VAD ÄR POPKOLLO? Musikläger för tjejer som startades i Hultsfred 2003

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

ALINQ.
Att förstå anonymiteten (översättning från
Vad kan jag göra som förälder - om alkohol, unga och föräldraskap Ett föräldrastödsprogram utvecklat av Örebro Universitet Copyright © Nikolaus Koutakis.
TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD VAR MED I EN ENTREPRENÖRIELL UTMANING.
Leg sjukgymnast, medicine doktor
Föräldrautbildning Schysst på nätet
Kommunikation som påverkar Göteborg 4 oktober 2012 Välkommen!
Nivåanpassad träning För att inkludera alla
Affärsplaner för samhällsentreprenörer?
Kultur för alla – gäller det mig
Les meilleures photos de
Familjehem och föräldraskap
Tv pucken framtid Bosön 6 Oktober. Resultat historik resp
Mellanchefen en maktpotential
Relationskompetens Förmågan att ”se” det enskilda barnet på dess
Ungas frågor om alkohol och droger
Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –
1 Medarbetarenkät 2011 • 573 svar. 2 Kön 3 Jag är knuten till en klass, undervisningsgrupp eller barngrupp.
Sociala företag & egenmakt
Rosa cigaretter, stringtrosor och päronlikör –
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Den uppsats ni är på väg att skriva skall en vacker dag presenteras muntligt. I betygskriterierna för Svenska C står det att eleven, skall använda sig.
Veronica Maggio Veronica Maggio.
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
Klok filosofi … ?.
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
El Sistema En kort presentation av El Sistema –
United Sisters Sommaren 1996 var det flera tjejer som ville ha någon egen, riktad aktivitet just för dem. Tjejgrupper startades och den första gruppen.
Enkätstudie besvarad av nyanställda tandläkare inom NLL samt sommararbetande studenter 2011 Åsa Engström Lindh & Malin Westin Fredriksson.
Dead By April! DBA är ett svenskt rockband från Göteborg bildat år De gav ut sitt självbetitlade debutalbum Bandets låtskrivare och producent.
Bild 1 Välkomna! Lärarhandledning: 1.
1 Medarbetarenkät svar. 2 Kön 3 Jag är knuten till en klass, undervisningsgrupp eller barngrupp.
Barnens egna ord om sin psykiska ohälsa
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
Jag valde Göteborg för att jag tycker det är roligt där.
ETU, Utvecklingstrappor 8/ Inspiration och motivation.
Elizabeth Odalen Bjord
U N G D O M S S T Y R E L S E N Demokrati och mänskliga rättigheter Svenska folkets kunskaper och värderingar.
NIKE –Nätverket för invandrarkvinnor
Ett Brott Är Ett Brott Av Lovisa
Varmt välkomna till Skelleftehamn, Ånge, Iggesund Sandviken, Stockholm, Helsingborg Kumla, Skoghall, Boxholm Oskarshamn och Trollhättan.
Förbättringsresan Hur kan vi använda det vi vet för att skapa ett lite bättre liv för de äldre?

Musikhistoria åk 8 Betygskriterier.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Välkomna hit! Film – på vilket sätt är bedömning en (liten) del av all vår verksamhet? Kursplanens uppbyggnad. Skillnad strävansmål / uppnåendemål? Kunskapssynen.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
och tankar har lika mycket värde som vuxnas.
SIM TEAM.
Mentorskap inom Järla Säsongen 2011 startade Järla med mentorer. Seniorspelare som besökte och deltog hos ungdomslagen. Detta arbete fortsätter vi med.
Hur vill vi svara? Stefan Johansson Svara på frågor – webb, papper, telefon Webb 4 Ja, gärna. 9 Det funkar. 3 Nej eller Helst inte Papper 1 Ja gärna.
Världsmusik Musik från hela världen!
Portfolion / Dokumentationen bidrar till utveckling
Solveig Johansson
För att inkludera alla Ljusdal IF
Identitet Vad formar oss till oss?.
Affärsplaner för samhällsentreprenörer? Distanskurs i SHE 4 april 2011 Fredrik Björk, Malmö högskola.
Mål, kunskapskrav och LGR-11
Välkomna till musiken! Solsången Hur långt har ni kommit med er rap? Hur kan vi arbeta med texterna? Kan man sätta ihop texterna med varandra? Träna på.
Rädda Barnens verksamheten Läxhjälp till nyanlända barn och ungdomar
Införa välfärdsteknologi Åsa Ericson. 2 HÅLLBAR STAD – ÖPPEN FÖR VÄRLDEN Kunskapen om och användandet av tjänster via teknik som kan bidra till ökad trygghet,
Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.
Välkommen! Nu ska vi skapa nya världar och koda våra egna spel.
Agenda Söderköpings IK PF03 Föräldramöte 19/3
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2016
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2017
Föräldramöte FBC F
Jämställdhet.
Presentationens avskrift:

VAD ÄR POPKOLLO? Musikläger för tjejer som startades i Hultsfred 2003 En riksorganisation med 8 medlemsföreningar i Hultsfred, Umeå, Göteborg, Malmö, Stockholm, Katrineholm, Karlshamn och Örebro med totalt ca 2000 medlemmar Ett jämställdhetsprojekt med syfte att göra det lika självklart för tjejer att spela musik, skriva låtar och starta band som det är för killar

VAD ÄR POPKOLLO? Popkollo skapar en fristad för tjejer att utveckla en identitet som musiker och artister, i ett sammanhang med andra tjejer som delar deras intresse och verksamma artister som förebilder. Popkollo är en långsiktig och förebyggande satsning för att på sikt uppnå en jämställd musikbransch och i förlängningen ett jämställt samhälle.

MÅL “Att det inte ska finnas någon som helst skillnad på tjejer och killar som vill göra musik, att det inte ska vara könskulturellt bestämt att om man är tjej så ska man sjunga i kören, om man är kille ska man bli gitarrist eller producent”

IDÉN ”Idén om ett musikkollo för tjejer föddes hos mig och mina medmusiker under den gångna sommaren – en sommar som på många vis varit underbar, vi har turnérat land och rike runt och mött en entusiastisk publik. Det enda molnet på himlen har varit det där gamla vanliga som börjar bli så tröttsamt nu: ”var är alla tjejerna?”. På mer än ett festivalprogram har det visat sig att Marit Bergman är den enda inbokade kvinnliga akten. Och det börjar bli så tröttsamt nu. Rock måste få vara för alla! [...] Det här måste åtgärdas och ett av de bästa och roligaste sätten att göra det på är att starta ett kollo. Så här vill vi göra det: Ett vanligt sommarkollo med särskild inriktning på musik. Det vill säga – vi badar, leker, gör utflykter – men dessutom repar vi. Med hjälp av handledarna får tjejerna prova på instrument och tekniker de är intresserade av. De ska också ges utrymme att starta ensembler och grupper utifrån sin egen musikaliska smak. [...]” Marit Bergman

FÖRSTA KOLLOT 19 deltagare 10-16 år 10 dagar Gäster: The Sorayas, Paola, Satirnine, Sju svåra år m fl.. Media: P3 Hammock, Lärdomar som format oss “Point of No Return”

UTVECKLINGEN 2003 första kollot i Hultsfred 19 deltagare 2005 Spridning till Umeå 2006 Spridning till Göteborg + bildandet av Riksorganisationen Popkollo 2007 Spridningsprojekt: 2 nya städer per år, startar Girls Rock Camp Alliance 2009 preliminärt kansli, över 1000 medlemmar 7- 25 år 2011 Statsbidrag, kansli Stockholm

VAD VI GÖR “En bred introduktion I musikens värld” Instrument workshops Bilda band och repa Skriva låtar Workshops – inspiration och testa på Spela in i studio Spela live på avslutningskonsert

EFFEKTER Självkänsla, självförtroende, våga, inspiration Enkät: 135 av 146 fortsatte spela Enkät: 99 av 146 sa att popkollo förändrat dem som personer Föräldrar: “känner inte igen mitt barn”

NÅGRA NYCKELFAKTORER Arenan Förebilderna Sammanhanget

NÅGRA GYLLENE REGLER En bred introduktion Eget skapande DIY Spela tillsammans vs individuell skicklighet Hela bilden före detaljerna “Skriv en låt innan lunch” Tillåtande atmosfär Aktiva ledare med deltagare i centrum

LEDARUTBILDNINGEN BESKRIVER Normkritik/Analys D.I.T. - Do It Together Trygghet

KONTAKT Åsa Johnsen asa.johnsen@popkollo.se www.popkollo.se