper, 100 kommunbygderåd, 24 länsbygderåd och 44 medlemsorganisationer.
Case management I Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn.
Förbättra villkoren för det civila samhället – ideella föreningar, stiftelser, trossamfund, nätverk och andra aktörer – som en central del i demokratin.
Medieplan 2008 (2012) Arbetsplatslärande på Arvika Bibliotek.
MÅLGRUPP Ensamkommande asyksökande ungdomar – väntar på beslut Ensamkommande ungdomar som fått uppehållstillstånd Står utanför arbetsmarknaden Vill ha.
Samhällskunskap C & Geografi B, 2011/2012
Demokratins utmaningar och förtroendevaldas roll
Grundare: okänd Växte fram för ca 3000 år sedan.
Kunskap och värden – måste vi välja? Sven-Eric Liedman.
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Vad menas med demokrati? Ungdomsstyrelsen Ersta den 17 november 2010.
Utvärdering av arbetssätt åk 6 Resultat och förändringar.
Utvärdering av arbetssätt åk 7 Resultat och förändringar.
Dalarnas nätverk för hållbar konsumtion. Avsiktsförklaring Dagens konsumtionsmönster behöver förändras och bli hållbara utifrån alla tre aspekter av hållbar.
Barnkonventionen i förskolan
Demokratins utmaningar och förtroendevaldas roll
Jämställd och jämlik hälsa för ett hållbart Gävleborg
Välkommen till ett samtal om VÄRDERINGAR
SMART HUDIKGYMPANS VÄRDEGRUNDER
Framtidens fritid och civilsamhälle
Presentationens avskrift:

Integrations- och jämställdhetsdepartementet Dialog om värdegrund

Integrations- och jämställdhetsdepartementet Varför dialog om värdegrund? Vårt samhälle karaktäriseras av bl.a. social, ekonomisk, etnisk, teknisk, religiös, kulturell och ideologisk mångfald. Allt starkare mönster av självförverkligande och individualistiska värden. Migration, globalisering och teknisk utveckling är drivkrafter till ökad mångfald och gör att vårt samhälle är i ständig förändring. Mångfald är vår framtid. Det innebär många möjligheter men också utmaningar. Mångfalden ställer krav på respekt för var och ens mänskliga rättigheter – möjligheten att utforma sin identitet, att göra sina val. Mina mänskliga rättigheter är också dina rättigheter!

Integrations- och jämställdhetsdepartementet Utgångspunkter Dialog om värdegrund syftar till att: Ge möjlighet för fler människor att reflektera tillsammans med andra människor Stärka relationen till frågor om demokrati och mänskliga rättigheter – stärka respekten för envars mänskliga rättigheter Individen diskuterar sin relation till frågorna, inte som representant för någon grupp Nå de som står utanför det offentliga samtalet Dialogen förs av organisationer, inte av regeringen

Integrations- och jämställdhetsdepartementet Verksamhet under 2008 Idérum Förstudier: Synnovate och Ungdomsstyrelsen Kartläggning dialogarbete i Sverige Verktygswebben Dialogmässa med organisationer

Integrations- och jämställdhetsdepartementet Några resultat från studierna Stödet för demokratin som princip är väl utbrett i Sverige, samtidigt anger en tredjedel att det är bra med ett styre där experter och inte valda företrädare beslutar vad som är bäst för landet 96 procent av befolkningen i Sverige tycker att det är viktigt med dialog och att människor från olika miljöer möts och samtalar med varandra - samtidigt framkommer att fyra av tio sällan pratar med människor med andra åsikter om viktiga frågor

Integrations- och jämställdhetsdepartementet Dialogmässan 190 deltagare från drygt 100 organisationer Mötesplats för föreningar som på olika sätt arbetar med dialog om demokrati och mänskliga rättigheter Samlades kring frågan hur man kan arbeta med dialog Inspiration, erfarenhetsutbyte och möjlighet att starta nya samarbeten och projekt

Integrations- och jämställdhetsdepartementet Riktar sig främst till alla organisationer som arbetar med dialog om demokrati och MR Fungerar som en verktygswebb: adressbok, gemensamt kalendarium, information om metoder och projekt Förvaltas och drivs av Ungdomsstyrelsen

Integrations- och jämställdhetsdepartementet Delta på