Jämställdhet, genus och förändringsarbete i Umeåregionen.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Goda relationer skapar utrymme för ledaren
Advertisements

Regional digital agenda för Östergötland
Yrkeskrav inom funktionshinderområdet
Göteborg Kvinnofrid Norra Bohuslän - Socialtjänstens arbete mot våld i nära relationer.
Av Anne-Marie Morhed och Elin Andersdotter Bengtsson
EU mål 3 mål 9 mål 3 mål 6 finansiella instrument 3 finansiella instrument 6 finansiella instrument 3 finansiella instrument.
Regionalt resurscentrum för jämställd tillväxt
En guide till SKLs Millenniemålsprojekt (2015)
Utveckling av familjecentraler i ett nationellt perspektiv
KOMMUNKOMPASSEN - vad är det?
Kvinnors och mäns synpunkter i medborgardeltagandet - ur ett genusperspektiv Anita Larsson Stadsbyggnadsdagar 2009.
Kommission för ett socialt hållbart Malmö. Uppdraget •Beslut i kommunstyrelsen •Politisk oberoende kommission •Utarbeta vetenskapligt underbyggda förslag.
Partnerskap för jämställdhet i Gävleborg
Ta ett steg, öppna nya dörrar! Utveckla och utvecklas! JÄMRESURSEN II
VISION Kommunplaner – strategisk planering
Att arbeta praktiskt.
Svenskt Lantmäteri en viktig grund för det goda samhällsbygget
Det blommar i Botkyrka Hans Lindgren.
Regional digital agenda för Östergötland
Kommunkompassen Sundsvall Oktober Kommunkompassen 1.Offentlighet och demokrati 2.Tillgänglighet och brukarorientering 3.Politisk styrning och kontroll.
Samverkan mellan social ekonomi och Göteborgs stad
”Ett samarbete som ger eko i omvärlden”
Uppföljningsbart handlingsprogram i Umeåregionen Regionrådet i Umeåregionen 3 september 2009.
Jämställdhetsintegrering av företagsfrämjande – så här gör du!
Leadermetoden… Bygger på - Nära samverkan mellan sektorerna …underifrånperspektiv …fokus på lokal landsbygdsutveckling Bygger på - Nära samverkan mellan.
Samhällsplanering omfattar riktlinjer för utveckling av bebyggelse, service, kommunikationer, infrastruktur och miljö. Samhällsplanering inbegriper stadsplanering.
Jämlika och Jämställda beslut " Jämställdhet betyder att mamman och pappan producerar barnen tillsammans. Förr i tiden var det bara mamman som födde upp.
Befolkningsföreträdare och behov
Välkomna till en dag om eArkiv
Jämställdhetspolitiken
Sveriges Kommun Det här är vår presentation om Sveriges kommun.
ÅRJÄNGS KOMMUN Välkomna till Fokusgrupp i Projektet CREARE VIVERE finansierat av Europeiska Socialfonden.
Maria Jansén Länsmuseernas samarbetsråd, Länsstyrelserna och Riksantikvarieämbetet.
Introduktion Södertörn 2009 finansierat med § 26 medel Syfte: Att lägga grunden för ett operativt samarbete på Södertörn som leder till att varje nyanländ.
Hur gör vi i Upplands Väsby kommun Lena Kanström 1:e vice ordförande i Social- och äldrenämnden.
Implementering av Nationell strategi för eHälsa och eSamhället
 Vad innebär jämställdhet?  Jämställdhet i regionala systemanalyser  Jämställdhet i åtgärdsplaneringen Jämställdhet och investeringsplaneringen.
Företagsklimatet i Vaggeryd Elisabeth Nilsson Regionchef Svenskt Näringsliv.
Uppföljning och analys av regional hållbar utveckling i Umeåregionen
JämBredd - En regional plattform för utbildningar i genus- och mångfaldsintegrering.
Bb. Avfall Sverige Branschorganisationen för avfallshantering och återvinning 400 medlemmar – kommuner, kommunbolag - Privata företag är associerade medlemmar.
Energi ur ett genusperspektiv Ulrika Lundberg. Det övergripande målet är att kvinnor och män skall ha samma makt att forma samhället och sina egna liv.
11:11 Meet Malmö – detta är bara början (Bilden på oss alla)
Attraktiv Hemtjänst Ökat inflytande och självbestämmande för brukarna
Sydsvensk regionbildning ideell förening -hälso- och sjukvård -kultur -kollektivtrafik -infrastrukturplanering -demokrati och internationalisering -hållbar.
Jämställt Västra Götaland
Varför e-förvaltning och e-strategier? Skapa NYTTA För samhället, medborgarna, företagen och för verksamheterna.
Stadens organisation INTRODUKTION SOCIALSEKRETERARE
EU-medborgare i Göteborg ”Vi vet att lösningen inte finns hos oss, utan i de länder de kommer ifrån, men nu är de här och vi kan inte gå förbi en människa.
Presentation Förbundsmötet 2016 Etapp 1, Organisationsutredning.
Hur är företagsklimatet i Sölvesborg?. Lokalt företagsklimat Handlar om förutsättningar för företagande Vi definierar företagsklimatet som summan av de.
Jämställdhet i kommuner och landsting SKL:s stöd till jämställdhetsintegrering.
Jenny Långström Jämställdhetsutvecklare Tel: Mobil:
Samhälle Mål: ”Gotland erbjuder hög livskvalitet med social rättvisa, inomregional balans och en hållbar tillväxt som gör att människor vill bo och verka.
Attraktiv Hemtjänst - Ökat inflytande och självbestämmande för brukarna - Attraktiv arbetsplats för medarbetarna Information till funktionshinderråd.
Ett meningsfullt yrke som gör skillnad
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
1980 och 2011 Kommunal politik och förvaltning: förändring, kontinuitet och forskningsfrågor Stig Montin När jag skulle komma på vad jag lämpligen.
SMGAO Jan-Olof Åberg Utvärdering I SMGAO Jan-Olof Åberg.
Lokalt företagsklimat Ödeshög
Lokalt företagsklimat Söderköping
Samverkansavtal 2017 Största förändringarna
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Lokalt företagsklimat Nyköping
Dagens tema Samverkan i arbetet med att förebygga och bekämpa användandet av Alkohol, Narkotika, Droger och Tobak – och kopplingen till folkhälsa och hållbar.
Ulrika Persson-Fischier,
NLLJämt Tanya Jendersen
Varmt välkomna! Utbildning för politisk ledning och styrning.
Varför är jämställdhet social dynamit? Kvinnor, män och välfärdsstaten
Presentationens avskrift:

Jämställdhet, genus och förändringsarbete i Umeåregionen

Syfte med satsningen Skapa en gemensam kunskapsplattform om vikten av ett jämställdhetsperspektiv, för politiker och chefer i hela regionen Gemensamt jobba med kvalitetssäkring av en jämställd medborgarservice genom jämställdhetsintegrering Förändra attityder och värderingar på lång sikt genom ökad kunskap och möjlighet att gemensamt diskutera och reflektera kring dessa angelägna frågor

Målgrupp Politiker och ledande tjänstemän i Umeåregionen Indirekt medborgarna i Umeåregionen då satsningen avser få effekt ute i samhället och på den konkreta kommunala verksamheten

Intern målgruppsnivå (förtroendevalda, chefer, medarbetare) AktiviteterSå här mäter viJämställdhetsmålSå här mäter vi Utbildning förtroendevaldaAntal deltagare kvinnor och män, antal träffar Att de förtroendevalda får en gemensam kunskapsplattform i jämställdhetsfrågan Intervju och/eller enkät i samband med utvärderingar Kick-off för satsningenAntal deltagare kvinnor och män Att skapa nyfikenhet för fråganUtvärdering Utbildning cheferAntal deltagare kvinnor och män, chefsnivåer Att chefer får en gemensam kunskapsplattform i jämställdhetsfrågan Intervju och/eller enkät i samband med utvärderingar Kunskapsspridning om CEMR deklaration om jämställdhet och jämställdhetsintegrering som strategi Kännedom om deklarationen och jämställdhets- integrering på förvaltningsnivå Jämställdhetsintegrering påbörjad i x antal förvaltningar, med stöd av t ex CEMR. Antal förvaltningar som påbörjat ett arbete med jämställdhets- integrering

På gång… Stöd för undertecknande av CEMR Framtagande av handlingsplan enl. CEMR Lokalt arbete med handlingsplaner Processutbildningar för; –ekonomer, controllers, kvalitetsgranskare –förtroendevalda revisorer Chefsutvecklingsforum Deltagande i arbetsgrupp – JämFör – webbaserat uppföljningssystem Lokala utbildningsinsatser (Vindeln, Vännäs, Bjurholm) Kommunstyrelse-/arbetsgruppseminarium ”Livskvalitet och social hållbarhet”

Förfrågan/förslag till regionrådet Två utbildningstillfällen à 3 timmar Maj och augusti 2010 Förslag på innehåll; -CEMR’s jämställdhetsdeklaration kommuners och regioners politiska och beslutsfattande roll utbud av service och tjänster såsom socialtjänst, vård och omsorg och utbildning arbetsgivarroll och personalpolitik budgetering/ekonomisk verksamhet upphandling av varor och tjänster könsrelaterat våld och människohandel samhällsplanering och hållbar utveckling, exempelvis miljö, infrastruktur och kollektivtrafik

Mer information & kontakt Läs mer på; Projektsamordnare Agnes Lundgren E-post; Mobil; 070 –