Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Barns psykiska ohälsa – ett prioriterat arbete
Advertisements

Prioriterad fråga 2010 Bättre stöd till utsatta barn.
3 av 4 lever med psykisk ohälsa, antingen egen eller som närstående.
23 april 2014 Om Arenasamverkan i GGVV
Arbetsförmedlingens uppdrag för personer med funktionsnedsättning
Kultur för alla – gäller det mig
Psykiatridelegationens arbetsgrupp för samverkan kring barn och unga.
Hälsosamma Sverige. Arbetsgruppen •Filippa Reinfeldt, Ordförande •Saila Quicklund •Inger René •Carl-Johan Sonesson •Jenny Petersson •Rasmus Törnblom •Johan.
Socialdepartementet Strategi för funktionshinderpolitiken Nationell konferens 16 mars 2011 Ulrik Lindgren Politisk sakkunnig för Maria Larsson.
Ett öppet arbetsliv!- Handisams arbete med arbetsmarknadsinsatser
- nyckeln till framgång mellan skola & näringsliv
Södertörns projekt ”Introduktion Södertörn” implementerades 2010 genom samfinansiering av en gemensam introduktionsstrateg (8 kommuner och arbetsförmedling)
Vissa av bilderna i denna powerpoint-presentation är tagna av fotograf Paul Quant.   Fotografen har upphovsrätt till bilderna. Endast Handisam och Processtöd.
Processtöd Tillgänglighet Genomförs av : •Handisam - Myndigheten för handikappolitisk samordning •Handikappförbunden - 39 förbund i samverkan Finansieras.
OBS! Se denna presentation och talarmanus som ett stöd, inför en 30-minuters informationsmöte. Utifrån vilken tid du har väljer du antal bilder och antal.
Arbetslivsintroduktion
Sociala företag & egenmakt
STANNA Ett projekt för ökat stöd och delaktighet i etablering i Gävleborgs, Jämtlands och Västernorrlands län Projektet STANNA ska utveckla mottagandet.
Svenskt Lantmäteri en viktig grund för det goda samhällsbygget
Vad kan du göra för att underlätta för patienter/brukare/…….. så att de kan få ett avlönat arbete. De flesta svaren handlade om vad som erbjuds i era respektive.
Interreg Sverige-Norge kvadratkilometer Yta som halva Sverige eller 2/3 av Norge Det berör 3 miljoner människor.
Möjligheter till arbete med hjälp av kognitivt stöd ?
Välkommen till information om utvecklingsarbete
Länets kommuner i samverkan
Ett UTVECKLINGSPROJEKT 1 januari 2009 – 30 juni 2011 (Ett förprojekt genomfördes våren 2008) Augusti 2009.
Ett UTVECKLINGSPROJEKT 1 januari 2009 – 31 mars 2012 (Ett förprojekt genomfördes våren 2008) Februari 2010.
Forskning och utveckling/innovation i Norrbottens kommuner
Förbundsfullmäktige Jokkmokk den 24 april
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Samverkan i partnerskap vid psykisk ohälsa !? 27 januari 2012 Birgitta Johansson Huuva Psykiatridirektör.
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 RKG 2 juni 2010.
1 - Förstudien Tillväxt för alla - Socialfonden
Framtidsspåret.se ett steg framåt……...
VAD ÄR EN STUDIECIRKEL? INTRO
Skörda frukterna! Socialfondens växthus för kompetensutveckling.
Länsgemensam ledning i samverkan
Försäkringskassans roll i samverkan
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Samverkan Asperger Till Sysselsättning Arbete
Lokal Arbetsförmedling
Aktivitetsersättningen I november 2010 uppbar personer ersättningen. År 2007 var det personer. Psykisk funktionsnedsättning är den vanligaste.
ÅRJÄNGS KOMMUN Välkomna till Fokusgrupp i Projektet CREARE VIVERE finansierat av Europeiska Socialfonden.
Ambition och ansvar SOU 2006:100
TUNA-projektet.
Luleå 4 juni 2012 Arbetsförmedlingen och Arbetsintegrerande sociala företag.
Program informationsmöte 4 dec  Genomgång utlysningstext  Ansökningsmallen  Övrig information.
Övergång skola - och sen?. Ny nordisk definition dövblindhet Dövblindhet är ett särskilt funktionshinder. Dövblindhet är en kombination av funktionsnedsättningarna.
Psykiatrisk vård och omsorg med kunskap och värdigt bemötande Prio-projektet.
Karlstad Kurprojektet – En möjlighet till samverkan! Ett led i regeringens psykiatrisatsning.
Ett led i regeringens psykiatrisatsning
Utveckla samverkan och kunskap om psykisk ohälsa
Värmland Missbruks- och beroendevård för Värmlänningen!
I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Consensio- Kompetensutveckling i samspel.
Consensio- Kompetensutveckling i samspel
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Samverkan i partnerskap vid psykisk störning 30 januari 2009 Hur kan vi tillsammans bli bättre? Inspirationsdag för ledare, om samarbete.
SMAK  Projekt SMAK ( )  Kompetensutveckling för aktörer som möter personer NPF i sin yrkesutövning  Regionförbundet och Europeiska socialfonden.
Varför Samverkan? Många med offentlig försörjning Problemen kräver helhetslösningar myndigheten äger del- lösningar Nya behov – integration.
Handikapp & Habilitering
I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Kompetensutveckling inom området funktionshinder Consensio.
Regionbildning på gång? 18 augusti Lång dags färd mot ……? ?
Uppdrag Socialt företagande
Vad gör Kulturrådet inom läsfrämjande och vad har det här med biblioteken att göra?
Operativ personal från:
- Översikt Socialfondsprogrammet ESF16feb/ E Ramel
Arbetsgrupper och VIP Februari 2018.
Avdelningen för vård och omsorg
Projektplaner maj 2018 för förstudie tidiga insatser på skolans arena vid, eller risk för, psykisk ohälsa.
Utvidgad SIP – ”Jobb SIP” Samordnad individuell plan
Olika är normen!.
Utvidgad SIP Samordnad individuell plan
Kerstin Blom Bokliden, SKL och Malin Åberg Aas, Svenska FN- förbundet
Presentationens avskrift:

Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda inom Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommun och landsting och erbjuder bidrag för att öka samverkan och kunskapen om rehabilitering av personer med psykisk diagnos och funktionsnedsättning. Projektet innebär följande: Utveckling av lokal eller regional samverkan genom att organisationerna gemensamt tar fram en samarbetsplan. Den lokala ledningen hos respektive organisation ska stå bakom planen och aktiviteterna som lyfts fram. Aktiviteterna ska ta sikte på hur organisationerna tillsammans kan öka möjligheten för sysselsättning, arbete och studier för målgruppen. För att få stöd i framtagandet av planen så går det att söka bidrag till processtöd, moderator och/eller föreläsare. Kompetensutveckling som riktar sig till medarbetare för att skapa en gemensam kunskapsbas som grundas på evidens och beprövad erfarenhet. Bidrag till kunskapssatsningarna kan användas till föreläsare, processtöd och moderatorer.

Vad är Consensio? Consensio är ett projekt för kompetensutveckling inom området funktionshinder. Projektet ska öka kunskapen om olika funktionsnedsättningar och förbättra samarbetet mellan olika delar av välfärdssystemet i Stockholms län. Consensios grundtanke Consensio vill att personer med såväl fysiska som psykiska och intellektuella funktionsnedsättningar ska synas i alla sektorer och ta plats i samhället som alla andra. Vår utgångspunkt är att alla människor har resurser som kan och behöver tas tillvara för en hållbar samhällsutveckling. För att lyckas med att stödja personer med funktionsnedsättningar till arbete, studier, sysselsättning eller rätt insatser från välfärdssamhället, krävs kunskap. Consensio ger kunskap om vad funktionsnedsättningar kan innebära i praktiken och vilka anpassningsmöjligheter som finns, i form av förhållningssätt och bemötande, tekniska hjälpmedel och andra stöd. Målet är att bidra till att riva funktionshindren i samhället och skapa delaktighet för alla. Varför finns Consensio? Flera utredningar har visat att personer med funktionsnedsättning vill ha mer stöd och ett bättre samarbete mellan olika myndigheter. Samtidigt efterfrågar många medarbetare mer kunskap om funktionsnedsättningar. Consensio vill skapa en gemensam kompetensbas för de medarbetare som har kontakt med personer med funktionsnedsättning. Vi vill också lägga grunden för en välfärdsakademi inom området funktionshinder. Akademin ska erbjuda kontinuerlig kompetensutveckling för medarbetarna och vara en arena för samarbete mellan alla intressenter på regional som nationell nivå. Consensio i korthet Har fått drygt 32 miljoner kronor i EU-stöd från Europeiska socialfonden. Cirka medarbetare från olika delar av välfärdssystemet i Stockholms län ska delta i utbildningarna. Drivs av Försäkringskassan i samarbete med Arbetsförmedlingen, flertalet kommuner i Stockholms län, Handisam, Habilitering & Hälsa, Norra Stockholms psykiatri, Handikappförbunden, ett antal sociala företag och olika delar av skolan.

Läs mer om KUR-Skaraborg på KUR - Framgångsrikt projekt sedan 2009 KUR-projektet startade redan 2009 och sedan dess har mer än anställda inom Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommun och landsting fått kompetensutveckling. Nu har KUR- projektet fått regeringens förtroende att fortsätta att erbjuda kompetensutveckling samt stärka den lokala och regionala samverkan. Projektet pågår fram till december 2015.