Föräldraråd 2014-10-20.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Betygsregistrering Grundskola Grundsärskola 2013
Advertisements

Skollagen 3 kap 3§ ”ska elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och i sin personliga utveckling för att de utifrån sina egna.
Den nya skollagen.
Välkomna till information kring betyg och bedömning
Alla förskolor stimulerar och utmanar barnens matematiska tänkande.
Gymnasiearbetet p..
Välkommen till Vikenskolan
Modersmålsenheten 28 oktober 2013
Utvecklingsdagar för rektorer och förskolechefer Storhogna 5-6/9
Kvalitetsredovosning  Analys och bedömning av måluppfyllelse i verksamheten som helhet  Prioriterade mål och åtgärder
Välkomna till föräldramöte
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Välkomna!.
Föräldraråd
Planering.
Dagordning föräldraråd 2/6
Hur stärker vi rektors pedagogiska ledarskap
Läroplansträff Välkomna!.
Läroplansträff Välkomna. Program för förmiddagen 8.30 Uppföljning av lektioner som planerades förra gången. Berätta för varandra gruppvis om.
en mil öster om Linköping
Hej och välkomna!.
Nya utvecklingssamtal
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
Föräldramöte augusti 2014.
VÄLKOMNA! ELEVLEDDA UTVECKLINGSSAMTAL S:ta Gertruds skola, Sigtuna.
F-6 och fritidshem/fritidsklubb 2013/14
Att främja närvaro – för alla elevers rätt till utbildning.
Jakobsgårdskolan ansvar - kunskap - självkänsla - framtid Lokal arbetsplan Prioriterade mål under året! Pedagogik i klassrummet För att uppnå.
Bra skolor kännetecknas av:
Inkluderande intensivundervisning matematik åk 1
Föräldraråd
”Vi är bäst på att utnyttja de möjligheter den nya världen ger!” Strategi för framgång! Vi lyfter blicken! Bejakar förändring! Går på expeditioner!
Ökad närvaro i gymnasieskolan Birger Sjöberggymnasiet
SKOLRÅD VÄLKOMNA!. SKOLRÅD Dagordningen – Aktuellt från enheten, kommunen – Aktuella skolfrågor t ex skolinspektionsbesöket, inför.
Välkommen till höstens första föräldraråd
Minskad elevdokumentation Lagändring 19 nov 2013 Utvecklingssamtalet Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och elevens vårdnadshavare.
Läroplansträff Välkomna!.
Läroplansträff Välkomna!.
Samverkan kring likabehandlingsarbetet samt information om kommande läsårs organisation Råtorps skolor
Kunskapande för framtiden - att ELEVEN ser sin egen kunskapsutveckling och sin lärandeprocess SIGTUNABOXEN
Spångas EHT-plan en elevhälsoplan efter de nya Allmänna råd för arbete med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram.
Kvalitetsredovisning Resultat för grundskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
BARNET I FOKUS Storforsmodellen.
Skärpta krav i SKOLLAGEN fr o m ht-11 Skollagen kap 6 Skyldighet att anmäla, utreda och vidta åtgärder mot kränkande behandling.
GYMNASIESÄRSKOLAN i skollagen
KVALITETSREDOVISNING En dokumentation över kvalitetsarbete.
Lars Kaggskolan Prioriterade områden
Ett verktyg för systematiskt kvalitetsarbete
BFL Bedömning för lärande
Elin Ståhl Johansson och Ulla Lindström
Resultat trivselenkät Enkäten genomfördes bland Vifolkaskolans elever i slutet av april Svarsfrekvensen var hög, 239 av skolans 261 elever besvarade.
I Gymnasieförvaltningen Mölndals stad I I Kvalitetsredovisningar i dagsläget Ett led i den.
Välkommen! Förskoleklass hösten 2013.
Modell för kollegialt lärande genom klassrumsbesök
ELEVER I SKOLAN = ELIS
Källängsråd Föregående protokoll, bordlagda punkter Konstgräs Läromedel Paviljongen 2. Skolans verksamhet - Polisingripandet förra veckan - Betyg.
Källängsråd Dagordning 1. Föregående protokoll 2. Ekonomi och organisation Budget 2014 Arbetslagsorganisation 14/15 3. Skolans verksamhet Beslutat.
Resultatsammanställning Västernorrland Skolpresidiet Lars Thorin.
Formativ undervisning – träff 1. Tankar om att vara förstelärare  Hedrande att få detta uppdrag  Mycket att leva upp till.  Dubbla roller – både kollega.
Utbildning för nyanlända elever Höstterminen 2015.
Bedömning och betygsättning
Klagshamns rektorsområde
Mål och resultat på Åsaskolan
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Begäran om arbetsmiljöåtgärd LR´s begäran – maj 2012 Utbildningsförvaltningens svar - augusti 2012 LR vidare till AV – hösten 2012 AV´s beslut om föreläggande.
Kontaktpersoner Bedömning & Betyg
Hur stärker vi rektors pedagogiska ledarskap
Stöd och anpassning av undervisningen för varje elev. Vad krävs?
Särskilt begåvade och högpresterande elever
Personen från Skolverket
Presentationens avskrift:

Föräldraråd 2014-10-20

Dagordning Mötet öppnas Ordförande, sekreterare och justerare utses Förra protokollet Medlemmars namn, adresslistor och mailadresser justeras Frågor som ni har med er registreras, och de som kan besvaras i sittande möte hanteras här. Övriga hanteras vid nästkommande möte. Nulägesrapport från Minervaskolan. Betygsstatistiken Skollagen och nyheter från Skolverket Hur ska rådet framledes hanteras? I vilken form? Vilka bör ingå? Nästa möte bokas in Mötet avslutas senast 20.00

Nyheter i skollagen 19/11 försvann lagkravet på skriftliga omdömen och IUP i åk 6-9. Kravet på ett utvecklingssamtal per termin förändras till ett per läsår. Hur ska nu utvecklingssamtalen hållas och vilken information kan ges här? Förstelärare har utsetts i Ånge.

Handlingsplan för skolutveckling 2014-2015 Marie Löfhaugen Minervaskolan

Minervaskolans mål för läsåret 2014-2015 Utveckla implementeringen av lärandeuppdraget ytterligare så att alla lärare innan läsåret är slut äger kunskap och i högre grad utövar undervisning enligt dessa principer. Metod: Fler av lärarna skall ingå i pilotutbildning och mer tid skall avsättas till detta arbete på våra personalmötestider. Lärarna skall besöka varandra i klassrumsobservationer. Uppföljning: Rektor deltar i alla pilotträffar och gör även egna lektionsbesök med återkopplande samtal i större omfattning. Rektor följer även upp lektionsbesöken som lärarna gjort hos varandra. .

Mål 2 Höja måluppfyllelsen i alla ämnen så att alla elever har gymnasiebehörighet när de lämnar grundskolan *Metod: Använda piloter och förstelärare för att ytterligare höja utbildningskvaliteten och kunskaper om elevers rätt till stöd inom ramen för undervisning. Fortsätta med den tydliga inramningen av skolans undervisning som vi påbörjat detta läsår. Skapa kontakter med hemmen för en bra och stöttande dialog. Utforma ärendegången tydligare till elevhälsan och även upprättandet och kvaliteten av ÅP. Tätare och mer effektiva klass-avcheckningar för att tidigt fånga upp elever som riskerar att inte nå målen. Bevaka pojkarnas resultat och använda oss av deras intresseområden oftare. Se till att alla elevers rätt till hjälp ges enligt författningen och i enlighet med beprövad kunskap och forskningsresultat. Se till att våra nyanlända elever får rätt utbildning och stöd bla genom den nya org. via Boberg Uppföljning: Använda mer tid till ämnesvis analys vid halvårsskiften, efter betygssättning och NP-resultat. Se till att handlingsplaner för resp. ämnen upprättas vid behov och att förändringar och åtgärder lett till önskad och avsedd effekt. Tätare kontakt och bättre uppföljning tillsammans med lärarna på introduktionsklassen på Boberg

Mål 3 Öka behörigheten i lärararbetslaget Metod: Genom att se över behörigheten vid alla terminsskiften och lärarbyten så att man kompletterar med de behörigheter som saknas. Genom att skolans arbetslag stärks i alla delar så att Minervaskolan får ett rykte om sig som en god arbetsplats så att vi kan locka fler kompetenta lärare till skolan. Uppföljning: Årligen följa statistiken och se till att medvetandegöra alla lärare inför tjänstefördelning och schemaplanering

http://siris.skolverket.se/siris/f?p=Siris:1:0

Meritvärde 2013 vår och höst Max 320

Åtgärder som vidtas för att komma tillrätta med betygsresultaten Anpassade läromedel och lärmiljöer Extra stöd inom ramen av lektionen Individuellt anpassade examinationer Fortbildning för lärarna, behörigheten Arbete med formativ bedömning Arbetet med förmågorna Klassrumsobservationer med feedback Bättre information till vikarier

Föräldrakvällar under hösten ”Torka alla tårar ” vecka 46 torsdag den 13 november Informationskväll polis, IFO, skola och ANTL-samordnare vecka 47 Visning av hemsidan!