Verksamhetsstöd gymnasiet

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Region Värmland Kunskapsutveckling i Socialtjänsten REGIONALA STÖDSTRUKTURER i ett större sammanhang.
Advertisements

Lust att lära - möjlighet att lyckas!
Karlstad 16 juni 2011 Modersmål idag och imorgon Karlstad 16 juni 2011
Skola och arbetsliv i samverkan
Ungdomar utanför gymnasieskolan
Synpunktssystem Vilka ändringar har gjorts i riktlinjen för synpunkthanteringen? Vad innebär ändringarna för dig som arbetsledare? Synpunkter som grund.
Barn och elever i behov av särskilt stöd
Den nya skollagen 1985 års skollag skollag var på olika sätt föråldrad
Kvalitetsgranskning gymnasial lärlingsutbildning6/22/2014 Kvalitetsgranskning av gymnasial lärlingsutbildning.
Nya bibliotekslagens betydelse för personer med funktionsnedsättning Niclas Lindberg, generalsekreterare SDK:s jubileumskonferens 2013 Stockholm 29 november.
”LIKA VILLKOR” INFÖR ALMEDALEN. Bakgrund  Från och med 1 juli 2009 förändrades möjligheterna för fristående aktörer, utifrån riksdagens beslut i propositionen.
Från utredning till ny skollag - elevhälsa för att främja lärande
Från utredning till ny skollag - elevhälsa för att främja lärande
Kommuners insynsrätt i fristående skolor
Träder ikraft 2014 Bitte Fritzson.
En översyn av riksintressen pågår
Självförvaltning Bollnäs kommuns skolplan
Kulturdepartementet Kulturpolitik – regeringens tre prioriteringar Barn och ungas rätt till kultur Vård av kulturarv Förbättrade villkor för kulturskapare.
Sjukgymnastik och arbetsterapi på primärvårdsnivå inom Västra Götalandsregionen HSU
Aktualiteter SPSM; döv-hörselområdet
Våra farhågor 1.Adressen blir också fortsättningsvis ett misch-masch där uppdraget riktas till den professionella organisationen medan ansvaret för brister.
Nya samlade läroplaner
Tillgänglighets- uppdraget
Verksamhetsstöd – nuläget Branschråd grundskola 30 november SIDAN 1.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
Beslut i Riksdagen Betänkande 2013/14:UbU6 Vissa bestämmelser om legitimation och behörighet för lärare och förskollärare Regeringens proposition.
LEDNINGSFUNKTIONER I PRAKTIKEN
Kan man förbättra omhändertagandet på akuten?
Att främja närvaro – för alla elevers rätt till utbildning.
IUP Karin Wennbo Bilderna är från flickr
Den individuella utvecklingsplanen
Utbildningsdepartementet Krafttag mot skolk. Utbildningsdepartementet Antal grundskoleelever med upprepad frånvaro under två månader. Antal skolpliktiga.
Utmaningar inom utbildningsområdet i Stockholms län Stockholmsregionen ur ett OECD – perspektiv Ett antal problembilder och utmaningar KSL:s roll och uppdrag.
Att visa fotnot, datum, sidnummer Klicka på fliken ”Infoga”och klicka på ikonen sidhuvud/sidfot Klistra in text: Klistra in texten, klicka på ikonen (Ctrl),
Överenskommelse om samordning kring barn
1 Patientlagen 1 januari Utveckling patientinflytande 2007 Valfrihet primärvård Halland 2009 Lag om valfrihetssystem Individens val styr Tvingande.
Nya föreskrifter och allmänna råd
Verksamhetsstöd Fristående gymnasieskolor 24 april SIDAN 1.
Skärpta krav i SKOLLAGEN fr o m ht-11 Skollagen kap 6 Skyldighet att anmäla, utreda och vidta åtgärder mot kränkande behandling.
GYMNASIESÄRSKOLAN i skollagen
Resursfördelningssystem
Budgetdialog budgetberedningen – barn- och utbildningsnämnden
Fördjupningsfrågor kring gymnasieplanering antagning, skolekonomi
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan
ELEVER I SKOLAN = ELIS
Barn och elever i behov av stöd Barn- och utbildningsnämnden
Internbudget 2016 Kommunfullmäktige Barn- och utbildningsnämnd Volymförändringar Resursfördelning Omfördelningar Reduceringar.
Orebro.se ALLA ska med – att ge stödinsatser i utbildningen! Kerstin Isaksson Specialpedagog Centralt Skolstöd/Lotsen ansvarig för kommungemensamma skolplaceringar.
Utbildning för nyanlända elever Höstterminen 2015.
Kommunalekonomer Skellefteå 9 april 2008 Bidrag till fristående skolor….
INFÖR BETYGSPROGNOS HT2015 – ELEVER SOM LÄSER ÅRSKURS
Bidrag till fristående huvudmän
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Vad är allmänna råd? En del av Skolverkets regelgivning (normering) för tillämpning av skolans författningar. Allmänna råd tas fram om man upptäcker.
Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Översyn nyanländpeng Peter Fahlander Controller Tel
Fristående grundskolor
Tilläggsersättning för nyanlända
Elevers frånvaro CB+AL Vilka är vi varför är vi här idag.
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Dagens innehåll Vad är tilläggsbelopp? Omfattande behov
Stöd och anpassning av undervisningen för varje elev. Vad krävs?
Tilläggsbelopp
Nyheter i skollagen från och med 1. 7
Relationen mellan fristående skolor och kommunen – grundskola, grundsärskola, förskoleklass och fritidshem.
Längre eller upprepad frånvaro
Nyheter i skollagen från och med
En skolpeng höljd i dunkel?
Resursfördelning Grundskolenämnden
Tilläggsbelopp 2019 Maria Fällman
Presentationens avskrift:

Verksamhetsstöd gymnasiet Utredning av tilläggsbelopp avseende elever med omfattande behov av särskilt stöd 2012

Syfte Målet med utredningen är att skapa ett system för fördelning av särskilt stöd för de gymnasieelever som har ett omfattande stödbehov. Systemet för fördelning av resurser ska utgå från lika villkor för elever i behov av särskilt stöd i kommunala och fristående gymnasieskolor. Syftet med modellen är att skapa ett rättvist system med en hanterlig administration.

Vad omfattas av projektet? Samtliga gymnasieelever som är folkbokförda i Stockholm Verksamhetsstöd för omfattande stödbehov Översyn av de kriterier som används vid bedömningen för att bland annat definiera vad som är omfattande behov

Vad innebär den nya modellen? Lika villkor säkerställs via en grupp bedömare för samtliga elever En budget för samtliga elever Möjlighet att fatta beslut gällande treårsperioder utreds Högre krav på åtgärdsprogram och uppföljning Förväntat ikraftträdande 1 januari 2013

Vad ingår i grundbeloppet? I ”Offentliga bidrag på lika villkor” (prop. 2008/09:171) förtydligas vad som ska ingå i grundbeloppet: Undervisning Lärverktyg Elevhälsa Måltider Lokalkostnader Administration Moms Den nya skollagen (prop. 2009/10:165) I Den nya skollagen (prop. 2009/10:165) 2 kap 25 § omfattar ersättningen för elevhälsa även specialpedagogiska insatser. Det framgår att det ska finnas tillgång till personal med sådan kompetens att elevernas behov av specialpedagogiska insatser tillgodoses. I förarbetena till framkommer att bidrag inte behöver lämnas för pedagogiskt stöd eftersom detta ryms i grundbeloppet. Tilläggsbelopp ska i stället lämnas för ”extraordinära stödåtgärder, som inte har koppling till den vanliga undervisningen.”

Vad ingår i tilläggsbeloppet? Enligt Den nya skollagen (prop. 2009/10:165) 16 kap 54 § framgår att tilläggsbelopp ska lämnas för elever med ett omfattande behov av särskilt stöd. Enligt gymnasieförordningen (2010:2039) 14 kap 7 § förtydligas att tilläggsbeloppet avseende särskilt stöd är avsett för enskilda elever som har ett behov av extraordinära stödåtgärder som inte har koppling till den vanliga undervisningen. Ex assistentstöd. Tilläggsbeloppet ska vara direkt kopplat till en enskild elev och dennes särskilda behov för att kunna fullgöra sin skolgång.