Dubbelt så bra Arbetsplatslärande och en lärande organisation 2013.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kort presentation katalogisering specialpedagogers examensarbeten
Advertisements

Kongress 2014 Vi utveck lar människor och industri Delfrågor i häftet Vår arbetsplats.
Projekt. Varför startades projekt Carpe? Funktionshinderområdet är litet i varje kommun men för brett för att varje enskild kommun ska klara av att fylla.
Kvalitetsgranskning gymnasial lärlingsutbildning6/22/2014 Kvalitetsgranskning av gymnasial lärlingsutbildning.
Delaktighet i ett patientperspektiv. Bakgrund •Resultat patientenkät 2011 –25% kände sig inte delaktiga –25-40% var inte nöjda med information om sjukdom.
Fyra införandesteg Utbildnings- information och grundläggande katalog- information Årsredovisning Uppföljning Examen + Resultat + Studiedeltagande Metod.
Nuläges Analys - utse en bordsvärd - utse en tidshållare - utse en sekreterare Runda Vilka framgångar ser du att ni redan har gjort i i ert projekt? Vilka.
Uppdrag om utveckling av kvaliteten i introduktionsprogrammet yrkesintroduktion - ett av de svenska uppdragen som inkluderas i LPA-projektet Cristina.
Lärande nätverk och innovativ kompetensutveckling
Lärande på arbetsplats =inlärning i arbetet i Finland.
PROJEKTARBETE – PA1201 (100p) Introduktion Arbetsprocessen Loggbok
INDividuellt och Anpassat stöd till arbete för personer med neuropsykiatrisk/psykiatrisk funktionsnedsättning eller personal/verksamheter som möter.
Med kokleaimplantat i arbetslivet. Författare: Kerstin Persson
Att skriva projektrapport
Motivation Arbete Glädje Idrott Cooperation
Tjänstemännen i det moderna arbetslivet Daniel Gullstrand, Unionen.
Distriktet i Stockholm
UR LTU:S strategi LTU ska utveckla sin förmåga att arbeta med högkvalitativt flexibelt lärande.
Kompetensutveckling Processansvarig: Ulrika Sjöholm
Johan Söderqvist MÖTESHANTERING IIPAXDAGEN 2013.
Jobs and Society uppföljning 2007 Hur går det för kunderna? Ansvarig undersökare på Synovate Temo: Arne Modig Beställare på Svenska Jobs and Society:Harry.
PLUS Program för Lärande och Utveckling i Svensk hälso- och sjukvård för utlandsutbildad personal 1 oktober 2013 Inger Hagqvist
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
UNIONEN - tillgänglighet under semestern 2014
Projektarbete 100p Ekebygymnasiet
Ett UTVECKLINGSPROJEKT 1 januari 2009 – 30 juni 2011 (Ett förprojekt genomfördes våren 2008) Augusti 2009.
Ett UTVECKLINGSPROJEKT 1 januari 2009 – 31 mars 2012 (Ett förprojekt genomfördes våren 2008) Februari 2010.
JOBB I SIKTE ETT EU-PROJEKT. 1 mars 2013 JOBB I SIKTE.
Projekt. Varför startades projekt Carpe? Funktionshinderområdet är litet i varje kommun men för brett för att varje enskild kommun ska klara av att fylla.
Inkluderande intensivundervisning matematik åk 1
Mari Elfving Lindeskolan i Lindesberg
Länsgemensam ledning i samverkan
Arbetsmiljöverkets vision
Kjerstin Larsson Fil. Dr. FoU-ledare Fokus Kalmar
MODIGT MEDARBETARSKAP
Utvärdering Övning 2 GSS/GGI Övning 8 maj. Mål med övningen  Träna samverkan i en gränstrakt  Lösa problem tillsammans över gränsen  Juridiska spörsmål.
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Studentmedarbetare Uppsala kommun
Valideringsprocessen
Regional utveckling möter socialtjänst -lärdomar och reflektioner från utvärderingen av URBAL i Härryda kommun. Anna Johansson FoU i Väst/GR.
ÅRJÄNGS KOMMUN Välkomna till Fokusgrupp i Projektet CREARE VIVERE finansierat av Europeiska Socialfonden.
Skolutveckling via digitala medier
Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö
ST inom FK Arbetsplatsfacket
Lärande i arbetslivet. kombinerar ett individuellt och ett organisatoriskt perspektiv syftar till att utveckla en individuell förmåga att ta kontroll.
TUNA-projektet.
UIV Uppföljning av Insatser för Vuxna missbrukare Ulf Kassfeldt
1 Pension & omställning 10 februari Informationsmöte scenkonstpensionerna  Inledning  Avvecklingen av Pisa (SPV)  Förhandlingar om nytt system.
Ett aktivt medarbetarskap
DIVISION Länsteknik VIS mininyttoanalys Nyttoberäkningar.
Helhet i projektet De 7 seminarierna Bra hemuppgifter Kvalitet på lärgruppsdiskussionerna Protokoll till alla  viss uppföljning Hemsida (dokumentation.
Barn i Riskmiljö Nätverk Närvård CFL Söderhamn 22 februari 2013 Karin Gisselman Processledare Kunskap till praktik.
Leonardo da Vinci - partnerskap Ny möjlighet till europeiskt samarbete för yrkesutbildning.
Utbildningsdagar Satsning på kompetensutveckling 7 oktober – Konsultativt förhållningssätt 8 oktober – Avtalsinformation och juridik Juridisk uppdateringsutbildning.
1.
Fler flickor Stockholms Bandyförbund. Stockholms Bandyförbund Vision 2016 Samtliga ungdomsklubbar har en omfattande flickverksamhet Stockholm dominerar.
Vinster med förebyggande företagshälsovård
Västernorrlandsmodellen används för att lyssna till barn som brukare
ArbetSam – Erfarenheter och satsningar
Att stötta en kollega som lär sig svenska Delegationen för arbetsplatslärande vid yrkesintroduktionsanställningar (YA)1.
Verksamhetsuppföljning. Årlig uppföljning av verksamheten Verksamhetsuppföljning Självskattning Regional Lokal om man vill.
Kompetens i samverkan. Utlysning - "Kompetensutveckling för att stärka särskilt utsatta företag, organisationer och geografiska platser i region Övre.
Partnering Erfarenheter/ Visioner från Skövde kommun
Ett treårigt utvecklingsprojekt
David Mattsson Hälsopedagog på Sociala omsorgsförvaltningen, Borås stad.
En metautvärdering av socialfondsprojekt som arbetar med funktionsnedsättning. Av: Sara Algodin-Paulic.
Workshop Arbetsplatslärande.
Hbtq-diplomering Alla har rätt att slippa utsättas för diskriminering eller kränkande behandling på sin arbetsplats. Och alla har rätt till en likvärdig.
Bättre brukarinflytande 2017
Kompetensutveckling för alla medarbetare.
Presentationens avskrift:

Dubbelt så bra Arbetsplatslärande och en lärande organisation 2013

Dubbelt så bra … och en lärande organisation Arbetsplatslärande Problemformulering Idén Mål Undersökning Uppföljning Vad innebär arbetsplatslärande

Dubbelt så bra … och en lärande organisation Idén Problemformulering Endast anställda kan delta i denna typ av projekt

Dubbelt så bra … och en lärande organisation Mål Att alla som arbetar i organisationen ska få tillgång till nya kunskaper genom projektet Att synliggöra metoden/arbetssättet innan kurstillfällena Att informera kursledare, organisationer och kursdeltagare om metoden

Dubbelt så bra … och en lärande organisation Undersökning Telefon-/intervjuer med 16 organisationer som haft mellan 7 och 40 kursdeltagare Olika möjligheter till APL beroende på ämne Viktigt att gå minst två personer från samma organisation Deltagare som gått städutbildningen fick ett lyft när de kunde lära ut sina nyvunna kunskaper till kollegorna

Dubbelt så bra … och en lärande organisation Uppföljning/fortsatt arbete Rapport från arbetet i projektet med tips från deltagande organisationer om goda förutsättningar för arbetet. Klar i februari 2014.

Dubbelt så bra … och en lärande organisation Vad innebär arbetsplatslärande? “ Arbetsplatslärande är ett förhållningssätt till lärande på arbetsplatsen. Skillnaden mellan arbetsplatslärande och andra former av kompetensutveckling är att arbetstagare och organisation utvecklas parallellt. Modellen rymmer både formellt och informellt lärande. ” Temagruppen A & O Arbetsplatslärande och omställning i arbetslivet