Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Föräldramöte FBC F06-08 2016-10-16.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Föräldramöte FBC F06-08 2016-10-16."— Presentationens avskrift:

1 Föräldramöte FBC F06-08

2 Dagordning 1. Presentation av tränarna 2. Laget 3. Lagkassa 4. Fördelning av ansvar 5. Fotografering under träning och match 6. Gemensamma aktiviteter utöver innebandyn? 7. Hur ser vi på deltagande i cuper? 8. Hur vi tränar och varför 9. Hur vi kommer att matcha och varför 10. Vad vi tycker är viktigt hos er föräldrar 11. Fler tränare/ledare?

3 1. Presentation av ledarna
Andreas Granbom Patrik Tegefjord Åsa Ekblad Vendela Rackinger 2. Laget 25 (26) spelare Truppen stängd.

4 3. Lagkassa Ska vi ha en lagkassa? Vad vill vi ha lagkassan till?
Hur vill vi samla pengar till lagkassan?

5 5. Fotografering under träning och match
4. Fördelning av ansvar Klubbhäften Hemmamatcher/poolspelsansvarig - Betala domare - Sekretariat (matchklocka, ”tutbyten”) - Samla in matchbollar Tvätt av västar och målvaktskläder 5. Fotografering under träning och match Maila gärna tagna kort som kan användas till nyheter Någon som inte vill ha sin dotter med på kort

6 6. Gemensamma aktiviteter
Julavslut Sommaravslut Andra aktiviteter? 7. Deltagande i cuper Inga cuper denna säsong Möjligtvis något ”event” som säsongsavslutning i april/maj.

7 8. Hur vi tränar och varför
4st uttalade mål med verksamheten Människan – idrottaren – gruppen – innebandyspelaren Utveckla människan Vi vill bidra till att bygga trygga, glada och starka tjejer med gott självförtroende och som förstår hur man uppträder som en del i ett lag – gentemot sina kamrater, motståndare, domare och publik. Detta gör vi genom att se, uppmuntra och stimulera varje enskild tjej på en nivå som passar henne just nu oavsett om hon har kommit lite längre eller kortare i sin utveckling. Vi gör det också genom att tillsammans med tjejerna ta fram tydliga förhållningsregler för hur vi ska agera mot varandra och vår omgivning.

8 8. Hur vi tränar och varför
Utveckla idrottaren Vi vill bidra till att skapa ett livslångt intresse för idrott och träning. Detta genom att genomföra roliga och utvecklande träningar, matcher och andra aktiviteter. Vi vill också göra det genom att lära tjejerna hur och varför man tränar olika saker (teknik, fysik, samarbete osv.).

9 8. Hur vi tränar och varför
Utveckla gruppen Vi vill bidra till att skapa ett lag som är inkluderande, där alla har en plats och där alla förstår hur man ska agera som en bra lagkamrat och medspelare, men även som en positiv och proffsig motståndare till de lag vi möter. Detta gör vi genom att leda genom att vara föredömen och genom att kontinuerligt prata med tjejerna om vad det innebär att vara ett lag.

10 8. Hur vi tränar och varför
Utveckla innebandyspelaren Vi vill ge alla tjejer en bra grund att stå på i sitt innebandyspelande. Vi gör detta genom välplanerade träningar och matcher där vi är noggranna med detaljer i alla moment. Genom detta försöker vi skapa en utbildningsmiljö där glädje och delaktighet leder dem framåt i sin utveckling.

11 8. Hur vi tränar och varför
Tränarhäftet Lekar för uppvärmning och som roliga inslag Passningar och avslut Anfall och försvar Individuell teknik Kamp och jävlar anamma Målvaktsövningar Tvåmålsvarianter Fysövningar Varför fys?

12 9. Hur vi kommer att matcha och varför
25-26 spelare i laget Pantamera Flickor blå (06/07) pool, dvs 9-10 år gamla. Pantamera Flickor grön (07/08) pool, dvs 8-9 år gamla. 6st poolspel i vardera. 1 match var varje poolspel (2x15 min, 3min paus) Rotera på positioner (målvakt, back, center, forward) Alla med till båda matcherna Lag där alla blandas fullständigt Lag där de som har kommit längst/kortast i utveckling spelar tillsammans

13 10. Vad vi tycker är viktigt hos er föräldrar
Beröm ansträngningen/att de försöker och kämpar! Talang är bra men räcker bara ett tag. Insatsen man gör – utifrån sin egen förmåga – är det viktigaste att uppmuntra! Se tjejerna och tala om för dem hur roligt det är att se när de spelar. Lär era tjejer att ta eget ansvar: Lägga träningskläderna i tvätten, bära sin utrustning, lära sig knyta skorna. Respektera lagkamrater, motståndare, domare och ledare. Tala även om för motståndartjejerna hur duktiga de var. Lär också era barn detta! Heja framförallt på laget och inte på individen! Det är en bra signal som vi då skickar – att vi gör detta tillsammans, som ett lag! Skrik inga instruktioner från sidan men ge gärna tips vid vattenpaus om det känns som läge för det. Skyll aldrig på lagkamrater, domare eller materielet att vi förlorar en match. Ibland så är motståndarna helt enkelt bättre. Låt dem gärna testa andra sporter också! Uppmuntra dem att träna/leka innebandy hemma också och ännu bättre – gör det med dem! Gå och se ”elitlagen” spela så att tjejerna kan få idoler att bli inspirerade av.

14 11. Fler tränare/ledare? Lagledare/lagmamma/lagpappa
Någon/några som känner för att ta lite mer ansvar runt träning och match Tränare/ledare Möjlighet till internutbildning finns

15 Träningar fram till jul
Patrik frånvarande: Måndag 24/10 Torsdag 3/11 Torsdag 24/11 Torsdag 15/12 Andreas frånvarande: Torsdag 20/10 Ev torsdag 1/12

16 Frågor?


Ladda ner ppt "Föräldramöte FBC F06-08 2016-10-16."

Liknande presentationer


Google-annonser