Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Se på Jesus och inte dina omständigheter

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Se på Jesus och inte dina omständigheter"— Presentationens avskrift:

1 Se på Jesus och inte dina omständigheter
Matteusevangeliet 14:22-33 Söndag 21 maj 2017

2 Herren är större än allt vi möter
Matt 14:24 ”Båten var redan långt från land och hårt ansatt av vågorna, eftersom de hade motvind.”

3 Se på Jesus oavsett vad vi möter
”Vad som är avgörande för hur vi förhåller sig till svåra situationer som uppstår i våra liv är vem Jesus personligen är för oss.” Se på Jesus som har makten att frälsa ”Det är inte bara en berättelse där Jesus visar sin makt över höga vågor för lärjungar utan han visar sin makt över ALLT djävulskt som syftar till att orsaka med förödelse i människors liv.”

4 Herren är med oss i allt vi möter
Matt 14:26-27 När lärjungarna fick se honom gå på sjön, blev de förskräckta och sade: "Det är ett spöke!" Och de skrek av rädsla. Men genast sade Jesus till dem: "Var lugna! Det Är Jag . Var inte rädda."

5 Gud låter oss möta saker som vi inte förstår. 
Jesus hade BEFALLT sina lärjungar att fara över till andra sidan sjön med risken att det skulle bli höga vågor. Gud styrker oss i allt som händer Frid är ett tillstånd som ska regera i oss oavsett vad vi möter för det är inte ”något” som kommer och går utan den är bestående för det är Herrens närvaro i oss.

6 Herren leder oss genom allt vi möter
Matt 14:33 De steg i båten och vinden lade sig. Och de som var i båten tillbad honom och sade: "Du är verkligen Guds Son!"

7 Herren vet vad han gör i våra liv
”Det kan vara enormt stormande i våra liv, men Jesus står på dessa vågor och säger även till oss, ”Kom” Vi måste överlåta allt till Herren  Det var inte sista gången som de skulle gå igenom svåra saker för att växa som lärjungar, men de fick en VIKTIG lärdom hur de ska hantera situationer.


Ladda ner ppt "Se på Jesus och inte dina omständigheter"

Liknande presentationer


Google-annonser