En utbildningsgaranti – möjligheter på regional nivå Jonas Olofsson Malmö högskola 2014 11 19.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Prioriterad fråga 2010 Bättre stöd till utsatta barn.
Advertisements

Uppdrag om myndighetssamverkan inom kompetensförsörjningsområdet
Unga och arbetslöshet En sammanfattning av publikationer sedan 2003 Susanne Zander Utredare Ungdomsstyrelsen.
Uppdrag om utveckling av kvaliteten i introduktionsprogrammet yrkesintroduktion - ett av de svenska uppdragen som inkluderas i LPA-projektet Cristina.
Barn och ungas kulturutövande i regionala kulturplaner Louise Andersson 13 mars 2013 Visby.
Innehåll Tidig Bedömning och Fortsatt Bedömning
Europeiska Socialfonden EU:s sammanhållningspolitik Lissabonstrategin – EUs tillväxt- och sysselsättningsstrategi Nationellt Socialfondsprogram.
Den nationella ungdomspolitiken
Regionalt flexibelt lärande inom vuxenutbildningen i Göteborgsregionen
1 Förstudie – Transportcollege Transportutbildning i Östgötaregionen, Tranås och Västervik
Regionala kompetensplattformar - bakgrund
Var finns jobben? Bedömning för 2012 och en långsiktig utblick Presskonferens 26 januari 2012 Angeles Bermudez-Svankvist Generaldirektör, Arbetsförmedlingen.
G A S Tillgången till och utformningen av den gymnasiala utbildningen är en strategisk fråga som har betydelse för både tillväxtfrågor.
Partnerskap Skåne En innovativ plattform för samverkan och utveckling av ett inkluderande mottagande. För att alla som kommer till Skåne ska ha möjlighet.
Jämställdhetspolitiken Tillväxtverket 26 september
EBP Barn o unga Kunskap till praktik Psykiatri Funktions hinder Bättre liv E-hälsa Regional stödstruktur Våld i nära relationer Koh I Noor Barn och unga.
Ungdomspolitiken i Sverige Ansvar nationellt: Integrations- och jämställdhetsdepartementet, Ungdoms- och folkrörelseenheten Ungdomsminister: Nyamko Sabuni.
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Tillväxtverket 1 Sverige – ett föredöme för företagsamhet med hållbar tillväxt.
VÄXA – en förstudie.
1 - Förstudien Tillväxt för alla - Socialfonden
Framtidsspåret.se ett steg framåt……...
Behov av habilitering och rehabilitering
Försäkringskassans roll i samverkan
+ Aktiviteter inom projektet: Evidensbaserad praktik inom funktionshinderområdet Hanna Egard, följeforskare
Tre angelägna områden för det nationella utvecklingsarbetet;
Bilder för lokal utbildning
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Aktivitetsersättningen I november 2010 uppbar personer ersättningen. År 2007 var det personer. Psykisk funktionsnedsättning är den vanligaste.
Vad händer på arbetsmarknaden? Håkan Gustavsson Analysavdelningen
Vägen mot handlingsprogrammet… Spela samman – en ny modell för statens stöd till regional kulturverksamhet, SOU 2010:11 Litteraturutredningen, SOU 2012:65.
Framtidens Yrkeshögskola inom teknik och tillverkning Anders Axelsson (Region Skåne) Johan Ståhl (Teknikcollege Skåne ) Teknikcollege rikskonferens Uppsala.
Samtal om eventuell förhandling om överenskommelse för 2015
OECD Territorial Review of Sweden
Samordnad individuell plan (SIP)
TUNA-projektet.
Europeiska Socialfonden EU:s sammanhållningspolitik Lissabonstrategin – EUs tillväxt- och sysselsättningsstrategi Nationellt Socialfondsprogram.
Samverkan för nyanländas etablering och introduktion
Validering Av Livslångt Lärande
Validering och folkbildning
Tre missuppfattningar 1 It-löser alla problem 2 Konkurrens leder alltid till bättre kvalitet 3 Komvux är traditionell, dyr och dålig Sven Salin Idéseminarium.
Stöd till kommunerna när det gäller samverkan inom socialtjänsten barn-missbruk
Regionala samrådet Direktivet Utbildnings- och insatskedjan
Förenkla för företagen Företagsträffar Hösten , 9 och 11 november, Malmö.
Hur fungerar sjukskrivningsprocessen i praktiken
Visioner för vuxenutbildningen i Egentliga Finland Carola Bryggman.
Samordna rehabiliteringen – Brukarcoach/IPS Bakgrund SoL, HSL Överenskommelser/avtal Riktlinjer Förordningar Samordna rehabiliteringen 2011 Supported employment.
SOSFS 2008:20 Samordning av insatser för habilitering och rehabilitering genom upprättande av samordningsplan/individuell plan Författningen har kommit.
Förenkla för företagen Träff miljökonsulter Hösten oktober, Malmö.
Vuxenutbildning MÅLEN FÖR KOMMUNAL VUXENUTBILDNING ÄR ATT VUXNA SKA STÖDJAS OCH STIMULERAS I SITT LÄRANDE. DE SKA GES MÖJLIGHET ATT UTVECKLA SINA KUNSKAPER.
Två arbetsmarknadsinsatser initierad av staten - Yrkesintroduktionsanställning - Traineeanställning.
Länsstyrelsens uppdrag om integration Med fokus på mottagande och bosättning av ensamkommande barn och nyanlända. Utmaningar, möjligheter och samverkan!
Brygga från skola till arbete Lena Abrahamsson Samordnare för uppdraget unga med funktionsnedsättning.
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.
Verksamhetsidé Förena arbetsliv och utbildning i ett gemensamt åtagande och ansvar att trygga personal- och kompetensförsörjningen inom vård och omsorg.
Bo-anders jönsson, lunds universitet
Övergripande inriktning Europeiska socialfonden i Stockholm 2017
Skolsamverkan i Göteborg
kvalificerade kunskaper
Komvuxutredningen (U 2017:01)
Bild av esf-projektets tänkta process och målgrupp
Samordningsförbundet
Skolsamverkan - Göteborg.
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Nationell satsning för att långsiktigt stärka och utveckla yrkesutbildningen i landet Syfte: Underlätta introduktion och etablering på arbetsmarknaden.
Ny möjlighet till uppehållstillstånd Mia Hemmestad Avd. för juridik Avd. för utbildning och arbetsmarknad
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Välkomna till en workshop om språkutveckling
Socialstyrelsens arbete mot våld i nära relation
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Arbete, sysselsättning och studier
Presentationens avskrift:

En utbildningsgaranti – möjligheter på regional nivå Jonas Olofsson Malmö högskola

Problembild Ungdomsarbetslösheten Risker förknippade med utanförskap Ingen homogen grupp Särskilt utsatta Ofullständig utbildning skapar problem Nya förutsättningar för etablering på arbetsmarknaden Etableringsvillkoren i Skåne utvecklas enligt ett nationellt mönster

Dagens insatser Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Kommunerna Aktivitetsansvaret Nya initiativ: yrkesintroduktionsanställningar, utbildningsanställningar.

Ungdomsgarantier Initiativ på EU-nivå Fokus på utbildning Flexibilitet Yrkesutbildning, vägledning och mentorskap Yrkesutbildning i olika former och på olika nivåer Samordning och samverkan med arbetslivet Den regionala nivån

En utbildningsgaranti i Skåne Kompetenssamverkan Skåne en plattform? Formulera mål för genomströmning och uppföljning. Kartlägg behovet av praktik- och utbildningsplatser i arbetslivet. Huvudsakligen utbildningsorienterade insatser för unga under 25 år. Utse en ansvarig samordnare (”ambassadör”).

En utbildningsgaranti i Skåne Ett permanent organ för att förstärka utbytet med arbetslivet. Ett utbildningscenter för att stärka samarbetet inom vuxenutbildningen. En utbildningsgaranti kan bygga på de möjligheter till flexibelt upplagda utbildningsformer som erbjuds inom Komvux. Folkhögskolorna bör kunna spela en viktig roll.