Den bibliske mannen del 2

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Varför behöver man bli frälst?
Advertisements

Ett Liv i Lärjungaskap Del 1 – Frälsningens Mysterium
Hur och varför skall man be?
Välkommen till Ungdomssamling!
Hur och varför ska jag läsa Bibeln?
Mission shaped life Mark 16: Mark 16:14-20 Sedan visade han sig för de elva när de låg till bords, och han förebrådde dem deras otro.
Vad håller tillbaka din passion?
Kvinnorna utgör 51% av jordens befolkning utför 66% av allt arbete får 10% av inkomsterna äger 1% av egendomen - Diakonias jämställdhetspolicy.
Levnadsregler Levnadsregler är regler inom olika religoner som säger vad du får äta,dricka,döda, hur du ska leva som en god troende osv…
Från KARMA till NÅD “När man bestämmer sig för att åstadkomma det som är av ett kreativt inflytande – då är inte längre det väsendet under lagen av orsak.
Kärlek, sex och äktenskap
Hur kom Bibeln till? Torsdagen den 14 januari Kvällens ämne:
Kvinnor i konfucianismen Av Theresa Kelleher. Kvinnor i konfucianismen under den klassiska perioden Kelleher börjar med en översikt över konfucianismen.
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Innehåll Vem var Muhammad? Vad är Islam? Islams 5 grundpelare
I början fanns GUD.
Innehåll Kvinnan i islam Vad är Islam? Vem var Muhammad?
I de abrahamitiska religionerna
Personliga förberedelser
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
De abrahamitiska religionerna: Kristendom
Bibelns syn på ÄKTENSKAP & SEX
SEX och relationer Del 2. SEX och relationer Del 2.
Andligt ”DNA”.
Världens vän eller Guds vän?
omniensen i monoteismen
Del 4 Återupprättelsens Principer Det väsentliga av Principerna och Världsfred.
Kursöversikt 1. Introduktion 2. Syftet med äktenskapet 3. Val av livspartner 4. Råd och tips för ett lyckligt äktenskap 5. Den goda familjeatmosfären.
Sång och musik i Guds rike
Anställningsintervjun
Att Vittna Chapter 4. Att Vittna om Messias och Guds Nya Ord/Förbund med Människan, är den mest Heliga Aktivitet. Jmfr. Bibelns Apostlagärningar. En absolut.
Varför dog Jesus? Vad är problemet? Vad kunde God göra åt det?
Islam Den sista av de tre systerreligionerna. Detta är alltså den yngsta av de tre religionerna.
Rikt gift med en italiensk maffiaboss (50 år)
Andlig Klarsyn En måttstock för den Kristna församlingen.
Och allt vad ni gör i ord eller handling, gör det i Herren Jesu namn och tacka Gud, Fadern, genom honom. (Kol 3:17) Vad ni än gör, gör det av hjärtat,
Vem är Gud?. Jesaja 46:9 ”jag är Gud, och det finns ingen annan Gud, ingen som jag.” Svenska Folkbibeln.
”Vi har ju lämnat allt och följt dig. Hur blir det då för oss?” Matteus 19:27–30.
Tänk på era ledare som har förkunnat Guds ord för er, se på vad deras liv förde fram till och ta efter deras tro. Jesus Kristus är densamme i går, i.
Söndag 22:a mars 2009 Pingstkyrkan Borlänge. ● Vi ska idag tillsammans glädja Gud genom: – Lovsång – Bön – Hjälpa & uppmuntra varandra ● Lyssna på undervisning.
Religionskunskap Att undersöka tro.
Se på Jesus och inte dina omständigheter
Hellenismen – fortsättning från sist
Abrahamitiska världsreligionerna
Och vecka BE Gå vidare genom att klicka på musen ! ® BrucElvis.
August Strindberg Giftas del I och II (1884 o 1886)
Den bedjande och profetiska församlingen
Att vara Jesu vittne (Evangelisation).
Se, jag gör något nytt! Jes.43:18-21
Jesus – enligt evangelierna Johannesevangeliet 14:1-11
VÄNSKAPSRELATIONER
2 Timoteus 3:16-17 Söndag 5 februari 2017 Motala Baptistförsamling
Fasta och bön.
En bedjande församling
Du kan göra lärjungar!.
Brokyrkan Sundsvall & Street Aid
Jesaja 54:2-3 1 Tessalonikebrevet 1:1-8
Homosexualitet och Bibeln
sanátana dharma – den eviga läran
Världens största religion
Matteusevangeliet 8:5-13 Söndag 22 april 2018
”Lev utan fruktan för din ekonomi del 1 Motala Baptistförsamling
I en levande församling Apg 2:41-47
Jämställdhet.
Berätta de goda nyheterna
En förkunnelse om Guds befrielse genom Gideons hand
Kampen i vårt sinne Matteusevangeliet 17:14-20
Religion.
Jesu lidande och död.
Presentationens avskrift:

Den bibliske mannen del 2 Mannen i äktenskapet Bibelstudium i Pingstkyrkan Lindesberg 8 mars 2015 Ljudfiler och material finns på www.pingstlindesberg.se

Några fariseer kom fram till honom och ville snärja honom och sade: "Är det tillåtet att skilja sig från sin hustru av någon anledning?" Han svarade: "Har ni inte läst att Skaparen från begynnelsen gjorde dem till man och kvinna och sade: "Därför skall en man lämna sin far och mor och hålla sig till sin hustru, och de två skall vara ett kött"? Så är de inte längre två utan ett kött. Vad Gud har fogat samman skall människan inte skilja åt." De sade till honom: "Varför har då Mose befallt att mannen skall ge hustrun ett skilsmässobrev och skicka bort henne?" Han svarade: "Därför att era hjärtan är så hårda tillät Mose er att skiljas från era hustrur, men från början var det inte så. Jag säger er: Den som skiljer sig från sin hustru av något annat skäl än otukt och gifter sig med en annan, han begår äktenskapsbrott." (Matteusevangeliet 19:3-9 SFB98)

Äktenskapets instiftande Frågor om äktenskapet: Jesus, Skriften, Skaparen Mannen tar initiativ till äktenskap och familjebildning Hustrun är viktigaste personen i mannens liv Mannen skall hålla sig till sin hustru Skilsmässa är alltid i konflikt med Guds vilja med några få undantag Att vi tar lätt på att äktenskap går sönder visar endast våra hårda hjärtan

I fråga om det ni skrev svarar jag: Det är visserligen bäst för en man att inte röra en kvinna. Men för att undvika otuktssynder skall varje man ha sin hustru och varje hustru sin man. Mannen skall ge sin hustru vad han är skyldig henne och på samma sätt hustrun sin man. Hustrun bestämmer inte över sin kropp, det gör mannen. På samma sätt bestämmer inte mannen över sin kropp, det gör hustrun. Håll er inte borta från varandra utom möjligen för en tid med bådas samtycke, så att ni kan ägna er åt bönen. Och kom sedan tillsammans igen, så att Satan inte frestar er, eftersom ni inte kan leva avhållsamt. Men detta ger jag som ett råd, inte som en befallning. Helst skulle jag vilja att alla människor vore som jag. Men var och en har sin gåva från Gud, den ene av ett slag, den andre av ett annat. Till de ogifta och änkorna säger jag att det är bäst för dem om de förblir som jag. Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär. De gifta ger jag en befallning som inte är min utan Herrens: En hustru får inte skilja sig från sin man - skiljer hon sig skall hon förbli ogift eller försona sig med sin man - och en man får inte överge sin hustru. (Första Korintierbrevet 7:1-11 SFB98)

Samliv och sammanhållning Det finns fördelar med att leva ogift, men äktenskapet har inrättats för att ge sunt utlopp åt sexualiteten I samlivet råder total likhet i rättigheter och skyldigheter Stor fara med isolering mellan mannen och kvinnan Äktenskapet är i grunden oupplösligt, men ett svek från mannen är värst

Underordna er varandra i Kristi fruktan Underordna er varandra i Kristi fruktan. Ni hustrur, underordna er era män, så som ni underordnar er Herren. Ty en man är sin hustrus huvud, liksom Kristus är församlingens huvud - han som är Frälsare för sin kropp. Som församlingen underordnar sig Kristus, skall hustrun i allt underordna sig sin man. Ni män, älska era hustrur, så som Kristus har älskat församlingen och offrat sig för den, för att helga den, sedan han renat den genom vattnets bad, i kraft av ordet. Ty han ville ställa fram församlingen inför sig i härlighet, utan fläck eller skrynkla eller något annat sådant. Helig och fullkomlig skulle den vara. På samma sätt är mannen skyldig att älska sin hustru som sin egen kropp. Den som älskar sin hustru älskar sig själv. Ingen har någonsin hatat sin egen kropp, utan man ger den näring och vårdar den, så som Kristus gör med församlingen, eftersom vi är lemmar i hans kropp. "Därför skall en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru, och de två skall vara ett kött." Denna hemlighet är stor - jag talar om Kristus och församlingen. Men vad er angår skall var och en älska sin hustru som sig själv, och hustrun skall visa sin man vördnad. (Efesierbrevet 5:21-33 SFB98)

Underordnande och Kristuslikhet Nyckeln till ett fungerande äktenskap ligger i ömsesidigt underordnande Hustruns relation till mannen skall präglas av underordnande och respekt Mannens relation till kvinnan skall präglas av kärlek och uppoffrande

Kristus och församlingen som en bild på äktenskapet Äktenskapet är en bild på Kristus och församlingen (Gud & Israel) Syftet med äktenskapet för mannens del är att han skall formas till likhet med Kristus Syftet med äktenskapet för kvinnans del är att hon skall formas i likhet med Kristi brud, församlingen Avgörande att respektive part förstår sina respektive roller, annars risk för utnyttjande och/eller förtryck Mannens ansvar för hustrun innebär också hennes helgelse och tillväxt i tron, omvårdnad, och att han behandlar henne som han själv vill bli behandlad