Projektnamn, projektledare och deltagande aktörer Midroc Electro Projekt Effektivisering av konstruktionsarbete Projektledare: Arto Lind Deltagande aktörer:

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Komponenter i GIS Ett Geografiskt Informationssystem skiljer sig i princip inte från vilket annat Informationssystem som helst © Naturgeografiska Institutionen,
Advertisements

Välkommen.
Informationsutbytet på elmarknaden
Kort om Matrisen Bildat anställda Cirka 2500 kunder
Nyttorealisering på 10 min
Carina Bergqvist Torvallaskolan
Affärsutvecklingscheckar varor och tjänster samt internationalisering
Hans Juhlin Affärssystem Nydalavägen Vetlanda
Nordisk slutkundsmarknad
Nackas arbete med hållbara upphandlingar
Affärsmässigt drivna IT-satsningar i småföretag - en potential för fler nya jobb T Stockholms Handelskammare Microsoft Synovate Temo: David Ahlin.
Christina Jansson
Från kaos till färdig produkt
Strategisk GIS-samordnare
CINERGY – kreativ samverkan och verktyg för regional tillväxt Regionala nämnden 14 september 2011.
Projektet Electric Car Region • Pågår under tiden – (beslut 20 augusti 2013) • Total budget 1,4 miljoner varav kr är medfinansiering.
Framgångsrikt projektledarskap lyfter landsbygden Bakgrund • Den ideella sektorn brinner ofta för landsbygden och vill utveckla sina områden • Utvecklingsidéer.
BUDGETDIALOG 24 APRIL 2013 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN 2013 ADM/LEDNINGMILJÖKART/MÄT/GISBYGGLOV 2012 ADM/LEDNINGMILJÖPLANBYGGLOV PLAN MBF.
Programmet för affärsutvecklingscheckar -Internationalisering 23 maj 2013 Sophia Litsne Regionutvecklingssekretariatet.
Projektmöte 26 april 2006 •Inledning, GIS-pris mm •Lägesrapport från info-delprojektet •Visning av karttjänsterna •GIS-dagarna 2006 •Vad händer i övrigt.
Processtyrd organisation – i harmoni med omvärlden
Kundundersökning mars 2010
Ett projekt inom Lean Automation
Fjärde järnvägspaketet
Sidnummer1 Nationell katalog – i nationens tjänst 3 maj 2011 Maria Hedenström.
Ansökan Sinnescentrums FoU medel
Välkomna 1. SH Ekonomi Resultat 2010 Sysse Hardenby Distriktskassör
IT-tjänster VG Primärvård
Tillgång till den bästa forskningsinfrastrukturen Vi har forskningsinfrastruktur av högsta klass och är internationellt ledande inom ett par områden som.
Matematiklyftet - didaktisk fortbildning för alla matematiklärare - Anders Palm Projektledare Tel: 08 – E-post:
Välkomna till en dag om eArkiv
Gränslös vård och omsorg Morgonrock, Norrbottens Läns Landsting, 18 april Jörgen.
Door-In Andreas Gunnérius, Anpassarna Gunnérius AB Färdigställandet av produkterna Skjutdörr Door-In samt Robot Rob-In. Färdigställa produkterna för en.
Att lyckas med produktionssättning av Ladok3
Regionalt nätverksmöte 22 september 2011 IPKs nya vision: Internationellt samarbete ger förutsättningar för det bästa lärandet Heléne Säll Matsson/IPK.
Projektnamn, projektledare och deltagande aktörer
Generell titel. Bakgrund - privata FoU investeringar.
Projektnamn, projektledare och deltagande aktörer High Tensile Steel Frame Tältprojektet Proj.ledare Bengt Löfgren Övriga Formens Hus med Johan Karlsson.
Bakgrund Livlig debatt om LCC sedan många år
SAMBA Metodologiskt utveckling IT i vården terminologi
Anslutning till Mina meddelanden
WORKSHOPS - Effektiv Miljötillsyn – ett Projekt för Ökat Lärande och Hälsa.
Projektnamn, projektledare och deltagande aktörer -Vindkrafttillverkning och service i Triple Steelix regionen – Nätverket för vindbruk -Kjell Grundström.
1. Bakgrund Vikten av bra vägmarkeringar i trafikmiljön har fått allt större fokus de senaste åren. En anledning är att medelåldern hos våra trafikanter.
Förberedelser Beslut Förstudie Nyttovärdering
Budgetdialog budgetberedningen – barn- och utbildningsnämnden
Andra nordiska mötet, 5-6 oktober 2004, Uppsala Jessica Lindholm, Lunds Universitets Bibliotek SVEP delprojekt 3-5 Jessica Lindholm, Lunds Universitets.
Vägen mot ETT Skaraborgs Sjukhus Redovisning av åtgärdsplaner 12 september 2012 Central administration och stab.
Triple Steelix skall – med stålet som bas - verka för ökad tillväxt och attraktionskraft i Bergslagen.
Vad är ett projekt? En grupp projektdeltagare utför under ledning av en projektledare en klart definierad uppgift, på en viss tid, med givna resurser.
Kvalitetsutveckling - administrativa processer
Vägen mot ETT Skaraborgs Sjukhus Redovisning av åtgärdsplaner 12 september 2012 Bemanning och kompetensmix.
Vägen mot ETT Skaraborgs Sjukhus Redovisning av åtgärdsplaner 12 september 2012 Förändrad ledningsstruktur.
Projektledarträning. Målsättning / Önskat utfall Deltagarna/teamet har en gemensam uppfattning avseende sina egna och gruppens styrkor och svagheter i.
Öppenhet – från vision till verklighet. E-tjänst barnomsorg Bakgrund Ett av Sambruks första projekt Volym E-tjänst Rätt i tiden Stark inlåsning Oligopolmarknad.
Sveriges exportstrategi
Förväntningar! – BIM Alliance? BIM Alliance är en sektorsdriven ideell förening som arbetar för bättre samhällsbyggande med hjälp av BIM Med hjälp av BIM.
Webbtidbokning för patientens och vårdens bästa
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Standardisering i energibranschen Förutsätter ett innovativt företag att grundläggande standardisering är på plats då omvärlden digitaliseras med ökat.
Ett ”lyckat” projekt som misslyckades
Presentation av affärsplan
Hur kan digitala flöden underlätta, effektivisera och stärka ärendehanteringen?
Statusrapport införande
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Presentation av affärsplan
Företagets namn Affärsplan.
Samordnad utveckling för god och nära vård
Kortare väntetider i cancervården – SVF
Presentationens avskrift:

Projektnamn, projektledare och deltagande aktörer Midroc Electro Projekt Effektivisering av konstruktionsarbete Projektledare: Arto Lind Deltagande aktörer: Konstruktionsavdelningar + Konsulthjälp från Eplan

Bakgrund/syfte med projektet Midroc Electro har varit framgångsrika i leverans av intelligenta kransystem inom stålindustri i Sverige. Vissa försök har gjorts för att exportera även utomlands med mindre framgång. Ofta tenderar det att falla på att vi inte är tillräckligt konkurrenskraftiga framförallt i pris. Inom Midroc Electro Automation har vi bestämt att se över möjligheter att effektivisera framtagningsprocesser på konstruktionsarbeten och genomförande för att bli mer konkurrenskraftiga även på internationell marknad. Med hjälp av IT och moderna verktyg och utnyttjande av standard finns det möjlighet att effektivisera konstruktionsarbetet. För detta behöver företaget investera i utveckling av standard mot stålindustrin på liknande sätt som har gjorts inom bilindustri.

Mål, genomförande och tidplan Övergripande mål med införandet av Eplan är att effektivisera konstruktionsarbetet i genomförda projekt. Förväntning ligger mellan 20 och 50 % besparing i konstruktions tid i projekten. Detta leder till besparing i kostnader och minskar ledtider. Standardisering kring arbetsflöde förväntas medföra kvalitetsförbättringar. I förlängning finns en tanke om att standardisering kan leda till att kalkyl arbete i anbudsskedet kan effektiviseras. Denna del kräver att Midroc Electro har standardiserade komponenter och ”moduler” som är prissatta. Sammanfattat resultat i dagsläget ( ): Projektet har lett till införandet av ett effektivare verktyg och arbetssätt på ett antal Midroc kontor för leverans av kranprojekt och export av dessa. CAE handbok uppdaterad i vilken definieras en projektstandard över arbetsflöden, projektdokumentation med innehåll & benämningar, artikel hantering samt krets (makro) hantering Konstruktionsverktyget använt i 7 kranprojekt, varav test av excelbaserad generator har gjorts i 2 av projekten För att en mer automatiserad konstruktion skall fungera generellt behöver bibliotek som är mer generella vidareutvecklas, Midroc med stöd från Eplan fortsätter med detta (Projektet planeras köras 2011 ut) Högskola Mitt har ännu inte gjort utredning och examensarbete

Projektbudget och personella resurser Av totalt budgeterade medel på kr från Tripple Steelix återstår kr Projektansvar övertas av Tommy Olofsson i Sandviken som teknisk chef på Midroc Automation. Arto Lind har övergått i tjänst som Kvalitets och verksamhetsutvecklingschef. Övriga resurser är konstruktörer i Sandviken samt konsulthjälp från Eplan.

Projektets betydelse för organisationens utveckling Midroc Electro Automation verkar för att effektivisera produktionsprocessen i genomförande delen av projekt. Detta ses som en nödvändighet för att bibehålla samt öka konkurrenskraft på en förväntat tuffare marknad inom automationsområdet.

Övrigt, ev bilder Effektivare konstruktionsarbete mha uppbyggd standard och verktyg.