ÖREBRO LÄNS LANDSTING Spridning och användande Liv & hälsa ung Enkätundersökning rektorer och gymnasiechefer 2010 Svarsfrekvens 71%.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

Granskningsområden Måluppfyllelse och resultat Tillsynen granskar inom detta område förskolornas måluppfyllelse gällande resultatet av förskolornas arbete.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig
VÅGA VISA – musik- och kulturskoleverksamhet
Folkhälsoenkät Barn och Unga i Skåne och Helsingborg 2012
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Bakgrund och syfte Krav i patientsäkerhetslagen:
Unga14 10 – 21 februari (v 7-8) sker en mätning av folkhälsa bland barn och unga.
Kvalitet och inflytande i förskolan och skolan
Skolklimat i Ekerö skolor Trender Inflytande och delaktighet.
Träff med fritidsgårdar i Örebro län
SKOL- OCH BARNOMSORGSFÖRVALTNINGEN Stephan Rapp, Skolinspektionens dag Lund 22 nov 2010 ”Vi ska klara alla barn och elever”
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting.
Utvärdering, varför då? hur då?
Länsresultat.
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting
Jag har en strategi har du?
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting.
11 Kvaliteten i ditt vård- och omsorgsboende Stadsledningskontorets brukarundersökning Tranebergs Å-Hem, Bromma.
Musik- och kulturskola
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
Elevhälsovården Rikskonferens 14 sept 2009
Resultat Införandet av rapporter uppskattas och ses som mycket värdefullt av personalen. Personalen känner sig tryggare och bättre informerade. Alla tar.
Matematiklyftet Märta-Stina Gahlin Lundberg
Föräldrar i Lerums Kommun FILK Bildades våren 2010.
Ljusdal.se Arbete med Plan mot kränkande behandling för Enkät genomfördes i december Svarsfrekvensen var 53% av eleverna. Av hela Slottegymnasiets.
HLT Hälsa Lärande Trygghet.
Föräldramöte 4/9.
RIALTO Jenny Alvolin Barn- och ungdomsombud Broschyren: Kartläggning av barnets förmågor och behov. Underlätta för barnets vistelse i fsk/skola.
Sammanställning Enkät HT-2012 Antal svarande: 360/443 (81,6% svarsfrekvens)
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Målområde 4: Ökad hälsa i arbetslivet Trender och förändringar  Saknar indikator: Att få ett arbete är en viktig del i etableringen.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2014
Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2014
Planering och genomförande av undervisningen
Skolmiljö inflytande, stöd från lärare, mobbingförebyggande Skoljämförelser, 2012 (Ekebyhovsskolan åk 7, finns inte representerade. Ej heller Birkaskolan.
Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2014 Stödboende Södermalm stadsdel.
© APeL Några iakttagelser – generella mönster och möjliga tolkningar Enkätundersökning KNUT II 2009.
Årsrapport 08/09 Vad har vi gjort? Hur ser resultaten ut? Vad leder det till? Starka sidor - utvecklingsområden.
Sammanfattning av varumärkesundersökning
Träff med fritidsgårdar Örebro län 24 nov 2009 Hällefors kommun VÄLKOMNA!
LUPP 2007 Lupp - lokal uppföljning av ungdomspolitiken.
Liv & Hälsa ung Ojämlikhet i hälsan Källa: - ”På väg mot Sveriges Friskaste län år med Liv & Hälsa ung. Hur mår niondeklassare i Sörmland?” -
10 år med Liv & Hälsa ung Hur mår niondeklassare i Sörmland? Källa: ”På väg mot Sveriges Friskaste län år med Liv & Hälsa ung Hur mår niondeklassare.
Intervjumetod: Fältperiod: Målgrupp: Antal respondenter:
Liv & Hälsa ung Alkohol Narkotika Dopning Tobak Källa: ”Alkohol Narkotika Dopning Tobak resultat ”
1 Laholms kommun Skolundersökning 2015 Vårdnadshavare/Föräldrar Katthults förskola 17 respondenter - svarsfrekvens 61% April 2015.
1 Genevadsskolan Antal svar elever: 45 - svarsfrekvens 96% Antal svar vårdnadshavare: 5 - svarsfrekvens 11% April 2015 Laholms kommun Skolundersökning.
Utbildas lärare inom rätt ämnen? Välkommen till UKÄ:s frukostseminarium.
Föräldramöte den 14 september Centralskolans grundsärskola Ann Jansson rektor.
RAMBÖLL MANAGEMENT CONSULTING KRONOBERGS LÄN UPPFÖLJNING AV REGIONALA DIGITALA AGENDOR September 2015.
RAMBÖLL MANAGEMENT CONSULTING DALARNAS LÄN UPPFÖLJNING AV REGIONALA DIGITALA AGENDOR September 2015.
Hur kan vi använda Skånes befolkningsundersökningar i det hälsoinriktade arbetet? Mathias Grahn Enheten för Folkhälsa och Social hållbarhet Region Skåne.
Läkarundersökning inför placering av barn och unga
Undersökningen Ungdomars drogvanor i Värmland 2015/2016 -en kartläggning av elevers attityder och bruk av alkohol, narkotika, tobak och doping 25 april.
LIV & HÄLSA UNG Örebro län.
Kvaliteten i din hemtjänst Brukarundersökning 2011
Laholms kommun Skolundersökning 2015 Elever - Vårdnadshavare/Föräldrar
Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2015
Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2015
Laholms kommun Skolundersökning 2015 Elever - Vårdnadshavare/Föräldrar
Hur mår niondeklassare i Sörmland? Trender
Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2015
Laholms kommun Skolundersökning 2015 Vårdnadshavare/Föräldrar
Invånarnas inställning till digitalisering i välfärden Undersökning genomförd av KANTARSIFO på uppdrag av Sveriges kommuner och landsting våren 2018.
Stöd och anpassning av undervisningen för varje elev. Vad krävs?
Enkät i gymnasieskolan
Rösjöskolan Elever åk 3, 6 och svar, 92%
Presentationens avskrift:

ÖREBRO LÄNS LANDSTING Spridning och användande Liv & hälsa ung Enkätundersökning rektorer och gymnasiechefer 2010 Svarsfrekvens 71%.

ÖREBRO LÄNS LANDSTING Andelen (%) skolledare som använt sig av powerpoint- presentationen med diagram över skolans resultat från ett urval av frågor från Liv & hälsa ung 2009 Kommentarer och exempel på när den använts  Personalinformation, information för elevhälsan, föräldrainformation  Ett gott stöd med en cd-skiva om man vill gå igenom enkäten i personalgruppen.  Vi har fått besök från SME för hjälp med tolkning och analys  Har använt delar av den  Presenterat den för skolans team som arbetar med trygghet o trivsel  Gett vårt EHT (elevhälsoteam) i uppdrag att återkoppla

ÖREBRO LÄNS LANDSTING Andelen (%) som använt sig av tabellbilagan med skolans resultat från alla frågor i Liv & hälsa ung 2009 Kommentarer:  Min idrottslärare använde den i undervisningssyfte + att jag använt den för mina lärare  På förra skolan använde jag den, här ska jag använda den.

ÖREBRO LÄNS LANDSTING Andelen (%) som använt sig av någon av de tre PowerPoint- presentationerna med diskussionsunderlag kring resultaten på läns- nivå för elever, skolpersonal och föräldrar från Liv & hälsa ung 2009

ÖREBRO LÄNS LANDSTING Andelen (%) som har använt något av det underlag /presentationsmaterial, som finns kring Liv & hälsa ung, i undervisningen på skolan (Exempelvis diskussionsunderlaget riktat till elever) Kommentarer:  Används i vissa kurser som t.ex. "hälsopedagogik"  Lärarna har fått info för att de skall kunna använda materialet inom ämnet livskunskap.  Kommer att göras i samband med en tema dag!  Ja i idrotten  Under tema-veckor  SO-ämnena

ÖREBRO LÄNS LANDSTING Andelen som anser att resultaten från undersökningen kan utgöra underlag för planering av skolans verksamhet Kommentarer:  Mycket värdefullt i uppföljningen i kombination med andra interna och kommunövergripande enkäter  Ej tagit till mig info i tillräcklig grad  Både och! Vi är med i många enkäter vilket försvårar tiden.  Kan fungera som ett komplement till skolans egna mätningar  Skolan ska alltid arbeta med dessa saker oavsett resultat i undersökningen. Däremot kan man delvis använda det för att utvärdera sitt arbete.  I ex. vårt arbete med elevhälsa och SEL-undervisning.  Tillsammans med de "egna" olika undersökningarna vi gör.

ÖREBRO LÄNS LANDSTING Presentation till olika målgrupper  De är vanligast att resultaten har eller ska presenteras för elevhälsan och pedagoger  Det är minst vanligt att skolledarna har presenterat materialet för politiker eller andra personer  Flera skolledare uppger att de har lämnat över spridningsansvaret till elevhälsan, andra menar att de inte har haft tid eller prioriterat annat och därför inte presenterat materialet.  Exempel på kommentarer som har lämnats: Tidsbrist samt forum för att presentera saknas Det är elevhälsan på skolan som svarat för spridning och presentation av materialet. Prioriteringsfråga Tidsbrist, andra prioriteringar Sker via vårt EHT Har inte möjlighet att presentera materialet Tyvärr har inte min arbetssituation varit sådan under läsåret att jag haft möjlighet att arbeta med materialet, men min ambition är att lyfta undersökningen i verksamheten, för jag anser undersökningen betydelsefull för verksamheten.

ÖREBRO LÄNS LANDSTING Hur används resultatet från Liv och hälsa ung av rektorer för skolår 7-9 i Örebro län? Djupintervjuer 2009

ÖREBRO LÄNS LANDSTING Nytta (omvärldsbild, verifiering, framtida nytta)  Resultatet ger en omvärldsbild, ökad medvetenhet om ungdomar.  Elevhälsa har en direkt nytta, pedagogisk personal indirekt nytta.  Jämföra med andra kommuner.  Några tyckte ANT-resultaten var viktigast, andra såg en helhet.  Komplement  Bekräftar befintlig kunskap samt ger ett kvitto.  Ser nytta med fortsatta undersökningar men i varierad grad.  Regelbundenheten dess styrka.

ÖREBRO LÄNS LANDSTING Styrning (beslut, handling)  Resultatet var sällan direkt orsak till beslut eller handling men kunde vara med som en del av en helhetsbild.  Två rektorer uppgav att resultaten var orsaken att de börjat med ÖPP.  Några rektorer såg att deras egna enkäter kompletterades med Liv o hälsa ung.