Finansieras av Arvsfonden Nytt Nödvändigt Nu. Samarbetspartners Finansieras av Arvsfonden Projektet Mainstreaming.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Traditioner styr yrkesval Arbetsmarknaden är fortfarande uppdelad när det gäller vad kvinnor och män har för yrke och sysselsättning. Av dem som arbetar.
Advertisements

E-handelsidentiteter ökar konverteringsgraden – En studie utförd av HUI Research på uppdrag av.SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) © 2011 HUI RESEARCH.
Hålltider för dagen 9.00 Kaffe 9.30 Inledning, start
Beredningen för integration och mångfald
Ett öppet arbetsliv!- Handisams arbete med arbetsmarknadsinsatser
Supported Employment & Customized Employment
Samordningsförbundet. Förstudie Arena Projektperiod 1 febr – 31 dec 2014 Projektledare; Päivi Johansson.
Vissa av bilderna i denna powerpoint-presentation är tagna av fotograf Paul Quant.   Fotografen har upphovsrätt till bilderna. Endast Handisam och Processtöd.
Modellen
Meritportfölj målet - CV och presentation
Vägledning och studentrekrytering Via sociala medier Martin Holmberg Uppsala universitet.
Workshops för närstående - vad har det tillfört? 4.e Strokekonferensen med Anhörigfokus Ylva Lyander & Daniela Bjarne.
AU Digital samverkan LO Process
Erfarenheter och leveranser från projekt RIGES
Journalister har ofta kontakt med forskare
Länsstyrelsen Västra Götalands län
Ett forsknings- och utvecklingsprojekt i samarbete mellan Ledarna, Almega, Sveriges Kommuner och Landsting och Bliwa Stiftelsen, Hållbara chefer.
Building Bridges and Breaking Bonds
Ordlista.
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Programmet för lokalt och regionalt tillväxtarbete – Med fokus på lärande Hur, och vad lär vi oss av utvecklingsprojekt.
ATTRAKTIVARE ARBETSGIVARE
20/11/ Hur går vi vidare? Integrerat Mångfald i våra värderingar Integrerat Mångfald i vårt PGT-arbete.
Marknadsförarens mall för att skapa köpares persona!
Värmdö matchning? Värmdö kommun Centrum för arbete och studier (CAS)
NIKE –Nätverket för invandrarkvinnor
Procent.
Sök stöd från Arvsfonden!. Kort om Arvsfonden Fristående förmögenhetsmassa Inrättades år 1928 Arv efter personer som saknar nära släktingar och inte skrivit.
Linda Emilsson EU:s åtagande för små och medelstora företag.
Vägen mot handlingsprogrammet… Spela samman – en ny modell för statens stöd till regional kulturverksamhet, SOU 2010:11 Litteraturutredningen, SOU 2012:65.
Valideringsprocessen
Omställningsförsäkring! Ulf Brändström Eva-Maria Dufva
Aktia som arbetsgivare. Några klipp ur Aktias Personalpolitik Kompetensutveckling "Kompetens betyder att en person har det rätta kunnandet och förmågan.
RTS Konjunkturbarometer RTS konjunkturbarometer Presenteras årligen av RTS i samarbete med regionala turistorganisationer Syftar till: att följa.
Lena Stenvall och Åsa Forssell
Livskarriär Din väg mot ett arbete som kommer att göra dig lycklig.
Föräldrasmart Föräldrasmarta ® Företag – vad, varför, hur? Tiina Bruno, Föräldrasmart Sverige AB.
Marknadsförarens mall för att skapa köpares persona!
Förebygga Tersen 1. Förebygga är bättre än ”ta hand om”! Sociologen Aaron Antonovsky flyttade fokus från externa faktorer som orsak till ohälsa till individens.
Hur du säljer in dig själv och dina kunskaper!
Program informationsmöte 4 dec  Genomgång utlysningstext  Ansökningsmallen  Övrig information.
Den virtuella arbetsförmedlingen. Frågeställning Hur kan man underlätta för gymnasielever att söka jobb genom Arbetsförmedlingen.
Projekt Måltidssamtal. Projekt Måltidssamtal Ettårigt projekt Ägs av Studieförbundet Vuxenskolan Södra Mellansverige Medel från Allmänna Arvsfonden En.
När projekt blir mer än ett gästspel Regional lärkonferens - För samverkan, lärande och erfarenhetsutbyten 30 september – 1 oktober 2010 Skellefteå Carina.
Strategiska perspektiv på verksamheten
Utbildningen till kunskapsutvecklare inom Begripsamprojektet En utbildning om hur man kan påverka kognitiv tillgängligheten till produkter, tjänster och.
Workshops Finsam maj 2012 Per Skoog Strateg
V ÄRDESTYRD LÖNSAM INTRODUKTIONSREKRYTERING MED FOKUS PÅ KOMPETENS OCH HÅLLBARHET.
Beardslees familjeintervention
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan
HSO i Jönköpings län FIA mé knuff Ett arbetsmarknadsprojekt som har drivits av Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Jönköpings län och finansierats.
PROJECT NO – UK/13/LLP-LdV/TOI-624
Partnerskap Laboratoriemedicin Gävleborg. Hur föddes idén om partnerskap? Vår verksamhetschef Joachim Lindgren var i England på studiebesök inför en upphandling.
Framtidskartläggning
Förstudie om gemensam insatsmarknad i Nacka. Bakgrund och syftet med förstudien Nacka kommun och Arbetsförmedlingen Nacka Värmdö har under flera år har.
Musikkompendium Test. Musikkompendium Test 2 Musikkompendium Test 3.
Resursmodellen Södertörn Ett projekt medfinansierat av ESF Perioden t.o.m Programområde 2 Motverka utanförskap: Insatserna ska öka.
Två arbetsmarknadsinsatser initierad av staten - Yrkesintroduktionsanställning - Traineeanställning.
Med tjänstedesign som verktyg: Förstår vi kundens behov och våra utmaningar på djupet innan vi hittar på nya lösningar. Bjuder vi in kunden och olika aktörer.
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.
Riksförbundet Attention: Vi är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Vi företräder våra medlemmar.
Ett Interreg Sverige-Norge projekt
För mer information, kontakta:
Bakgrund Nationella rapporter visar att personer med funktionsnedsättning inte har tillgång till en tillgänglig primärvård anpassad utifrån sina behov.
Gruppresentation Kommitténs workshopspass den 15 mars 2011
Upplägg En nätverksdriven samverkanslösning för smartare etablering på arbetsmarknaden Skellefteå, 31 oktober
En metautvärdering av socialfondsprojekt som arbetar med funktionsnedsättning. Av: Sara Algodin-Paulic.
Februari 2007 Värmlands län
Bättre brukarinflytande 2017
Allmänna Arvsfonden Allmänna arvsfonden stöttar det engagemang som finns hos föreningar och organisationer – så att bra idéer kan förvandlas till en.
KRUT ATT GE PLATS.
Presentationens avskrift:

Finansieras av Arvsfonden Nytt Nödvändigt Nu

Samarbetspartners Finansieras av Arvsfonden Projektet Mainstreaming

Utvecklingsprojekt Arbetar fram och testar nya tillvägagångssätt som leder till arbete för personer med reumatisk diagnos eller mag- och tarmsjukdomar Samarbete med företag som arbetar med bemannade lösningar Kombinerar, vid behov, bemanningslösningen med stödformer Samlar kunskap för att sprida vårt arbetssätt, vår metod Individens kompetens och arbetslivserfarenhet är viktig Projektets mål är att höja arbetsgivarnas incitament att anställa vår målgrupp genom att identifiera och ta bort hinder, samt sprida kunskap om möjligheter och fördelar med detta. Projektet – vad gör vi? Finansieras av Arvsfonden

ÅR 1 – Utvecklat vår metod Hemsida ÅR 2 – Testar metoden. Undersöker och rättar. ÅR 3 – Marknadsföra, påverka attityder, öka kunskap så fler med funktionsnedsättning lättare ska få arbete 166 kandidater i CV-bank År 1 till år 3 Finansieras av Arvsfonden

Inom CSR/socialt företagande hamnar funktionshinder långt ner på listan. Miljö är nr 1. Behövs ökad kunskap om vad det kan finnas för behov på en arbetsplats. Många osäkra om de ska berätta om sin sjukdom när de söker arbete. Reumatisk sjukdom och mag- och tarmsjukdomar ofta i vuxen ålder. Det innebär lång arbetslivserfarenhet innan diagnos. Finns ett behov av arbeten på deltid (50-75 procent). Olika stödformer upplevs som krångliga av kandidat, kund och bemanningsföretag. Förenkla! Utomlands ex, England och Holland är olika samarbeten vanligare. Kommer komma hit. Svår balans mellan fokus kompetens och sjukdom/diagnos. Erfarenheter? Finansieras av Arvsfonden